Peşmerge Kobani'ye Geçti! - Son Dakika
Güncel

Peşmerge Kobani'ye Geçti!

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, Suriye sınıra 4 kilometre uzaklıkta bulunan Çukobirlik'e ait binada kalan 155 Peşmerge askeri, Kobani'ye geçti.

31.10.2014 21:04  Güncelleme: 00:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ın Erbil kentinden yola çıkan ve uzun bir yolculuğun ardından Türkiye'ye Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine gelen burada 2 gündür bekleyen peşmerge Kobani'ye geçti.

Saat 21.00 sularında hareket eden Peşmerge konvoyu, saat 21. 50 sıralarında Kobani'ye ulaştı.

ZAFER İŞARETİ YAPTILAR

Zırhlı araçların üzerine çıkan Peşmerge askerleri bir eline silah alıp, diğer eliyle de zafer işareti yaparak sınıra doğru yola çıktılar ve yaklaşık 50 dakika sonra Kobani'ye ulaştılar.

"BİJİ PEŞMERGE"

Peşmerge güçlerinin Kobaniye doğru yola çıktığını gören çevredekilerde "Yaşasın Peşmerge" anlamına gelen "Biji Peşmerge" diye slogan atıp sevgi gösterisinde bulundular.

SİLAHLAR AÇIK TAŞINDI

Özel harekat polisi ve jandarma ekiplerinin güvenlik önlemi altında Mürşitpınar Sınır Kapısı'na doğru hareket eden konvoyda, aralarında doçka, katyuşa füzesi ve havan topunun da bulunduğu çok sayıda mühimmatın üstü açık şekilde taşındığı görüldü.

BOMBARDIMAN YOĞUNLAŞTI

Konvoyun geçişi esnasında yol güzergahı karşılıklı olarak trafiğe kapatıldı. Peşmergelerin Kobani'ye girişi öncesinde koalisyon uçaklarının IŞİD'e yönelik bombardımanı da yoğunlaştı.

GEÇİŞ ESNASINDA İNTİHAR SALDIRISI

Öte yandan Muhalif Rakka Devrimcileri Saha Komutanı Ebu İbrahim, peşmerge güçlerinin Tel Şeir tepesinden Kobani'ye (Ayn el Arap) giriş yaptığını söyledi.

İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kobani'de, terör örgütü IŞİD'le savaşan bazı Kürt gruplara destek verdiklerini belirtti. Çatışmaların ilçenin doğu ve güney kesiminde şiddetlendiğini vurgulayan İbrahim, Türkiye'den giriş yapan peşmerge grubunun da Tel Şeir tepesinden Kobani'ye geçtiğini dile getirdi.

IŞİD'in, peşmerge güçlerinin ilçeye girdiği esnada sanayi bölgesinde bomba yüklü araçla intihar saldırısında bulunduğunu ifade eden İbrahim, olayda ölen veya yaralananların olmadığı kaydetti

GEÇİŞ ÖNCESİ NELER YAŞANDI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paris'e yaptığı ziyaret kapsamında Fransız Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde katıldığı konferansta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, "Türkiye'nin Peşmerge'nin geçişine izin vermediği" şeklinde çıkan haberler hakkında gelen bir soru üzerine şunları söyledi:

"KOBANİ'YE GİRMESİNİN UYGUN OLMADIĞI HABERİNİ ALDILAR"

"Bu haber bile bir asparagas haberdir, yalan haberdir. Biz Peşmergelerin geçmesi için gayret sarf ettik. Nitekim Özgür Suriye Ordusu Türkiye'den geldi Kobani'ye girdi. Peşmergeler tüm mühimmatıyla araç gereçleriyle ülkemize geldiler. Bir de davullu zurnalı geldiler. Bu medya bunları da görememiş. Ve Peşmergeleri uçakla biz Şanlıurfa Havalimanımıza aldık. Hala istirahat ediyorlar. Araçları gereçleri de geldi. Bu akşam itibariyle 2 gündür bizdeler. Erbil'den haber bekliyorlar. Gelen konvansiyonel silahların Kobani'ye girmesinin uygun olmadığına dair haber aldılar."

EMNİYET MÜDÜRÜ, ÖZEL HAREKATI DENETLEDİ

Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, beraberinde şube müdürleriyle birlikte Suruç ilçesinde peşmergelerin güvenliğini sağlayan Özel Harekat polislerini denetledi.

Peşmergelerin konuşlandırıldığı bina önünde toplanan özel hareket polisleri, zırhlı araçların önünde Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı'nı karşıladı. Pınarbaşı kendisini karşılayan özel hareket polislerini selamlayarak 'Allah'a emanet olun' diyerek peşmergelerin beklediği binaya girdi. Gazetecilerin alınmadığı binada bir süre yetkililerden bilgi alan Pınarbaşı, daha sonra zırhlı araç eskortu eşliğinde Suriye sınırında incelemelerde bulundu.

Peşmerge Kobani\'ye Geçti!
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Peşmerge Kobani'ye Geçti! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (46)

  • Zaza: 7gün sonra dansöz gibi geri gelecekler ahanburaya yaziyorum 22 10 Yanıtla
  • ŞIRNAKLI KÜRT: BEN TÜRKİYELİYİM TÜRK KARDEŞLERİMLE KARDEŞ KARDEŞ YAŞIYORUM KİMSE BUNA ENGEL OLAMAZ ERMENİ VATAN HAİNLERİ BİLE NE MUTLU TÜRKÜM TÜRKİYELİYİM DİYENE 20 6 Yanıtla
  • Bordobereli6666: ne mutlu türküm diyene 16 8 Yanıtla
  • asil kürt: ALLAH sizleri korusun.kahraman ve gerçek müslüman peşmergedir hangi kitap kafa kesme var cahiller caniler zalimin tahtı yıkilmaya mahkumdur 14 10 Yanıtla
  • sinan06: pkk sayesinde etek üretiminde patlama olmuş dış borcu kapatacak kadar fistan siparişi almış Türkiye 8 15 Yanıtla
  • mirbeg: ARKADASLAR KÜRT DÜSMANLIGINI BIRAKIN: KÜRDE GELEN ZARAR TÜRKEDE GELIR:TÜRKE GELEN BIZE GELIR:BERABERCE KATIL TECEVÜZCÜ YARATIKLARA KARSI GELELIM:BIJI BIRATIYA GELE KURDU TIRK U GELAN: SAYGILAR: 17 6 Yanıtla
  • duayadavet: NAMAZ KILIYORUZ. SABAH . ÖĞLE . İKİNDİ. AKŞAM VE YATSI. . NAMAZA BAŞLAMADAN ÖNCE VE NAMAZDAN SONRA PEŞMERGELER İÇİN DUA EDİYORUZ. DUA SÜRELERİNİ OKUYUNUZ . DUA HER KAPIYI AÇAR . KÜRTLER İÇİN ALLAHTAN EN HAYIRLSINI İSTEYELİM. 13 9 Yanıtla
  • Önce Vatan: 155tane keko sanki dünyayı kurtardınız savaşa girdikleride yok öylesine amaç türkiyeden geçtik demek olsun diye geldiler kobaninin kapısında 1 2 ğün bekleyip geri dönecekler ALLAH TÜRK askerini korusun gerisi falan filan;) 14 8 Yanıtla
  • beddua: BURDA BİR BABAYİĞİT TÜRK VARMIKİ PEŞMERGE İÇİN DUA ETSİN. ETSE ETSE ANCAK BEDDUA EDERLER 17 3 Yanıtla
  • karabiber: Kekolar gidin gidin iside kesilecek kelle gerek : 11 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Mersin'de PKK/KCK operasyonunda 11 şüpheli gözaltına alındı
    08:05 Mersin'de PKK/KCK operasyonunda 11 şüpheli gözaltına alındı

    Mersin polisi, terör örgütü PKK/KCK'ye yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 11 şüpheliyi gözaltına aldı. Operasyonda, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ruhsatsız silahlar ve örgütsel dijital materyaller ele geçirildi.

  • Bitlis-Baykan kara yolu heyelan nedeniyle trafiğe kapatıldı
    08:01 Bitlis-Baykan kara yolu heyelan nedeniyle trafiğe kapatıldı

    Bitlis-Baykan kara yolunda meydana gelen heyelanın ardından ekiplerin çalışması sonucu yol kontrollü olarak trafiğe açıldı. Heyelan sırasında yoldan geçen bir otomobildeki kişiler son anda kurtuldu. Toprak yığını ve kaya parçalarının temizlenmesinin ardından yol tekrar araç geçişlerine açıldı.

  • Para pazarlığı iddialarının odağındaki Turgay Kocakaya: Zan 'Ailemin paraya ihtiyacı var, bana ne Hataylı'dan' dedi
    07:51 Para pazarlığı iddialarının odağındaki Turgay Kocakaya: Zan 'Ailemin paraya ihtiyacı var, bana ne Hataylı'dan' dedi

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay'dan adaylığını geri çektiği Gökhan Zan'ın olduğu iddia edilen ses kayıtları kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Zan'a adaylıktan çekilmemesi karşılığında 3 milyon dolar teklif edilen kayıtların kilit ismi Turgay Kocaya da sessizliğini bozdu. Kocakaya, Zan'ın ''Para bulamazsak çekileceğim, ailemin paraya ihtiyacı var. Aileme ev almam lazım bana ne Hatay'dan Hataylı'dan'' dediğini öne sürdü.

  • Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi
    07:37 Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi

    Bitlis'te iki gündür süren yoğun yağışlar, Bitlis-Baykan kara yolunda heyelanın yaşanmasına sebep oldu. Heyelan esnasında yoldan geçen bir otomobil, toprak ve kaya parçalarının altında kalmaktan son anda kurtuldu. Karayolları ekipleri ve AFAD, temizlik çalışmalarına başladı.

  • Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu
    07:23 Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu

    Urla Fenerbahçeliler Derneği, 'Haydi Sinemaya' adlı proje kapsamında 750 öğrenciye General Harrington Kupası'nı anlatan 'Zaferin Rengi' filmi izletti. Proje, Urla'daki okulların yanı sıra depremzede çocukları da kapsadı.

  • ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü
    07:22 ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü

    ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Hamas'ın askeri kanadının üç numaralı ismi Marwan Issa'nın İsrail saldırısında öldürüldüğünü açıkladı. Issa, İsrail'in öldürdüğü en üst düzey Hamas yetkilisi olarak biliniyordu. Hamas ise ölüm haberine yönelik bir açıklama yapmadı. ABD, Hamas'ın diğer liderlerinin Gazze'deki tünellerde saklandığını tahmin ediyor. İsrail basınına göre Issa, Gazze'nin Nuseyrat mülteci kampının altındaki tünelleri hedef alan hava saldırısında öldürüldü. Avrupa Birliği de Issa'yı terör listesine eklemişti. ABD Başkanı Joe Biden ise İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya Refah'a saldırmanın bir hata olacağını söyledi.

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.


Advertisement