Pembe Prenses" Kanser Tarama Tırı Serik'te - Son Dakika
Güncel

Pembe Prenses" Kanser Tarama Tırı Serik'te

Pembe Prenses" Kanser Tarama Tırı Serik\'te

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kanser Daire Başkanlığına ait "Pembe Prenses" adlı kanser tarama tırı, Antalya'nın Serik ilçesine geldi.

02.09.2016 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kanser Daire Başkanlığına ait "Pembe Prenses" adlı kanser tarama tırı, Antalya'nın Serik ilçesine geldi.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliği ile Serik'te Çınaraltı Meydanı'na konuşlandırılan tırda Çarşamba gününe kadar 30 yaş üstü kadınlara ücretsiz meme ve rahim ağzı kanseri taraması yapılacak.

Serik Sağlık Müdürü Dr. Ramazan Irmak, yaptığı açıklamada, Türkiye'de her yıl yaklaşık 90 bin kişinin kanser nedeniyle hayatını kaybettiğini, kanserli bir kişi için yapılacak en önemli şeyin erken teşhis olduğunu ifade etti.

Son yıllarda kanser vakalarında ciddi artış olduğunu dile getiren Irmak, "Dünya Sağlık Örgütü tahminlerine göre dünyada her yıl 13 milyon insan kansere yakalanmakta. Bunlardan 7 milyonu ölmektedir. Ülkemizde kanser, ölüm nedenleri içinde kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada yer almaktadır. Kanser hem sık görülmektedir hem de ortaya çıktığında hastaya ve yakınlarına yıkımı fazla olmaktadır. Tırımız 7 Eylül'e kadar 30-70 yaş grubunda bayanlarımıza hizmet verecektir." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pembe Prenses' Kanser Tarama Tırı Serik'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement