Pelitözü Gölpark "Peyzaj Tasarım" Yarışması - Son Dakika
Yerel

Pelitözü Gölpark "Peyzaj Tasarım" Yarışması

Bilecik Belediyesi ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Bölümü öğretim üyeleri ile yüksek lisans öğrencilerinin katkılarıyla, Pelitözü Gölpark "Peyzaj Tasarımı" konulu proje yarışması düzenlendi.

23.06.2015 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Belediyesi ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Bölümü öğretim üyeleri ile yüksek lisans öğrencilerinin katkılarıyla, Pelitözü Gölpark "Peyzaj Tasarımı" konulu proje yarışması düzenlendi.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Başkan Yardımcısı Abdullah Ay, Park ve Bahçeler Müdürü Selçuk Yiğit ile Fen İşleri Müdürü Halit Doğan'ın katıldığı toplantıda, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünde Yüksek Lisans yapan öğrenciler, hazırladıkları 7 peyzaj tasarım projesini anlattı.

Yağcı, Gölpark'ın doğal yapısının bozulmadan daha kullanışlı ve cazip hale getirilmesi için çalıştıklarını hatırlatarak, "Son derece güzel ve başarılı bir şekilde hazırlanan projelerde, alanın doğal özellikleri ve güzelliklerinin korunması şartıyla güzel tasarımlar yapılmış. En ince detayları dahi düşünerek çalışmalarını hazırlayan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Her birinde ayrı güzel bir fikir ve tasarım gördük. İnşallah önümüzdeki süreçte bu tasarımlardan da yararlanarak, Pelitözü Gölpark'ı daha cazip ve kullanışlı hale getireceğiz" dedi.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Halim Perçin de 2003 yılından itibaren Türkiye'de çeşitli kentlerde proje tasarım çalışmaları yaptıklarını bildirdi.

Öğretim üyeleri Prof. Dr. Oğuz Yılmaz ve Prof. Dr. Şükran Şahin ise yapılan tasarım projeleriyle Pelitözü Gölpark için güzel fikirlerin ortaya çıktığını belirterek, tasarımlarda doğal güzellikleri göz önünde bulundurduklarını söyledi.

Yağcı, yapılan değerlendirmede tasarımı beğenilen 4 öğrenciye çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Pelitözü Gölpark 'Peyzaj Tasarım' Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement