Peş Peşe Ölen Çift, Tabutlarıyla Defnedildi - Son Dakika
Güncel

Peş Peşe Ölen Çift, Tabutlarıyla Defnedildi

Adana'da hayvandan geçen bir hastalık şüphesiyle tedavi gördükleri hastanede 5 dakika arayla hayatlarını kaybeden çiftin cenazeleri, tabutla birlikte toprağa verildi.

08.07.2015 17:04  Güncelleme: 09:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da hayvandan geçen bir hastalık şüphesiyle tedavi gördükleri hastanede 5 dakika arayla hayatlarını kaybeden çiftin cenazeleri, dezenfekte edilip izolasyonu sağlanan tabutlar ile birlikte toprağa verildi. Yaşamını yitiren çiftten alınan örneklerde yapılan ilk tıbbi incelemelerde, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) saptandı.

Tufanbeyli ilçesine bağlı Çukurkışla köyü Kireç Mahallesi'nde büyükbaş hayvan besiciliği yapan Tahsin Özmen'in yaklaşık 10 gün önce rahatsızlanan 4 ineği telef oldu. Bu olaydan birkaç gün sonra da Tahsin Özmen'in teyzesi Zülfiye Özmen hayatını kaybetti. Kalp rahatsızlığı nedeniyle öldüğü düşünülen Özmen'in cenazesi köyde toprağa verildi.

RAHATSIZLANAN ÇİFT HASTANEYE KALDIRILDI

2 Temmuz perşembe günü Tahsin Özmen'in kardeşi Selahattin Özmen (57) ve eşi Mine Özmen (50), karın ağrısı, ishal ve yüksek ateş şikayetiyle Tufanbeyli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradan Kozan Devlet Hastanesi'ne oradan da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edilen çifte, acil serviste müdahale edildi.

TABUTLAR DEZENFEKTE EDİLEREK, KAPAKLARI ÇİVİLENDİ

Kanamalı olarak böbrek ve karaciğer yetmezliği belirlenen Özmen çifti, hayvansal bir bakteri olan leptoskiroz ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) ön tanısıyla Enfeksiyon Hastalıkları Servisi'ne yatırıldı. Durumları ağırlaşınca Dahiliye Yoğun Bakım Ünitesi'ne kaldırılan çift, yapılan tüm müdahalelere karşın dün öğle saatlerinde önce Mine Özmen, 5 dakika sonra da eşi Selahattin Özmen hayatını kaybetti. Özmen çiftinin cenazeleri bulaşıcı hastalık riskine karşı özel bir ekip tarafından dezenfekte edilip, izolasyonu sağlandıktan sonra tabuta yerleştirildi. Cenazeler kapakları çivilenen tabutla Tufanbeyli ilçesine götürüldü. Mine Özmen'in tabutunun üzerine yazması serildi.

İLK İNCELEMELERE GÖRE KIRIM KONGO KANAMALI ATEŞİ HASTALIĞI

Yaşamını yitiren Özmen çiftinden alınan örneklerde yapılan ilk tıbbi incelemelerde, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) saptandı. Ölümlerin bu nedenle meydana geldiği anlaşılırken, kesin açıklamayı Sağlık Bakanlığı'nın yapacağı belirtildi.

YAKINLARI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Cenazeler, Çukurkışla köyü Kireç Mahallesi'ndeki meydana getirildi. Burada Özmen çiftinin çocukları ve yakınları ağıtlar yakıp gözyaşlarına boğuldu. Bazı yakınları ise sinir krizi geçirdi.

CENAZELER TABUTLA BİRLİKTE TOPRAĞA VERİLDİ

Cenaze namazının kılınmasının ardından çiftin cenazeleri, tabutla birlikte toprağa verildi.

HASTALIK ŞÜPHESİYLE CENAZEYE KATILIM AZ OLDU

Köylüler Özmen çiftinin ve ineklerin neden öldüğünü bilmediklerini ancak çiftin hayvanlardan bulaşan bir hastalıktan öldüğünü tahmin etmediklerini, buna rağmen korktuklarını ve tedirgin olduklarını, bu yüzden de cenazeye katılımın az olduğunu anlattılar.

İNEKLERİN TELEF OLDUĞU AHIRDA HASTALIĞA RASTLANMADI

Bu arada, Tufanbeyli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince 2 gün önce ahırlarda ilaçlama yapıldığı, ineklerin telef olduğu ahırda da şimdilik herhangi bir hastalığa rastlanmadığı belirtildi.


Peş Peşe Ölen Çift, Tabutlarıyla Defnedildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Peş Peşe Ölen Çift, Tabutlarıyla Defnedildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • faruk haydar: yine adana 2 34 Yanıtla
  • BALLI BERİWAN: ADANADA ÇOK FAŞİST VAR ÇOK.. 4 22 Yanıtla
  • ADANALI : ALLAHIM AİLELERİNE YARDIMCI OLSUN................ 20 0 Yanıtla
  • ZEYTİNBURNUDAN: ALLAH RAHMET EYLESİN MEKANLARİ CENNET EYLESİN 19 0 Yanıtla
  • A.d.a.n.a: Haz denen denyo bizom orlarda kandavasi olmaz siz kirolar gibi. Kan davasi kin kutmeyiz niz medeniyeten uzak insanlarsiniz siz kirolar 12 6 Yanıtla
  • 57. ALAY: Allah (cc) gani gani rahmet eylesin... 17 0 Yanıtla
  • enes ve hiranur kardeşler: ALLAH rahmet eylesin ALLAH ailesine sabır versin 16 0 Yanıtla
  • .: Allah amelleriyle muamele etsin. 14 1 Yanıtla
  • ...: Bizim dedelerimiz ankara haymanadan gelmisler. Sünni kürt kökümüz. Hepside bu ülke için askerlik yapmislar.Köyde kimse kürtçe bilmez. Ben 20 yasina gelene kadarda bilmezdm kürt türk kavgasini.çünkü hepsi bu ülke için can verecek insanlardir. Benim babamda her zaman ben Türküm der. Her şehidimiz icin göz yaşi döktük icimz yandi... bugunde öyle. Minosum derdim hep. O da kimseye adiyla seslenmezdi aysemm fatmamm derdi hep. Birde Selehattinim derdi... o kadar güzel bi cifttiki onlar insanin yüzünü güldürürdü. Icim yaniyor simdi. Okudumda yorumlari tüylerim ürperdi bazisina yazik.... yapmayin her seye yorum siz kimsiniz ? Demis ya biri insan olun diye mümkün degil kardesim bunlar insan olmayi beceremezler. 14 1 Yanıtla
  • Kanamalı kırım kongo.: Kanamalı kırım kongo hastalığı maalesef bulaştımı kurtuluş yok küçük bir kene insan hayatını bitirebiliyor ALLAH rahmet eylesin yakınlarına sabır versin. 11 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement