Peşmerge Yakınlarının "Endişeli" Bekleyişi - Son Dakika
Güncel

Peşmerge Yakınlarının "Endişeli" Bekleyişi

Irak'ta Kerkük'ün güneyinde medyana gelen çatışmalarda terör örgütü IŞİD'e esir düşen Peşmergelerin aileleri endişeli bekleyişlerini sürdürüyor.

23.02.2015 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ta Kerkük'ün güneyinde medyana gelen çatışmalarda terör örgütü IŞİD'e esir düşen Peşmergelerin aileleri endişeli bekleyişlerini sürdürüyor. IŞİD'in, kafes içinde yeni tutsak Peşmerge görüntüleri yayınlaması ailelerin tedirginliğini artırdı.

Kerkük'te bir araya gelen Peşmerge aileleri, evlatlarının kurtarılmamasını protesto etti. Yakınlarının fotoğraflarını taşıyanlar arasında Kürt ve Türkmen aileler olduğu görüldü.

Endişeli aileler adına konuşan Şeyh İrfan, "Evlatlarımızın kurtulması için Kerkük'te bulunan bazı Arap aşiret başkanlarıyla görüştük. Bu konuda bir şeyler yapacaklarını söylediler ancak pek umutlu değiliz. Zira IŞİD hiç kimseyi dinlemiyor. Örgüt birkaç gün önce Musul'da bir aşiret başkanını idam etti" dedi.

Evlatlarının kurtarılması için Mesut Barzani'nin kendilerine söz verdiğini aktaran İrfan, "Barzani'ye güvendiğimiz için yasalar dışında farklı adımlar atmıyoruz. Ancak hükümet, bize gerçekçi bir yanıt vermezse Kerkük'te hiç kimsenin aklına gelmeyen eylemler yapacağız. Bu arada Kerkük'teki Arap kardeşlerimizle hiçbir sorunumuz yok. Ancak yakınlarımızın başına bir şey gelirse biz de Kerkük'teki Sünni Arapları affetmeyeceğiz" diye konuştu.

Oğlu IŞİD'in elinde olan Nebil Hurşit de IŞİD'in merhametsiz olduğunu ve herkesi "asıp kestiğini" söyledi. Ellerinden bir şey gelmediğini anlatan Hurşit, tek umutlarının Mesut Barzani olduğunu kaydetti.

Irak'ta IŞİD'in 10 Haziran'da Musul'u ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar devam ediyor. Şii milislerin de içerisinde yer aldığı Irak ordusuyla Peşmerge güçleri, IŞİD'in elindeki toprakları kurtarmak için operasyonlar düzenliyor. ABD'nin öncülüğündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna havadan destek veriyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Peşmerge Yakınlarının 'Endişeli' Bekleyişi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement