Pekşen "Dünyada İki Ayrı Müzede Şampiyonluk Kupası Olan Tek Kulübüz" - Son Dakika
Spor

Pekşen "Dünyada İki Ayrı Müzede Şampiyonluk Kupası Olan Tek Kulübüz"

Pekşen "Dünyada İki Ayrı Müzede Şampiyonluk Kupası Olan Tek Kulübüz"

CHP Trabzon Milletvekili Adayı Avukat Haluk Pekşen, Trabzonspor’un dünyada iki ayrı kulübün müzesinde şampiyonluk kupası olan tek takım olduğunu belirterek "Bir tek Trabzon’da değil bir de Fenerbahçe’nin müzesinde şampiyon kupası bulunduran dünyada tek takımız" dedi.

12.05.2015 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Trabzon Milletvekili Adayı Avukat Haluk Pekşen, Trabzonspor'un dünyada iki ayrı kulübün müzesinde şampiyonluk kupası olan tek takım olduğunu belirterek "Bir tek Trabzon'da değil bir de Fenerbahçe'nin müzesinde şampiyon kupası bulunduran dünyada tek takımız" dedi.

CHP Trabzon milletvekili adayı avukat Haluk Pekşen, Trabzonspor Taraftarlar Birliği Başkanı Adem Söğüt ve Yönetim Kurulu'nu ziyaret etti. Pekşen, burada yaptığı konuşmada "10 Aralık 2011 tarihinde ilk defa şike tapesi yakalandı. Temmuz ayına kadar şike çatır çatır yapılmış, devlet bundan haberi olmasına rağmen hiç bir şey yapmamış. Trabzonspor'un kupası çalındı. Yanlızca kupamız çalınmadı şampiyon takımı da tutamadık. O takım şampiyonluk kupasını alsaydı o takımdan bir tek futbolcu başka bir takıma gider miydi ? Ben Trabzonspor avukatı olmamama rağmen yalnızca taraftarı olmama rağmen topa girdim. O dönemde yazıyı ve dilekçeyi hazırladım. Türkiye Futbol Federasyonu'na müracaat ettim. Dedimki ligde şike var. Şike nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Savcılığı soruşturma yaptı. O soruşturmayı yapan savcıyla Beşiktaş Adliyesi'nde konuştum. Verileri bana verdi ve TFF'ye başvuruda bulundum. Bir gün dönemin Asbaşkanı Nevzat Şakar beni aradı ve UEFA dilekçesini hazırlamamı istedi ve bunu seve seve yapacağımı belirttim. Biz Trabzonsporluyuz. UEFA dilekçesini de hazırladık ve verdik. Şampiyonlar Ligi'ne Trabzonspor gitti. Trabzonspor'un hukuku var o hukukun arkasındayım ben. Ne zaman ihtiyacı olmuşsa da o hukuka destek vermiş bir Trabzonspor taraftarıyım" diye konuştu.

"BAŞVURULARIN HİÇ BİRİ YAPILMADI"

Türkiye Futbol Federasyonu'ndaki yöneticilerin Disiplin Hukuku'nu ve Tazminat Hukuku'nu çalıştırması gerektiğine dikkat çeken Pekşen "Bunları çalıştırmazlarsa bunların hakkında suç duyurusunda bulunacaksınız. Görevlerini suistimal ettikleri için Anayasa Mahkemesi'nin kararı var. Bu görevden derhal azledilmeleri gerekiyor. Trabzonspor'a verdikleri zararın tazmin edilmesi gerekiyor. Bunları hazırlayın ve yapalım dedim. Şimdiki kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu aradı beni o zaman başkan değildi. 'Dilekçeyi hazırlayıp bana gönderir misiniz' dedi. Hazırladım ve gönderdim ama o başvuruların hiç biri yapılmadı" şeklinde konuştu.

Trabzonspor'un 2010-11 sezonunda elde ettiği Şampiyonluk Kupası'nı ne yapacaklarına birlikte karar vereceklerini belirten Pekşen, "O Kupayı ne yapacağımıza birlikte karar vereceğiz. Kupayı getirecekmiyiz, getirmiyecekmiyiz. Ben şahsen kupayı getirmek istemiyorum. Kupa gelirse maç orada biter, kupa gelmez ise bir tarih yazılır. Ben o zaman dedim ki Avni Aker'in yoluna, o şampiyon kadronun heykellerini dikelim. Bir kere turistler gelsinler o caddeyi baştan sona gezsinler. Oraya da bir de kupa anıtı yapalım üzerinde kupa olmasın. 'Buradaki Kupa 2010-11 tarihinde Fenerbahçe kulübü tarafından şike ile elinden çalınmıştır' bu her zaman büyük bir yankı uyandırır. Bu tarihi bir fırsattır" ifadelerini kullandı.

"Trabzonspor o kadar büyük bir kulüp ki, dünyada iki ayrı kulübün müzesinde şampiyonluk kupası olan tek takımdır" diyen Pekşen, şunları söyledi:

"Bir tek Trabzon'da değil bir de Fenerbahçe'nin müzesinde şampiyonluk kupamız var. Trabzonspor bu şehirde yalnızca futbol takımı değildir. Müthiş bir lokomotifidir. Trabzonspor Şampiyonlar Ligi'ne giderse bu şehirde ekmek var demektir. Herkes bundan istifade eder. Trabzonspor bizim kentimizin ekonomik lokomotifiydi. Bu lokomotife bir siyasi iktidar el uzattı. Bu bir gerçek. Zamanında 10 Aralık 2011 tarihinde gereğini yapsalardı ne bizim kupa giderdi. Ne de bu kadar ağır bir travma yaşanırdı. O kupa gelmediği için hale ağır bir travmanın altındayız. Hala moralimiz bozuk. Takım bu sene şampiyon olsun biz hala çalınan kupayı konuşacağız. Bir Trabzonspor taraftarı olarak elimden gelen her şeyi yaptım. Trabzon'a ve Trabzonspor'a görevini eksiksiz yapmış bir milletvekili adayı olarak geldim."

CHP adayı Haluk Pekşen, her hafta salı günü olduğu gibi yine sabahın erken saatlerinde Akçaabat'da kurulan kadınlar pazarına giderek eşi Rukiye Pekşen ile birlikte alış-veriş yaptı. Pekşen çifti, pazar gelen üretici kadınlara, "CHP iktidarında siz üretici kadınlarımız için çok güzel projelerimiz var. Bunlardan biri, bu sıhı olmayan şartlarda pazar yerinde çektiğiniz sıkıntılarıda ortadan kaldıracak kent pazarları kuracağız. Siz o kent pazarlarına ürünlerinizi getirerek satıldıkça parası direk hesabınıza yatacak. Siz bu sıkıntıları yaşamayacaksınız" dedi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Pekşen 'Dünyada İki Ayrı Müzede Şampiyonluk Kupası Olan Tek Kulübüz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • edo: sayin avukat,yaptiklarin icin tesekkurler ancak olayin pesini birakmaniz bir gorev ihanetidir. kupa trabzona gelmedi,fenerbahce ulkede hic ceza almadi.siz hala bir takim suslu cumleler kullanmaya calisiyorsunuz.hakkimiz ne zaman iade edilecek,suclulara TFF ne zaman ceza verecek ? bize bunlari aciklayin 0 0 Yanıtla
  • Çağdaş: Yalakalıgı burak senin havan kımedır seni avukat yapanın içine edeyim beyinsiz mahluk 0 0 Yanıtla

Advertisement