Pera Film'de Yeni Sezon "Sinematek Yaşıyor!" - Son Dakika
Güncel

Pera Film'de Yeni Sezon "Sinematek Yaşıyor!"

Pera Film, Kadıköy Belediyesi ve Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi iş birliğiyle 28 Eylül - 28 Aralık 2016 tarihleri arasında Sinematek Yaşıyor!

20.09.2016 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

28 Eylül – 28 Aralık 2016

50. Yılda, 50 film, 50 sunum adlı uzun soluklu bir film programı sunuyor. Program kapsamında Sergey Ayzenştayn, Fritz Lang, Alain Resnais, Ingmar Bergman, Jean-Luc Godard, Luchino Visconti, Francesco Rosi ve Andrey Tarkovski gibi usta yönetmenlerin filmlerinden derlenen seçki, 1920'lerden 70'lere çarpıcı yapıtları bir araya getiriyor.

Pera Film, yeni sezona Sinematek'in kuruluşunun 50. yılında sinema tarihinin önemli filmlerini izleyicilerle buluşturuyor. Program kapsamında Pera Müzesi, Caddebostan Kültür Merkezi ve Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi mekanlarında gösterime giren filmler, aralarında yetkin sanatçıların, aydınların, öğretim üyelerinin ve basın mensuplarının bulunduğu önemli isimler tarafından sunuluyor. Sunumlar sırasında usta yönetmenler anılırken, başyapıtların sinemaya etkisi ve katkısı bir kez daha tartışmaya açılıyor.

Onat Kutlar anısına düzenlenen Sinematek Yaşıyor! 50. Yılda, 50 film, 50 sunum programı kapsamında Pera Müzesi'ndeki ilk gösterim, Jean-Luc Godard'ın Nefret filmi 28 Eylül Çarşamba günü saat 19.00'da Sevin Okyay'ın sunumu ile gerçekleştiriliyor. 28 Aralık'a kadar her çarşamba gerçekleşen film gösterimleri Genco Erkal, Doç. Dr. Okan Ormanlı, Prof. Dr. Feride Çiçekoğlu, Fırat Yücel, Haydar Ergülen, Prof. Dr. Oğuz Makal, Prof. Dr. Zafer Toprak, Ece Temelkuran, Füruzan, Doç. Dr. Ahmet Kuyaş ve Özcan Alper tarafından sunuluyor.

Sinematek yaşıyor! 50. Yılda, 50 film, 50 sunum etkinliğini öneren Jak Şalom programı şöyle özetliyor: "Özellikle 1965-75 yılları arasında, ülkemizin sinema kültürünün oluşma ve gelişmesine büyük katkıları olan Sinematek, Türkiye'nin sinema kültürü açısından kilometre taşlarından biridir. Kuruluşundan bugüne geçen 50 yıla rağmen, sinemaseverler ve kültür çevreleri tarafından bir tür efsane olarak hala anımsanmakta, yeni ve küçümsenmeyecek girişimlerin onun özsuyundan beslendikleri bir çılgın serüven olarak kabul edilmektedir."

"Sinematek yaşıyor! 50. Yılda, 50 film, 50 sunum" etkinliği Jak Şalom'un önerisiyle Kadıköy Belediyesi, Pera Müzesi ve Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi tarafından gerçekleştirilmiştir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Pera Film'de Yeni Sezon 'Sinematek Yaşıyor!' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement