Perinçek'e Destek İçin Strasburg?a Gidecekler - Son Dakika
Güncel

Perinçek'e Destek İçin Strasburg?a Gidecekler

Perinçek\'e Destek İçin Strasburg?a Gidecekler

Perinçek'e destek için Strasburg'a gidecekler Almanya'nın Duisburg kentinde bir araya gelerek 'Vatan için el ele Platformu' oluşturan Türk dernekleri, 28 Ocak 2015 tarihinde Fransa'nın Strasburg kentinde davası görülecek olan Doğu Perinçek'e destek vermek için bu kente çıkartma yapmaya hazırlanıyor.

24.01.2015 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Perinçek'e destek için Strasburg'a gidecekler

Almanya'nın Duisburg kentinde bir araya gelerek 'Vatan için el ele Platformu' oluşturan Türk dernekleri, 28 Ocak 2015 tarihinde Fransa'nın Strasburg kentinde davası görülecek olan Doğu Perinçek'e destek vermek için bu kente çıkartma yapmaya hazırlanıyor.

Duisburg'da bulunan Barış İçin Diyalog Derneği'nin başkanı Dr.Ali Söylemezoğlu'nun başlattığı çalışmaların ardından iki ayrı toplantı ile bir araya gelen Duisburg ve çevresinde faaliyet gösteren Türk STK'lar, Özgürlük, Adalet, Hakikat ve Vatan için El Ele Platformu adı altında bir dizi ortak eylem için karar aldılar. Duisburg Atatürkçü Düşünce Derneği'nde yapılan son toplantı da Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Birliği Genel Başkanı Dursun Arı, Barış İçin Diyalog Derneği'nin başkanı Dr.Ali Söylemezoğlu, Avrupa Türk Birliği(ATB) adına İbrahim Doğancı, UETD Duisburg Şube Başkanı Bekir Sipahi, Duisburg Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Seher Gündüz ve çok sayıda dernek temsilcisi hazır bulunmuştu.

ATATÜRKÇÜLER, ÜLKÜCÜLER VE DÖNEMİN BAŞBAKAN'I ERDOĞAN'IN İSTEĞİ ÜZERİNE KURULAN UETD AYNI PLATFORMDA YER ALDI

Siyasi görüşüne bakmadan aynı platformda buluşan Avrupa Türkleri Dayanışma Konseyi (ATDK), Avrupa Türk Birliği (ATB), Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Birliği ( AADDB), Avrupa Türkiye Cumhuriyet Kadınları Derneği, Duisburg Barış İçin Diyalog Derneği, Türk Üniversiteliler ve Akademisyenler Derneği, Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD), Avrupa Türkiye Gençlik Birliği (TGB ), Demokratik Türk Birliği(DTB), Avrupa TPK Talatpaşa Komitesi, Krefeld EKİN Derneği ve Atatürkçü Yaşam Derneği (AYD) gibi kuruluş temsilcileri birlikte ilk eylemlerini, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde (AİHM) 28 Ocak tarihinde mahkemesi görülecek olan işçi Partisi Gelen başkanı Doğu Perinçek'e destek vererek gerçekleştirmek istiyor. Avrupa'nın farklı kentlerinden otobüslerle Strasburg'a gidecek olan Türkler, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önünde ellerinde dövizlerle sessiz miting yapacak. Çok sayıda STK temsilcisi de, mahkeme salonunda bulunarak Doğu Perinçek'e moral desteği verecek.

'SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR'

Vatan için el ele Platformu'nun oluşumuna öncülük yapan Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Birliği Genel Başkanı ve Vatan İçin Birlik Platformu sözcüsü Dursun Arı, 'Doğu Perinçek İsviçre davasını, bir vatan davası olarak görüyoruz, sorun Türkiye'nin sorunudur. Perinçek davasıyla elde ettiğimiz hukuksal kazanım, Ermeni iddialarına karşı bugüne kadar elde edilmiş en önemli kazanımdır. Bu anlamda mahkeme üzerindeki uluslararası baskılara göğüs gerebilmesi için mahkemeye destek vermek üzere Strasburg'a gideceğiz' dedi. 'Siyasi görüşüne bakmadan böylesine önemli bir dava için derneklerimizin bir araya gelmesi tarihi bir sorumluluk örneğidir' diyen Dursun Arı, duyarlı ve müsait olan vatandaşları mahkeme önünde yapılacak mitinge katılmaya davet etti.

Bilindiği gibi 2005 yılında Lozan Antlaşması'nın yıl dönümü nedeniyle İsviçre'nin Lozan kentinde İşçi Partisi genel başkanı Doğu Perinçek 'Soykırım yapmadık, vatanımızı savunduk' ve 'Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır, uluslararası bir yalandır' açıklamaları nedeniyle İsviçre mahkemelerince mahkum edilmiş ve 2013 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi AİHM bu kararı Perinçek ve Türkiye lehine bozmuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Perinçek'e Destek İçin Strasburg?a Gidecekler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement