Pendik-Sakarya Tren Seferleri Gelecek Ay Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Pendik-Sakarya Tren Seferleri Gelecek Ay Başlıyor

Pendik-Sakarya Tren Seferleri Gelecek Ay Başlıyor

YHT hattının Gebze-Sakarya Arifiye arasındaki bölümde denetime çıkan TCDD Genel Müdürü Karaman, banliyö tren seferlerine önümüzdeki Aralık ayında başlatılacağını söyledi.

17.11.2014 13:55  Güncelleme: 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının Gebze- Sakarya Arifiye arasındaki bölümde denetime çıkan TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, 2011 yılından bu yana yapılmayan banliyö tren seferlerine önümüzdeki Aralık ayı sonunda başlatılacağını söyledi.

TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsü Komisyonu'nda bulunan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, YHT'nin başlatıldığı 2011 yılından bu yana tüm seferler gibi banliyö seferlerinin durmasının yol açtığı sıkıntıları birçok kez soru önergeleriyle gündeme getirdi. YHT seferlerinin başlamasına rağmen, Sakarya, Kocaeli ve İstanbul arasında binlerce üniversitelinin yanı sıra işçi ve memurların yararlandığı banliyö seferlerinin henüz başlatılmamasının nedenlerini sordu.

Bakanlık da, Haydar Akar'ın talebi üzerine şu anda sadece YHT'nin çalıştığı Sakarya- Gebze arasındaki demiryolu hattında TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Genel Müdür Yardımcısı İsa Apaydın, 1'inci Bölge Müdürü Metin Akbaş ile birlikte inceleme gezisi düzenledi. Gazeteciler ile birlikte Gebze'den binilen yüksek hızlı trenle Sakarya'ya kadar gerçekleştirilen bu inceleme gezisinde, Haydar Akar ve Genel Müdür Süleyman Karaman hem görevlilerden bilgi aldı, hem açıklamalarda bulundu.

BÖLGESEL TRENLER YIL SONUNDA SEFERLERE BAŞLIYOR

TCDD Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Karaman, banliyö treni olarak da bilinen bölgesel trenlerin yıl sonunda devreye gireceğini açıklarken şöyle dedi:

"Bölgesel trenler hazırlıkların tamamlanmasıyla birlikte 2014 sonu itibariyle yolcu taşımacılığına başlayacak. Banliyö trenleri Pendik, Gebze, Arifiye, Sapanca, İzmit istasyonlarında duracak. 1 yıl sürecek peron çalışmaları tamamen bitirildikten sonra da ara istasyonlar olan Diliskelesi, Tavşancıl, Hereke, Körfez, Derince, Kırkikievler, Büyükderbent istasyonlarında da trenler yolcu alıp indirecek "

ARİFİYE PENDİK ARASI 72 DAKİKA OLACAK

Arifiye-Pendik arasında konforlu yolcuk olacağını anlatan Karaman, 'TVS 2000 'tipi yolcu vagonları ile yapılacak seferlerde 140 kilometre hızla hizmet verileceği ifade edildi. Karaman, şöyle dedi:

"Yeni Adapazarı Ekspresi' ile Arifiye Pendik arası seyir süresi 72 dakika olacak. Hat kapasitesi ve yolcu yoğunluğu dikkate alınarak uygun sayıda tren sefere sunulacak. İlk etapta hattın kapasitesine göre 4+4 veya 6+6 şeklinde sefer yapılacak."

"LOJİSTİK MERKEZİNDE PLANLAMA YOK"

Akar, Köseköy bölgesinin ithalat ve ihracat taşımaları için önemli lojistik merkezi olacağını ancak planlamanın yeterli oranda yapılmadığını söyledi. Akar ,bu konuda da şu bilgileri verdi:

"Köseköy lojistik merkezi olduğu için bütün yük burada indirilip bindirilecek. Kartepe'nin de merkezi. Ciddi anlamda tır ve konteynerlar olacak. Ben doğru bulmuyorum. Lojistik köyü olduğunda buraya banka ve lojistik firmaları gelecek. Ama çok sıkışık bir durum var. Fabrikalara ve OSB lere bağlantı kurulacak. Karayolu üzerinden götürülmesi gelecekte çok sıkıntı yaratacak. Yolların hazır edilmesi araçların giriş ve çıkışı için hazır edilmesi gerekiyor. Bununla ilgili bir çalışma yok. Böyle bir planlama yok. Uyum içersinde çalışılması gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi ile uyum içersinde çalışılması gerekiyor. Bunların getireceği sıkıntıları çözmek gerekir."

Lojistik merkeze daha uygun bir yer bulamadıklarını söyleyen Karaman, burasını geçmişten bu yana yükleme ve boşaltma alanı olarak kullandıklarını anlatırken, "Çevre ile ilgili ufak- tefek sıkıntılar olabilir ama başka daha iyi bir yer bulamadık. Burada lojistik merkez olması gerekir diye geliştiriyor ve güzelleştiriyoruz. Kocaeli'nin sanayisini burdan tüm dünya taşımacılğını yapabilmesini sağlayacağız" dedi.

CHP Kocaeli milletvekili Haydar Akar denetlemesini daha sonra rapor haline getirerek komisyona sunacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Pendik-Sakarya Tren Seferleri Gelecek Ay Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizlispor, gençleriyle Keçiörengücü maçına hazırlanıyor
    12:37 Denizlispor, gençleriyle Keçiörengücü maçına hazırlanıyor

    Denizlispor, TFF U19 Elit B Ligi 28. haftasında Keçiörengücü ile deplasmanda karşılaşacak. Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Denizlispor, galibiyet parolasıyla maça hazırlanıyor. Teknik Sorumlu Mustafa Ali Gözlükaya, maçın önemine dikkat çekerek, kazanmaları gereken bir maç olduğunu belirtti.

  • Sakarya Girişimci Kadınlar Derneği Panayırında El Emeği Ürünler Satışa Çıktı
    12:37 Sakarya Girişimci Kadınlar Derneği Panayırında El Emeği Ürünler Satışa Çıktı

    Sakarya Girişimci Kadınlar Derneği tarafından düzenlenen panayırda, 340 girişimci kadın tarafından üretilen el emeği ürünler ramazan çadırında satışa sunuldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran'ın da ziyaret ettiği çadırda, kadın girişimcilerle sohbet edildi. Dernek başkanı Nagihan Aygün, vatandaşlardan girişimci kadınlara destek olmalarını istedi ve çadırda kıyafetlerden banyo malzemelerine kadar birçok ürünün bulunduğunu belirtti. Girişimci kadınlar ise elde ettikleri gelirle ev ekonomisine katkıda bulunduklarını ve müşterilerden olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade etti.

  • Karatay Tabiat Mektebi'nde Eğitimler Başladı
    12:36 Karatay Tabiat Mektebi'nde Eğitimler Başladı

    Konya'nın Karatay ilçesinde eğitim çağındaki çocuklar için kurulan Karatay Tabiat Mektebi'nde eğitimler başladı. İlkokul ikinci sınıf öğrencileri doğayı keşfederken eğlenceli etkinliklere katılacak.

  • Osmaneli'de Muhtarlara Böğürtlen Fidesi Dağıtıldı
    12:35 Osmaneli'de Muhtarlara Böğürtlen Fidesi Dağıtıldı

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, üreticilere teslim edilmek üzere 27 köy muhtarına 3 bin dikensiz böğürtlen fidesi verildi. Fide dağıtım törenine, Kaymakam Yüksel Ünal, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Serkan Diker, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü İsmail Çalışkan, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Demir ve muhtarlar katıldı. Ünal, köylerde ekilmedik alan kalmasın, köyler böğürtlenle renklensin diye bir proje başlattıklarını söyledi. Kırsal bölgelerdeki çiftçilerin gelir seviyesini artırmak amacıyla Kaymakamlık ve Köylere Hizmet Götürme Birliğince deneme amaçlı olarak 27 köyde her haneye ikişer adet fide verileceğini belirtti.

  • Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nın Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    12:35 Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nın Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nın Mart Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Gökhan Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda ETSO'nun Şubat Ayı Mizan ve Bütçe İzleme Raporu onaylandı. Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın, Mart ayı faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Konuşmasında, ETSO'nun sosyal sorumluluk anlayışıyla ramazan yardımlarını ve diğer faaliyetleri anlattı. Toplantı, Meclis üyelerinin dilek ve temenniler kısmıyla sona erdi.

  • Kütahya'da kumar oynatan 6 işletme mühürlenip kapatıldı
    12:34 Kütahya'da kumar oynatan 6 işletme mühürlenip kapatıldı

    Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetim ve kontrollerde, kumar oynattığı tespit edilen 4 kıraathane, 1 salon ve 1 yardımlaşma derneği olmak üzere toplam 6 işletme mühürlenip kapatıldı.

  • Evden çıkamayan müşterinin siparişini kurye kediye ulaştırdı
    12:34 Evden çıkamayan müşterinin siparişini kurye kediye ulaştırdı

    Serdivan'da yaşayan bir kadın, evden çıkamadığı için siparişini kuryeye verdi. Kurye, müşterinin isteği üzerine kedinin karnını doyurdu ve bu anlar kask kamerasına yansıdı. Görüntüler sosyal medyada büyük ilgi gördü.

  • Konya'da market soygunu zanlısı tutuklandı
    12:33 Konya'da market soygunu zanlısı tutuklandı

    Konya'nın Meram ilçesinde bir marketten silahlı soygun yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan zanlı tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir zincir markette gerçekleşen soygunun ardından çalışma başlattı. Şüphelinin İshak K. olduğu belirlendi. Zanlının soygunu kız arkadaşına para yardımı yapmak için gerçekleştirdiği öğrenildi. Zanlı, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.

  • Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, metro ve olimpik yüzme havuzu projelerini açıkladı
    12:33 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, metro ve olimpik yüzme havuzu projelerini açıkladı

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ANSİAD toplantısında yaptığı konuşmada, Antalya'yı metro ile tanıştıracaklarını ve uluslararası standartlarda bir olimpik yüzme havuzu inşa edeceklerini duyurdu.

  • Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, 5 yıl daha halkıyla birlikte yönetecek
    12:33 Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, 5 yıl daha halkıyla birlikte yönetecek

    Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, 5 yıllık başkanlık döneminde Seyhan halkının kazanması ve hizmetlerin devam etmesi için çalıştıklarını belirtti. Akay, yeni dönemde de halkın desteğiyle hizmetlerin sürdürüleceğini vurguladı.


Advertisement