Fenerbahçe Önümüzdeki Sezon da Yola Vitor Pereira ile Devam Edebilir - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe Önümüzdeki Sezon da Yola Vitor Pereira ile Devam Edebilir

Fenerbahçe Önümüzdeki Sezon da Yola Vitor Pereira ile Devam Edebilir

Sarı-lacivertli yönetim, gerek takımı tanıması gerekse de finansal durum sebebi ile Portekizli teknik adam Vitor Pereira ile çalışmalarını sürdürebilir

28.05.2016 03:46  Güncelleme: 10:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe'de, yönetim lig tamamlanmadan önce Vitor Pereira ile prensipte devam etme kararı almıştı. Bu kararın temel iki gerekçesi vardı. İlki ekonomik diğeri de sportifti.

Bir yıl daha sözleşmesi bulunan Portekizli hoca takımdan ayrılmak istemiyor. Mevcut finansal duruma bakıldığında da Pereira'yı tazminat ödeyerek göndermek ve yeni bir yabancı teknik adam getirmek mali açıdan sıkıntı yaratacak.


Sportif açıdan da Portekizli hocanın oluşturulan yeni kadro ile elinden geleni yaptığı fikri hakim. Ligi ve takımı tanıdığı için yeni bir yabancı teknik adamla yaşanacak sürecin, benzer sıkıntılara yol açmasından endişe ediliyor.

KENDİ SİSTEMİNİ OLUŞTURACAK

Bu sebeplerle Ziraat Türkiye Kupası'nın kaybedilmesi Pereira'nın geleceğinde önemli bir etki yaratmayacak. Portekizli hocanın bu sezon yapılan transferlerin çoğuna etki etmemesi sebebiyle de kalıp kendi sistem ve takımını oluşturmasına izin verilecek.

Başkan Aziz Yıldırım, bu hafta içinde Pereira ile bir araya gelerek hem sezon değerlendirmesi yapacak, hem de yeni sezonun planlamasını gerçekleştirecek.

Yapılan bu zirvede bir sorun yaşanmaması ve hocanın yoluna planlandığı gibi devam etmesi durumunda Pereira düğmeye basacak.

NELER OLACAK?

1-VAN PERSİE ZOR

Pereira, Van Persie ile çalışmak istemiyor. Kafasındaki birinci forvet kesinlikle Hollandalı değil. Oyun sistemine de uymuyor. Bu futbolcunun varlığı da otoritesini tehdit ediyor. Bu sebeple Hollandalı'nın yerine kendi istediği karakter ve yapıda bir golcüyü getirecek.

2-DİEGO GİDECEK

Zaten sezon başında Diego'yu istemiyordu. Ancak şartlar ve Diego'nun savunma yönünü geliştirmesi sebebiyle Portekizli teknik adam, futbolcuyu kadroda tuttu ve süre verdi. Bu bölgeye de yine Pereira'nın istediği yapıda daha dinamik ve etkili bir isim alınacak.

3-TOPAL-SOUZA DEVAM

Hocanın en çok eleştirildiği konu ise takımı çift ön libero ile sahaya sürmesiydi. Portekizli, bu sistemde bir değişikliğe gitmeyi düşünmüyor. Özellikle büyük maçlarda bu ikiliden vazgeçmeyecek. Mehmet Topal ile anlaşılmasını istiyor.

4-SİSTEM OTURACAK

Pereira, bu sezon şampiyonluk parolasıyla lige başladığı için kendi oyun sistemini tam olarak oturtmadan sonuca yönelik oynamaya çalıştı. Görsellik ya da bol gollü galibiyetlerin gelmesi için zamana ihtiyaç duyan Portekizli hep skoru ön plana aldı. Yeni sezonda kendi sistemini daha rahat yansıtacak. Agresif ve daha ofansif bir takım oluşturacak.

(Milliyet)

Kaynak: Sporvadisi.com

Son Dakika Spor Fenerbahçe Önümüzdeki Sezon da Yola Vitor Pereira ile Devam Edebilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement