Kadıköy'de Pencere ve Balkondan Yardım Çığlığı - Son Dakika
Güncel

Kadıköy'de Pencere ve Balkondan Yardım Çığlığı

Kadıköy\'de Pencere ve Balkondan Yardım Çığlığı

Kadıköy'de 8 katlı binada çıkan yangında mahsur kalanları kurturma seferlerliği yaşandı.

20.06.2015 12:22  Güncelleme: 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadıköy'de 8 katlı binada çıkan yangında mahsur kalanları kurturma seferlerliği yaşandı.

Yangın saat 07.30 sıralarında Merdivenköy mahallesi Çemenzar Caddesi'nde bulunan 8 katlı 36 daireli apartmanının giriş katında çıktı. Alevler kısa sürede büyüyerek evin büyük bir bölümünü etkisi altına aldı. Evden yükselen dumanlar da apartmanın içine doldu.

YANGINA UYKUDA YAKALANDILAR

Bu sırada alevleri fark eden bir bina sakini bir yandan tüm daire zillerine basarak yangına uykuda yakalanan komşularını uyandırırken, diğer yandan da itfaiye haber verdi. Yangın tüpleriyle ilk müdahaleyi yapan apartman sakinleri, yetersiz kaldığı anda olay yerine Kadıköy ve Erenköy itfaiye ekipleri geldi.

PENCERE VE BALKONLARDA KURTARILMAYI BEKLEDİ

Yoğun duman nedeniyle dışarı çıkamayan bina sakinleri evlerinde mahsur kaldı. Mahsur kalan vatandaşlar dumandan etkilenmemek için cam ve balkonlara çıkarak kurtarılmayı bekledi. Bir anne ve kızın camda kurtarılmayı beklediği o anlar DHA kamerası tarafından görüntülendi. Pencere ve balkonlara çıkan apartman sakinlerini itfaiyenin merdivenli araçlarındaki sepetlerle aşağıya indirdi.

BİR BEBEK DUMANDAN ETKİLENDİ

Bindan yaşayan bir ailede yeni doğan bebeklerini alarak kendi imkanlarıyla binandan çıklamyı başardı. Babasının kucağından dışarı çıkan bebeği daha sonra annesi aldı. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri bebeği alarak ambulansa koydu.Bir çok apartman sakini ise köpekleriyle birlikte binadan çıktı. Korkan köpeklerini sakinleştirmek için de büyük çaba sarf ettiler.

Bir daire sakini, "Onlar da bizim gibi can taşıyor. Onları da kurtarmak insanlık görevimiz" dedi. İtfaiye ekipleri alevleri kısa sürede söndürdü. Ardından da binadaki dumanı tahliye etti. Yangının ilk belirlemelere göre giriş katında elektrik kontağındna başladığı ileri sürüldü. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadıköy'de Pencere ve Balkondan Yardım Çığlığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement