Pervari'de "Sağlık Eğitim Sokağı" kuruldu - - Son Dakika
Güncel

Pervari'de "Sağlık Eğitim Sokağı" kuruldu -

Pervari\'de "Sağlık Eğitim Sokağı" kuruldu -

Pervari'de Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince kurulan 'Sağlık Eğitim Sokağı' projesiyle vatandaşlar bilgilendiriliyor.

09.03.2014 20:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pervari'de Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince kurulan 'Sağlık Eğitim Sokağı' projesiyle vatandaşlar bilgilendiriliyor.

Siirt Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin sağlık düzeyinin yükseltilmesi, korunması, geliştirilmesi ve daha sağlıklı bir nesil yetiştirebilmek amacıyla hizmete açtığı Eğitim Sokağı'nda, Organ Bağışı, El Hijyeni, Erken Yaşta Yapılan Evliliklerin Sakıncaları, KOAH, Emzirme Danışmanlığı, Ağız ve Diş sağlığı, Diyabet, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Zoonotik Hastalıklar olmak üzere 9 branşta vatandaşları bilgilendirdi.

Sağlık Eğitim Sokağı'nı ziyaret eden Pervari Kaymakamı Murat Kahraman, yaptığı konuşmada, vatandaşların sağlık alanında bilgilendirilmesi için yapılan çalışmalara gerekli desteği verdiklerini söyledi.

Organ bağışı bölümünde organlarını bağışlayan Kahraman, şöyle konuştu:

"Organ bağışı konusunda bildiğiniz gibi ülkemizde çok fazla katılım olmamaktadır. Bizler de ilçelerde örnek insanlar olduğumuz için bu konularda katılımda bulunursak insanlarımızın organ bağışına daha fazla destek olacağını düşünüyorum. İnşallah insanlarımıza örnek olmuştur daha fazla organ bağışı yaparak ileride organ nakli ihtiyacı olan insanlarımıza bir katkısı, bir desteği olur."

Proje hakkında bilgi veren Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Muhammed Doğan, "İlimizde sağlık eğitimi ile ilgili yapabileceğimiz şeyler kısıtlı değil imkanlarımız var. Bu amaçla tüm ilçelerimizi kapsayacak şekilde sokağımızı geliştireceğiz. Şu an sokağımızda 9 stant var, daha sonra ilave stantlar ile birlikte diğer ilçelerimiz ve il merkezimizde bunu geliştireceğiz. Amacımız halkımızın gözünde duyarlılığı artırmaktır" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pervari'de 'Sağlık Eğitim Sokağı' kuruldu - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement