Perinçek: "Kılıçdaroğlu'nun Bu Görüşü CHP'yi Bitiriyor" - Son Dakika
Politika

Perinçek: "Kılıçdaroğlu'nun Bu Görüşü CHP'yi Bitiriyor"

Perinçek: "Kılıçdaroğlu\'nun Bu Görüşü CHP\'yi Bitiriyor"

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) eleştirerek, “Cumhuriyet Halk Partisi’ni buradan uyarıyorum.

10.05.2014 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhuriyet Halk Partisi'ni (CHP) eleştirerek, "Cumhuriyet Halk Partisi'ni buradan uyarıyorum. Böyle BDP oylarını almak, PKK oylarını almak bunlar bu ülkeye ihanettir. Bu millet bunu kabul etmez. Derhal bu yanlış açıklamalardan ve bölücülüğe prim veren, bölücülüğü siyasileştiren, bölücülüğe oy taşıyan açıklamalardan vazgeçsinler" dedi.

Bir dizi ziyaret gerçekleştirmek üzere geldiği Eskişehir'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Perinçek, CHP'nin Kürtlerin oyunu almak için PKK'nın programlarını uygulamaya çalıştığını öne sürdü.

"Kılıçdaroğlu'nun bu görüşü CHP'yi bitiriyor" diyen Perinçek, "Cumhuriyet Halk Partisi'ne uyarıda bulunuyorum. Biz Kürt yurttaşlarımızı Cumhuriyet güçleri olarak ancak Türkiye'nin birliğini savunarak kazanırız. Bunu anlatacağız. Yoksa efendim PKK'nın peşinden gidiyorlar, ben de PKK'ya benzeyen programlar yapayım da Kürtlerin oyunu alayım. Kılıçdaroğlu'nun bu görüşü CHP'yi bitiriyor. Bitirecek, bitirdiler. Türkiye'nin birliği, bütünlüğü önümüzdeki dönem göreceksiniz hızla yükselen seçenektir" ifadelerini kullandı.

"DERSİM DERSİM DEDİLER, TUNCELİ'Yİ KAYBETTİLER"

Perinçek, CHP'nin Tunceli'yi "Dersim Dersim" diyerek kaybettiğini hatırlatarak, "Bakın CHP'nin arkasında çok önemli bir deney var. Dersim diye tutturdular. Yani Atatürk'ün Tunceli'sini, bizim Tunceli'mizin adını Dersim yapacağız dediler ve Dersim özrü, karşı devrimden özrü yaptılar. Kimden özür diliyorlar? Karşı devrimden özür diliyorlar ve Atatürk adına güya. Atatürk cumhuriyetini feodalizme karşı, toprak ağalığına karşı, şeyhliğe karşı bir eğiliminden dolayı özür diliyorlar. Yani CHP'nin tarihine ihanet ediyorlar. Şimdi bunu nasıl açıklıyorlardı? Efendim biz, 'Dersim Dersim' diyeceğiz, Tunceli halkı bize oy verecek. Ne oldu? Tunceli'de seçimi daha önce CHP kazanmıştı, 2 milletvekilliği birden almıştı. Bu seçimde, 'Dersim Dersim' dediler, Tunceli'yi kaybettiler. Dersim diyerek Tunceli'yi kaydettiler. PKK'ya oy taşıdılar. Bu CHP için çok büyük bir ders. Siz tırnak içerisinde Kürt oylarını alacağız diye bölücülüğe devamlı prim verirseniz veyahut PKK'nın program maddelerini, bölgesel özerklik gibi, Dersim gibi, ana dilde eğitim gibi PKK'nın program maddelerini savunursanız Kürt yurttaşlarımızı kazanamazsınız, kaybedersiniz, kaybederiz. PKK'ya oy taşırız. PKK'ya kuvvet sağlarız. PKK'yı yasallaştırırız" diye konuştu.

"PKK'NIN KARŞISINDAKİ SEÇENEK TÜRKİYE'NİN BÜTÜNLÜĞÜDÜR"

"Kürt yurttaşlarımızın oyu bir seçenekle kazanılır" diyen Perinçek, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin birliği. PKK'nın karşısındaki seçenek Türkiye'nin bütünlüğüdür. Kürt yurttaşlarımıza özgürlük, eşitlik ve ekonomik refah getirecek seçenek birliktir. Biz Türkiye halkı olarak ancak birlik içinde özgür ve eşit olabiliriz. Millet bizi eşitler. Millet ne? Bir devrim. Millet ne zaman ortaya çıktı? Demokratik devrimlerle. 18. yüzyıldan itibaren. ve o millet ne oldu? Padişahlıkları yıktı, krallıkları yıktı ve demokratik devrimlerin özgürlük, eşitlik kavramları o milletle geldi. Onun için birlik olmak bizi özgürleştirir, kardeşleştirir ve aynı zamanda eşitleştirir. Onun için Türkiye'de Kürt yurttaşlarımızı en sonunda ikna edeceğimiz, oy vereceği çözüm Türkiye'nin birliğidir. Türkiye'nin birliği dışında Türkiye'de Kürtlerimiz için bir özgürleşme ve mutluluk seçeneği yoktur. Onun bir karşı seçeneği bölünme, ayakaltında kalmaktır, Amerika'nın piyonu olmaktır, fakirleşmektir, köleleşmektir." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Perinçek: 'Kılıçdaroğlu'nun Bu Görüşü CHP'yi Bitiriyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement