Peşmerge Güçleri Kobani'ye Ulaştı - Son Dakika
Güncel

Peşmerge Güçleri Kobani'ye Ulaştı

Kobani'ye Türkiye üzerinden gidecek silahlı Peşmerge konvoyu, Duhok'taki İbrahim Halil Sınır Kapısına ulaştı.

29.10.2014 02:43  Güncelleme: 08:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'nin Kobani (Ayn el Arap) ilçesine, Türkiye üzerinden gidecek silahlı Peşmerge konvoyu, Duhok'taki İbrahim Halil Sınır Kapısı'na ulaştı.

Duhok'tan bir grup, Peşmerge'yi uğurlamak için sınır kapısına geldi. Ellerinde Mesut Barzani ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bayrağı olan gruptakiler, Peşmerge'ye sevgi gösterisinde bulundu. Konvoy, gümrükteki işlemlerin ardından Habur Sınır Kapısı'ndan Şırnak'ın Silopi ilçesine geçecek.

Konvoyun Silopi, Nusaybin, Kızıltepe, Viranşehir ve Suruç güzergahını kullanarak Kobani'ye ulaşması bekleniyor. Konvoyda uzun menzilli toplar, katyuşa füzeleri, uçak savarlar, havan topları, zırhlı araçlar, mühimmat ve ambulanslar olduğu görüldü.

IKBY Hükümeti Sözcüsü Sefin Dizayi, giden Peşmergelerin, Kobani'deki Halk Savunma Birliklerine (YPG) daha çok lojistik destek vereceğini ifade etmişti.

Peşmergenin Erbil'den hareketi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamasının ardından gerçekleşmişti. Çavuşoğlu, Demokratik Birlik Partisi (PYD) ve IKBY arasındaki anlaşmazlık nedeniyle Peşmerge'nin geçiş sürecinin geciktiğine işaret etmişti. Permerge güçlerinin daha fazla güvenlik gücü göndermek istediğini ancak PYD'nin buna karşı çıktığını dile getiren Çavuşoğlu, Kobani'ye gidecek Peşmerge sayısının başlangıçta 2 bin olduğunu, daha sonra 200'e, son olarak da 150 civarına düşürüldüğünü hatırlatmıştı. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Peşmerge Güçleri Kobani'ye Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement