Pegasus Airlines Pwa Windsurf Dünya Kupası Alaçatı'da Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Pegasus Airlines Pwa Windsurf Dünya Kupası Alaçatı'da Başlıyor

Mustafa Akın, İstanbul-DHA Pegasus Hava Yolları, sekiz yıldır Profesyonel Windsurf Birliği (PWA) Windsurf Dünya Kupası'nın Türkiye ayağının ana sponsorluğunu üstlenerek windsurf sporunun Türkiye'de gelişmesine ve Alaçatı'nın bu alanda dünyada önde gelen merkezler arasında yer almasına katkıda bulunuyor.

12.08.2014 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mustafa Akın, İstanbul-DHA

Pegasus Hava Yolları, sekiz yıldır Profesyonel Windsurf Birliği (PWA) Windsurf Dünya Kupası'nın Türkiye ayağının ana sponsorluğunu üstlenerek windsurf sporunun Türkiye'de gelişmesine ve Alaçatı'nın bu alanda dünyada önde gelen merkezler arasında yer almasına katkıda bulunuyor.

Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası'nın tanıtım toplantısı, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat, PWA Yönetim Kurulu Başkanı Jimmy Diaz, Sportworks Ajans Başkanı Kutlu Torunlar ve Türk sporculardan Bora Kozanoğlu ve Fulya Ünlü'nün katılımıyla gerçekleştirildi.

Pegasus Hava Yolları, PWA Windsurf Dünya Kupası'nın Türkiye ayağına sekizinci kez ana sponsor olarak windsurf sporunun Türkiye'de yaygınlaşmasına ve Alaçatı'nın dünyanın önemli windsurf merkezleri arasında sayılmasına katkıda bulunuyor. Dünya çapında heyecanla takip edilen kupanın Türkiye ayağı olarak 26-31 Ağustos tarihleri arasında Alaçatı'da düzenlenecek olan Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası, dünyanın dört bir yanından windsurfçüleri ağırlayacak.

SERTAÇ HAYBAT: "ALAÇATI'NIN SÖRF ALANINDA ULUSLARARASI BİR MERKEZE DÖNÜŞMESİ İÇİN ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ"

2005 yılında Türkiye'yi düşük maliyetli hava yolu modeli ile tanıştırarak havacılık sektöründe başlattıkları değişimi, başta spor olmak üzere pek çok alanda sürdürdüklerini vurgulayan Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat, "Windsurf, 2007 yılından beri kesintisiz olarak sponsorluğunu sürdürdüğümüz ve gelişimini desteklediğimiz önemli alanlardan biri. Verdiğimiz destek ile bu sporun daha geniş kitlelerce tanınmasına ve yaygınlaşmasına yardımcı oluyoruz. Windsurf alanındaki desteğimizle Türkiye'de bu sporu yapmak isteyen herkese ilham ve imkan verirken, yeni windsurfçülerin yetişmesine de büyük katkıda bulunuyoruz." dedi.

Tüm dünyada sörfseverler tarafından heyecanla takip edilen kupaya verdikleri destekle Alaçatı bölgesinin sörf alanında uluslararası bir merkeze dönüşmesinde önemli bir çalışma yaptıklarını dile getiren Haybat, "Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası, Türkiye'nin alternatif spor turizmine uygunluğunun tanıtımına öncülük ederken, Alaçatı bölgesinin dünya çapında artan bilinirliği ile bölgenin ekonomisine ve turizmine de olumlu katkı sağlamakta. Alaçatı'ya gelerek yarışları takip eden yerli ve yabancı turist sayısında da her geçen yıl artış gözlemleniyor. Bugün Türkiye'de windsurf sporunun geldiği noktaya baktığımız zaman; bu değişim ve gelişimde Pegasus olarak bizim de katkımız olduğunu görmek bizleri mutlu ediyor" dedi.

"SON 5 YILDA FEDERASYONA KAYITLI WİNDSURFÇÜ SAYISI YÜZDE 50 ARTTI"

Son 5 yılda windsurf sporunun hızlı gelişiminin federasyondan alınan verilerde de görüldüğünü belirten Sertaç Haybat, "Sunduğumuz destekle Türkiye'de windsurfe olan ilgiyi artırmaya ve yeni bölgelerde de sörf sporunu ulaşılır kılmaya çalışıyoruz. 2011 yılında bu amaçla Türkiye Yelken Federasyonu ile birlikte Türkiye'de ilk kez Windsurf Ligi'ni kurduk. Ligin kuruluşu, bizim için yine bir değişim sürecine öncülük etme imkanını doğurdu. Şu anda federasyona kayıtlı windsurfçü sayısı yaklaşık 1200 civarında. Bu sayı, son beş yılda ortalama yüzde 50 civarında arttı. Türkiye'deki sörf okullarının sayısı ise 11'i Alaçatı'da olmak üzere 50'ye yaklaştı. Datça, Ayvalık, Urla gibi Türkiye'nin rüzgarı ve doğasıyla windsurfe uygun koşullara sahip farklı bölgelerinde bulunan sörf merkezleri de tanınmaya başladı. Bu yıl dinamik sporlara verdiğimiz desteğin kapsamını Türkiye Yelken Federasyonu ile birlikte biraz daha genişlettik ve Pegasus Türkiye Kiteboard Ligi'ni de kurduk. Şu anda Türkiye'de yaklaşık 5 bin kişinin amatör olarak ilgilendiği kiteboard sporuna duyulan ilgi de tıpkı windsurf gibi, her geçen yıl artacak. Alternatif spor turizmine verdiğimiz destek, Türkiye'nin özellikle yabancı turistler tarafından tercih edilmesine büyük katkı sağlayacak" dedi.

Alaçatı'nın dünyanın önde gelen sörf merkezlerinden olma yolunda hızla ilerlediğini vurgulayan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ise toplantıda şunları söyledi: "Pegasus'a, Türkiye Yelken Federasyonu'na ve PWA'e, Alaçatı'nın güzel sahilini tüm dünyaya sekiz yıldır böyle güzel bir organizasyonla tanıtma imkanı sundukları için teşekkür ediyorum. Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası sayesinde dünyanın dört bir yanından windsurfseverler, her sene yarışları yerinde izlemek için Alaçatı'ya geliyor. Dünyaca ünlü windsurfçülerin Alaçatı'nın eşsiz rüzgarında kıyasıya yarışacağı şampiyona için herkesi 26 -31 Ağustos tarihlerinde Alaçatı'ya bekliyoruz."

JİMMY DİAZ: "RÜZGAR SÖRFÜNÜ ÖĞRENMEK İÇİN İSE ONCA YER DOLAŞMAMA RAĞMEN ALAÇATI'DAN DAHA İYİ BİR YER GÖRMEDİM"

Rüzgar sörfünün dünyanın en ilham verici, ekstrem sporlarından biri olduğunu belirten PWA Yönetim Kurulu Başkanı Jimmy Diaz ise konuşmasında windsurf sporunun doğasını aktardı: "30 yıldan fazla bir süredir bu sporu yapıyor olsam da hala tamamen hakim olduğumu iddia edemem. Rüzgar sörfünü tanımlarken kullanılan en yaygın sözlerden biri özgürlük ve bu söz boşuna söylenmemiş. Dünyada doğa unsurlarına insanı bu kadar özgürce, eğlenceli ve radikal biçimde bağlayan başka bir deneyim bilmiyorum. Rüzgar sörfü yaparken yaşadığınız duygular sizi özgür kılıyor, size ilham veriyor, size zirvede olma hissini yaşatıyor ve ruhunuza çok iyi geliyor."

Türkiye'nin özellikle Ege kıyılarının bu spor için çok elverişli olduğunu belirten Diaz, "Alaçatı, rüzgar sörfünü güvenle ve etkin olarak öğrenmeniz için mükemmel bir antrenman sahası. Burada dünyanın diğer yerlerinde de yarışabilmek üzere güçlü bir altyapı oluşturabilirsiniz. Çeşme Belediyesi'nin verdiği destek ve Pegasus'un kesintisiz sürdürdüğü sponsorluğu sayesinde Alaçatı, 8 yıldır PWA Windsurf Dünya Kupası'nın değişmez evlerinden birine dönüştü ve her yıl PWA bünyesinde en heyecan verici yarışların gerçekleştiği, windsurf için dünyanın en iyi merkezlerinden biri haline geldi. Alaçatı, ayrıca rüzgar sörfçülerinin yaşam tarzıyla uyumlu güzel ve eğlenceli bir yer. Türkiye'de windsurf sporuna ilgi de her geçen yıl artıyor. Yakın bir gelecekte PWA Windsurf Dünya Kupası'nda daha çok sayıda Türk sörfçü göreceğimize inanıyorum." dedi.

Sportwork Ajans Başkanı Kutlu Torunlar da organizasyona ilişkin olarak "Eski bir olimpik milli sörfçü ve bir Alaçatı aşığı olarak bu organizasyonun bu noktaya gelmiş olması beni çok mutlu ediyor. Bu tip organizasyonlarda başarıya giden yol devamlılıktan geçiyor. Pegasus Hava Yolları'na ve Çeşme Belediyesi'ne teşekkür ediyorum" dedi.

PEGASUS ÖZEL HIZ ÖDÜLÜ, FİNAL YARIŞLARININ HEYECANINI KATLIYOR

27 Mayıs'ta Costa Brava'da başlayan PWA Windsurf Dünya Kupası slalom yarışları, bu yıl Erkekler kategorisinde 8, Kadınlar kategorisinde 5 ayaktan oluşuyor. Kupanın Erkekler kategorisinde 4., Kadınlar kategorisinde ise 2. Ayak slalom yarışlarının gerçekleştirileceği Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası, 26 - 31 Ağustos tarihleri arasında Sportworks tarafından düzenlenen Pegasus Airlines Surf Sound Festivali'nin ana etkinliği olacak. Kupa yarışları ile izleyiciler efsanevi windsurfçüleri izlerken, festival alanındaki aktivitelerle de keyifli anlar yaşama fırsatı bulacak.

Pegasus, ilk kez geçen yıl başlatılan ve kupaya ayrı bir heyecan katan "Pegasus Özel Hız Ödülü"nü bu yıl da vermeye devam edecek. Sporcular, geçen sene olduğu gibi final yarışlarında kollarına takılan GPS cihazlarıyla yarışacak. Yarışlar sonucunda, GPS cihazlarından alınan sonuçlar ile Alaçatı'nın en hızlı Kadın ve Erkek windsurfçüsü belirlenecek. En yüksek hıza ulaşan iki sporcu, Pegasus tarafından 1000'er Euro ile ödüllendirilecek. Pegasus'un Özel Hız Ödülü'nü geçtiğimiz yıl erkeklerde Antoine Questel, kadınlarda ise Delphine Cousin kazanmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Pegasus Airlines Pwa Windsurf Dünya Kupası Alaçatı'da Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement