Petlas'ta Toplu Sözleşme Görüşmeleri Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Petlas'ta Toplu Sözleşme Görüşmeleri Sürüyor

Petlas\'ta Toplu Sözleşme Görüşmeleri Sürüyor

Türkiye'nin ve Kırşehir'in en önemli kuruluşlarından olan Petlas Lastik Fabrikası'nda yönetim ile sendika arasında süren toplu sözleşme görüşmelerinin devam ettiği, 22 Haziran'a kadar anlaşma sağlanamadığı takdirde işçilerin greve gideceği bildirildi.

17.06.2016 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin ve Kırşehir'in en önemli kuruluşlarından olan Petlas Lastik Fabrikası'nda yönetim ile sendika arasında süren toplu sözleşme görüşmelerinin devam ettiği, 22 Haziran'a kadar anlaşma sağlanamadığı takdirde işçilerin greve gideceği bildirildi.

Petrol-İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Recep Sefer, Kırşehir DHA muhabirini ziyaret ederek, Petlas'ta toplu-iş görüşmelerini değerlendirdi. 1700 işçiyi kapsayan toplu iş görüşmelerinde fabrika yönetimlinin enflasyon rakamı olan yüzde 8'lik zam teklif ettiğini, kendilerinin de yüzde 24'lük bir artış istediklerini belirten Başkan Recep Sefer şunları söyledi:

"Biz Kırşehir'imizin gözbebeği olan ve 1700 işçimize iş ve AŞ veren Petlas'a her şeyimizi feda ettik, bundan sonra da etmeye hazırız. Biz kesinlikle toplu sözleşme görüşmelerinin masada bitmesinden yanayız. Greve gitme gibi bir isteğimiz yok. Tabi işveren bu konuda bizim taleplerimizi de dikkate almak durumundadır. Yoksa grev kaçınılmaz olur. Benim tüm temennim, şu mübarek Ramazan ayında anlaşma sağlanıp toplu sözleşme imzalamak ve çifte bayram yapmaktır."

Petylas Lastik Fabrikası, Türkiye'nin ilk 500 büyük sanayi kuruluşu içinde 107'nci sırayı aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Petlas'ta Toplu Sözleşme Görüşmeleri Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement