Pera Palace'da Çanakkale Savaşı Fotoğrafları Sergisi - Son Dakika
Güncel

Pera Palace'da Çanakkale Savaşı Fotoğrafları Sergisi

Pera Palace Hotel Jumeirah, çok özel fotoğrafların yer aldığı bu sergide, Anzak ülkeleri ve Türkiye için önem taşıyan Çanakkale mücadelesini, savaşın acı yüzünü, Anzak askeri gözüyle yansıtıyor.

21.03.2015 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pera Palace'ın, Avustralya Büyükelçiliği'yle birlikte gerçekleştirdiği fotoğraf sergisinde, Avustralya Savaş Müzesi'nin özel arşivinde yer alan ve Çanakkale Savaşı'nın bugüne kadar yayınlanmamış 18 adet fotoğrafından oluşan koleksiyon, 19 Mart - 30 Haziran tarihleri arasında oteldeki Atatürk Müze Odası'nda sergileniyor.

Sergide, Avustralya, Yeni Zelanda ve Türk askerlerinin Gelibolu Yarımadası'ndaki savaş hallerinin, dondurucu soğukta yaşanan zorlukların ve savaş sonrasındaki yıllardaki anma törenlerinin yansıtıldığı fotoğraflar yer alıyor. Sergi açılışına Belçika Başkonsolosu Henri Vantieghem, Hollanda Başkonsolosu Robert Schuddeboom, Avustralya Başkonsolosu Lino Strangis ve Ressam Bedri Baykam'ın yanı sıra iş dünyasının tanınmış isimleri katıldı.

Avustralya Savaş Müzesi'nin koleksiyonunda yer alan fotoğraflarla, 18 Mart Çarşamba günü Pera Palace Hotel Jumeirah Genel Müdürü Pınar Kartal Timer'in ev sahipliğinde ve Avustralya Büyükelçisi James Larsen'in katılımıyla açılan sergi, 19 Mart itibarı ile ücretsiz olarak her gün 11:00-12:00 ve 15:00-16:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Özel sergiye ev sahipliği yapan Pera Palace Hotel Jumeirah Genel Müdürü Pınar Kartal Timer "Türkiye ve Avustralya gibi birbirinden çok uzak iki ülkenin karşı karşıya geldiği ve ağır kayıplar vermesine sebep olan savaşın, böylesine bir dostluğa dönüşeceğini kimse tahmin edemezdi. Çanakkale Savaşları'nın 100. yıl dönümünü, otelimizin en anlamlı odası olan Atatürk Müze Odası'nda bu özel sergi ile anmaktan dolayı çok gururluyuz. Ata'mızın Pera Palace'a gelişi Çanakkale Savaşı sonrasında olduğundan bu fotoğraf sergisi bizim için ayrıca önem taşımaktadır." dedi.

Avustralya Büyükelçisi James Larsen ise sergi hakkında şunları söyledi"Anzak fotoğraflarını Türk halkıyla paylaşmaktan ötürü büyük memnuniyet duyuyorum. İlginç bulacağınız bazı etkileyici fotoğraflar olacağına inancım sonsuz. Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıldönümü Avustralya ve Türkiye için anlamı büyüktür.Çanakkale Savaşları günümüzde, milli tarih ve kimliklerimizi şekillendirmesiyle büyük önem taşımaktadır. Avustralya ve Türkiye'de yaşayan insanlar olarak bu savaşların önemini anlıyoruz. Beraberce burada savaşmış olanlar için kayıp, üzüntü ve takdir duygularını paylaşıyoruz. Bir çağ sona erken diğerinin başlamasına yönelik anlayışı paylaşıyoruz. Avustralya'da bu savaş pekçok aileyi uzun yıllar boyunca etkiledi. Aynı durum Türkiye'de de geçerliydi. Anzak Günü'nde Avustralyalılar sadece kaybettikleri askerlerine değil, hayatını kaybeden diğer ülke askerlerini de anma şansını buluyor"dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Pera Palace'da Çanakkale Savaşı Fotoğrafları Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement