Pekşen, "Bundan Sonra Trabzon'u Hiç Kimse İtip Kakamayacak" - Son Dakika
Politika

Pekşen, "Bundan Sonra Trabzon'u Hiç Kimse İtip Kakamayacak"

Pekşen, "Bundan Sonra Trabzon\'u Hiç Kimse İtip Kakamayacak"

CHP Trabzon 1. Sıra Milletvekili Adayı avukat Haluk Pekşen, ülkenin tarihine yön vermiş hukukçulardan biri olduğunu belirterek bundan sonra Trabzon’u hiç kimsenin itip kakamayacağını ve buna cesaret edemeyeceğini söyledi.

26.04.2015 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Trabzon 1. Sıra Milletvekili Adayı avukat Haluk Pekşen, ülkenin tarihine yön vermiş hukukçulardan biri olduğunu belirterek bundan sonra Trabzon'u hiç kimsenin itip kakamayacağını ve buna cesaret edemeyeceğini söyledi.

Haluk Pekşen, seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. 7 Haziran'da yapılacak olan seçimlere kadar gidilmedik mahalle, köy ve eli sıkılmamış vatandaş bırakmamayı hedefleyen Pekşen, büyük ilgiyle karşılaşıyor.

Bir avukat olarak bir mİlletvekilinden daha çok Trabzon'un haklarını koruduğunu belirten Pekşen, "Rahibi öldürdüler devlette bilmeyen yokmuş. Arkasından Hrant Dink öldürüldü. Onun da öldürülmesinde bir tek gazeteye ilan vermemişler. Faturayı Trabzon ödedi. Çatır çatır şike yapılırken devlet biliyordu. Ligde şike yapılıyor diye savcılığa dilekçe verdim. 'Emenşike' diye bir yazı yazdım. O tarihlerde hiç kimse şikeyi bilmiyordu, bu kanıtlandı. Arkasından madem ligde şike var Şampiyonlar Ligi'ne Trabzonspor gitmesi gerektiği söyledik ve dilekçe verdik. Şampiyonlar Ligi'ne Trabzonspor gitti. Dilekçeyi yine ben verdim. Bu kent için AK Parti ne kötülük yapmışsa Haluk Pekşen de tam tersi o kadar iyilik yaptı" dedi.

Bir çok olayda olduğu gibi Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırının faturasının da Trabzon'a kesilmek istendiğini belirten Pekşen, "Araştırma yaptıktan sonra bu devlettin karanlık güçlerinin işidir diyorum. 1 Mayıs 1977'de The Marmara- Taksim'de yaşanan olayları yapanlarla bunu yapan aynı ellerdir diyorum. Şehrin valisi, 'adamları yakaladık diyor' ihaleyi Trabzon'a yıkıyor ama Haluk Pekşen'nin dediği oluyor. Bugün ne diyor Türkiye 'Bu Trabzonlular'ın işi değil karanlık ellerin işidir'. Bir milletvekilinin bir şehir için ne kadar önemli olduğunu belirtmek istedim. Bir milletvekili bir şehrin geleceğidir, namusudur, hakkıdır, hukukudur. Bana vekaleti verin bu şehrin kaderini değiştirelim. Trabzon'u bundan sonra hiç kimse itip kakamayacak. Buna izin vermeyeceğim. Doğru bildiğim yoldan tek milletvekili adayı da kalsam dönmem. Trabzon için her şeyimle bütün gücümle varım. Bu şehrin bugüne kadar gasp edilen hukukunu söküp alıp geleceğim. Trabzonlu'yu hiç kimsenin itip-kakmasına fırsat vermem. Buna hiç kimse cesaret edemeyecek. Bu vekaleti şerefimle taşıyacağım. Bundan kuşkunuz olmasın" diye konuştu.

Haluk Pekşen, ülkenin tarihine yön vermiş hukukçulardan birisi olduğunu da hatırlatarak "Bugüne kadar yaptıklarımın yüzde 10'nunu yapmış bir milletvekili adayı yoktur. Yüzün üzerinde kanun yapmış bir avukatım. 3 tane uluslararası sözleşme yapmış bir avukatım. Binlerce insana ekmek vermiş bir insanım. Bu ülkenin bütün havacılık sistemini kurmuş bir avukatım. O kadar pilota, yer hizmetlerinde çalışana, mühendisine, hostesine iş vermiş bir avukatım. Bunlar kolay işler değil. İpekyolu Demiryolu Projesi yapılıyor. Azerbeycan'dan Samsun'a bağlanıyor. 1996'dan beri benim fikrim olan takip ettiğim bir projedir. Milyarlarca dolar bu ülkeye kazandıracak bir projedir. Bu ülkede çok emeğim var" ifadesini kullandı. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Pekşen, 'Bundan Sonra Trabzon'u Hiç Kimse İtip Kakamayacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement