Petrol Fiyatları Düştü, Akaryakıt Şirketleri Türkiye'de İndirim Yapmadı - Son Dakika
Ekonomi

Petrol Fiyatları Düştü, Akaryakıt Şirketleri Türkiye'de İndirim Yapmadı

Petrol Fiyatları Düştü, Akaryakıt Şirketleri Türkiye\'de İndirim Yapmadı

Dünyada petrol fiyatları arttığında ve dolar yükseldiğinde anında zam yapan dağıtım şirketleri, Ramazan 'rehaveti'yle indirimi unuttu.

16.07.2015 08:54  Güncelleme: 09:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uzmanlar, "Bayramda yoğun talep gelir" diye indirimin geciktirildiğini savundu..;

DÜNYADA DÜŞTÜ BİZDE AYNI

Petrol fiyatları arttığında anında pompaya yansıtan akaryakıt dağıtım şirketleri yine kafasını kuma gömdü. İran'la nükleer müzakerelerde anlaşma sağlanmasının ardından petrol fiyatları düşmeye başlarken, TL'de dolar karşısında değer kazanırken indirime yanaşmayan şirketlere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) ihtar geldi. Uzmanlar, Ramazan Bayramı'nda talebin yoğun olacağı beklentisine giren sektör oyuncularının indirimi geciktirdiğini savunuyor.

SORUŞTURMA AÇABİLİRİZ

Bazı akaryakıt dağıtım şirketlerinin kâr marjlarına uymadığını tespit eden EPDK, önceki gün bu durumun devam etmesi halinde tüketicinin mağdur edilmesini engellemek için kanuni hakkını kullanacağını açıkladı. SABAH'a değerlendirmelerde bulunan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, bazı yabancı menşeli dağıtım şirketlerinin benzin ve motorin fiyatlarının tespitinde kâr marjında artışa gittiğini bildirdi.

UYARI YAZISI GİTTİ

Yılmaz, akaryakıt şirketlerinin kâr marjlarını gözden geçirerek mevzuatta belirtilen kriterlere uygun hale getirilmesi yönünde ihtarda bulundukları söyledi. Yılmaz, 15-20 gündür indirim yapmayan şirketlerle ilgili uyarı yazılarının da gönderildiğini belirterek, "Bizim metodolojimize uymayanlarla ilgili soruşturma açabiliriz" diye konuştu. Türkiye'nin de akaryakıt fiyatlarını belirlemede ölçüt olarak kullandığı Brent petrolünün varil fiyatı bir süredir düşüyor. İran'la anlaşma haberlerinin ardından da Brent petrolün varil fiyatı yaklaşık 1 dolarlık düşüşle 56.43 dolara kadar çekildi. ABD hafif petrolü de 1.0 dolarlık düşüşle 50.38 dolara indi. (Kaynak:Sabah)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Petrol Fiyatları Düştü, Akaryakıt Şirketleri Türkiye'de İndirim Yapmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (37)

  • türk: dini bile ticarete alet edenlerin ülkesinde, ne indirimi bekliyorsunuz 10 6 Yanıtla
  • Doğru söz: Uyarı göndermiycen direk gümrük ciro bazında indirim yapmadığı gün kadar kazandığı Karın 10 katı kadar kes cezayı bakalım o zaman ne oluyo zamı unutmuyosalar indirimide unutmayacaKlar bu kadar basit 14 0 Yanıtla
  • a.s.: Ulan halen Akp tayyip diyolar ya ben sizin aklinizin sapini napim.Epdk kes cezayi ne uyarisi fiyati artirirken sanami soruyolar yakalamissin yapistir 10 1 Yanıtla
  • Türkiye nin geleceği için HDP: kahrolsun Erdoğan' ve akp 8 2 Yanıtla
  • Türkiye nin geleceği için HDP: HDP BAŞA GELSIN BU FIRSATCILARIN GESABINI SORAR KAHRETSIN BÖYLE ÜLKE 7 2 Yanıtla
  • Star mardin: Eşşek olduktan sonra semer vuran çoookkk oluurr 7 1 Yanıtla
  • O Bayram ola: Bunların alayını topa dizmek lazım onların benzin paraları devletten ekmek elden su örtülü ödenekten oh bizde şans yok yok vay lan vay 8 0 Yanıtla
  • GAVUR İZMİRLİ: şu mubarek günde hepsine HARAM olsun 8 0 Yanıtla
  • yeterrrrrrrrrr: dagıtım şirketlerının ust duzey yonetıcelrını bakın kesın chp lılerdır cunku onlar ancak cay ve sıgara ıcmeyı ıs olarak goruyorlar devletten maaş alıp devlete kufur ederler sonra da bız cumhurıyetcıyız dıyıp ankaraya gıderler onlarında gecım şeklı bu 5 3 Yanıtla
  • ali: adamlar bayramda vurgunu vuracak bizim devletimizde izleyecek..ne güzel ya..bir dava açabiliriz diyo utanmadan..ne davası kardeşimbu fiyat inecek o kadar diyemiyosan kapat o EPDK yı 8 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement