Pervasız Gazetesi 60 Yaşında - Son Dakika
Yerel

Pervasız Gazetesi 60 Yaşında

Pervasız Gazetesi 60 Yaşında

19 Mayıs 1953 tarihinde Konya'nın Akşehir ilçesinde kurulan, Akşehir'in en köklü ve en eski gazetesi olan Pervasız Gazetesi, kuruluşunun 60.yıldönümünü çeşitli etkinliklerle kutladı.

20.05.2012 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19 Mayıs 1953 tarihinde Konya'nın Akşehir ilçesinde kurulan, Akşehir'in en köklü ve en eski gazetesi olan Pervasız Gazetesi, kuruluşunun 60. yıldönümünü çeşitli etkinliklerle kutladı.

Etkinlikler kapsamında ilk olarak gazetenin kurucusu olan ve 2004 yılında hayatını kaybeden Gazeteci Ahmet Şener için Nasreddin Hoca Mezarlığı'ndaki mezarı başında bir anma töreni düzenlendi. 60. yıldönümü etkinlikleri kapsamında ikinci program ise Akşehir Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törene AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Akşehir Kaymakamı Ahmet Katırcı, Garnizon Komutanı Albay Ali İhsan İmre, Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Emniyet Müdürü Ata Akman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, siyasi parti ilçe başkanları, bazı belde belediye başkanları, daire amirleri ve kurum amirleri, gazetenin köşe yazarları, çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Pervasız Gazetesi İmtiyaz Sahibi Fazıl Uz, katılımcılara teşekkür ederek, 19 Mayıs 1953 gibi anlamlı bir günde şu anda hakkın rahmetine kavuşmuş olan Gazeteci-Yazar Ahmet Şener tarafından kurulan ve bugün ilk sayısını da yayınladığımız köşe yazısındaki gibi, "Dimdik ayakta olan gazetemizin yayın hayatını sürdürmekten onur ve gurur duyuyoruz".dedi Pervasız Gazetesi ile ilgili hazırlanan filmin izlenmesinin ardından Fazıl Uz tarafından AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu'na, Akşehir Kaymakamı Ahmet Katırcı'ya ve Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul'a birer plaket verildi. Plaketi aldıktan sonra bir konuşma yapan Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Gazeteci Ahmet Şener ve Pervasız Gazetesi'nden övgüyle söz ederek, "1953 yılından beri gazetecilik yapmış, çile çekmiş, çok zor ve meşakkatli olan, kimseye yaranmanın mümkün olmadığı bir mesleği Akşehir'de başarıyla yerine getirmiş, bu şekilde de nöbeti devretmiş, bir amcamızdır. Kendisi çok sağlam bir Akşehirli, Akşehir'i ve ülkesini çok seven birisidir" dedi. Akşehir Kaymakamı Ahmet Katırcı ise, "Bir gazete için 60 yıl çok uzun bir zaman. Ama bu yerel bir gazete ise bu 60'ı beşle altıyla çarpmak lazım ki uzunluğu daha iyi anlatalım. Yerli bir gazetenin 60 yıl yaşayabilmesi çok büyük bir başarı" şeklinde konuştu. Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul da, "Pervasız Gazetesi'nin ilkeli, objektif ve doğru haberciliği ile Akşehir'de her zaman yol gösterici, örnek bir gazete olduğunu söyledi. Oğul, " Türkiye'de bir çok ulusal gazetenin bile daha 20., 30. yıldönümünü kutladığı bir dönemde Akşehir'de 60 yıllık bir gazetenin olması aslında biz Akşehirliler için övünç ve gurur kaynağı olmalıdır" dedi.

Gazete İmtiyaz sahibi Fazıl Uz tarafından gazetenin eski sahibi Ümit Aykut Şener'e de bir plaket verildi. Plaketi aldıktan sonra bir konuşma yapan Ümit Aykut Şener, 60 yıl önce babası tarafından kurulan gazetenin Akşehir'de yayın hayatına yeni başlayan bir başka gazete tarafından isim hakkının alınması için patent enstitüsüne başvurulduğunu belirterek, "Ben hiç böyle bir şey ne gördüm, ne yaşadım. Yorumu da sizlere bırakıyorum" şeklinde konuştu. Törende gazeteye katkı ve destek sağlayan gazetenin köşe yazarlarına ve sponsorlara programa katılan protokol üyeleri tarafından plaket ve teşekkür belgesi verildi. Programın sonunda gazetenin 60. kuruluş yıldönümü nedeniyle hazırlanan ve içinde eski Akşehir fotoğraflarının bulunduğu '60 yılda 60 Fotoğraf' isimli sergi açıldı.

60. Yıl kutlamaları kapsamında son etkinlik ise, Akşehir Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi. Burada düzenlenen yemeğe protokol üyeleri, gazete aboneleri, çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı. Akşehir Belediyesi Fasıl Grubu'nun müzikleri ile renk kattığı gecede protokol üyeleri ve Pervasız Gazetesi İmtiyaz Sahibi Fazıl Uz tarafından 60. yıl pastası da kesildi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pervasız Gazetesi 60 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement