Pegasus İlk 9 Ayda 15 Milyon Yolcu Taşıdı - Son Dakika
Güncel

Pegasus İlk 9 Ayda 15 Milyon Yolcu Taşıdı

Pegasus İlk 9 Ayda 15 Milyon Yolcu Taşıdı

Pegasus Hava Yolları, bu yılın ilk 9 ayında 15 milyon yolcu taşıdı.

31.10.2014 10:45  Güncelleme: 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk sivil havacılığının öncü düşük maliyetli hava yolu şirketlerinden Pegasus Hava Yolları, Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, bu yılın ilk 9 ayında 15 milyon yolcu taşıdığını bildirdi. Pegasus aynı dönemde iç hat pazar payını yüzde 28.2, dış hat pazar payını yüzde 9, doluluk oranını yüzde 80.6 olarak gerçekleştirdiğini de açıkladı.

Pegasus Hava Yolları'nın, bu yılın ilk dokuz ayında da yolcularını Türkiye'de ve yurtdışında birçok yeni uçuş noktası ile buluşturmaya devam ettiği belirtilerek, geçtiğimiz yılın aynı döneminde 71 olan uçuş nokta sayısını yurt dışında 56, yurtiçinde 30 olmak üzere 36 ülkede toplam 86 noktaya çıkardığı duyuruldu.

Havacılık sektörünü ve büyüme rakamlarını değerlendiren Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat, şunları söyledi:

"Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) verilerine göre havacılık sektörü 2013 yılına kıyasla ilk dokuz ayda yüzde 11,5 artış gösterdi. Pegasus Hava Yolları olarak biz de aynı dönemde yüzde 19,4 artışla sektörün 1,7 katı büyüdük. Son olarak Afrika Kıtası'nı da uçuş ağımıza ekledik ve Ekim ayı içinde Şarm el-Şeyh'e ve Hurgada'ya uçmaya başladık. Uçuş ağımıza eklenen hatlarımızla beraber uçtuğumuz Avrupa, Kafkaslar, Rusya, CIS ülkeleri ve Ortadoğu'daki büyümemizi de önümüzdeki dönemde sürdürerek iç hatlarda olduğu gibi dış hatlarda da Türk halkını uygun fiyatlarla uçurma hedefindeyiz." - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Pegasus İlk 9 Ayda 15 Milyon Yolcu Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş Şehit Ailelerini Ziyaret Etti
    19:29 Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş Şehit Ailelerini Ziyaret Etti

    Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş, beraberindeki bazı kurum amirleriyle birlikte 14-20 Nisan Şehitler Haftası etkinlikleri kapsamında şehit ailelerini ziyaret etti. Ateş, ziyarette devletin şehit aileleri ve gazilerin yanında olduğunu vurgulayarak, şehitlerimizin ve gazilerimizin haklarını ne yapsak ödeyemeyiz dedi.

  • Faruk Özlü, Düzce Belediye Başkanlığına yeniden seçildi
    19:28 Faruk Özlü, Düzce Belediye Başkanlığına yeniden seçildi

    AK Parti'den Düzce Belediye Başkanlığına yeniden seçilen Faruk Özlü mazbatasını aldı. Özlü, önümüzdeki 5 yıl boyunca kente büyük hizmetler kazandıracağını belirtti. Seçim döneminde yayımladığı proje kitabında 100 proje bulunduğunu söyleyen Özlü, projeleri belediyedeki arkadaşlarıyla paylaştığını ifade etti. Törende AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir ve partililer de hazır bulundu.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonrası ev ve ahırlar etkilendi
    19:28 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonrası ev ve ahırlar etkilendi

    AFAD, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından, Yozgat'ta iki katlı bir ev ile Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5 ahırın etkilendiğine dair ihbarlar aldığını bildirdi. Ekiplerin saha tarama çalışmaları devam ediyor.

  • Taksici Yaşar Yanıkyürek'i öldüren şüpheli tutuklandı
    19:26 Taksici Yaşar Yanıkyürek'i öldüren şüpheli tutuklandı

    Taksim'den yolcu olarak binen bir kişi tarafından bıçaklanarak öldürülen 60 yaşındaki taksici Yaşar Yanıkyürek'in katil zanlısı, 'canavarca hisle kasten öldürme' ve 'yağma' suçlarından tutuklandı. İranlı olduğu öğrenilen şüpheli, savcılığa verdiği ifadenin ardından nöbetçi hakimliğe sevk edildi ve cezaevine gönderildi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem
    19:26 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından, Vali Numan Hatipoğlu ve CHP Milletvekili Kadim Durmaz açıklamalarda bulundu. Can kaybının olmadığı belirtildi.

  • Beyoğlu'nda kamuflaj kıyafetle servis yapan garson tutuklandı
    19:24 Beyoğlu'nda kamuflaj kıyafetle servis yapan garson tutuklandı

    İstanbul Beyoğlu'nda bir turistik işletmede kamuflaj kıyafetle servis görüntüleri sosyal medyada yayılınca gözaltına alınan yabancı uyruklu garson tutuklandı. İşletme belgesi iptal edilmişti.


Advertisement