Petrol Fiyatlarının Düşmesi Otomobil Alımına Olumlu Katkı Yapacak" - Son Dakika
Güncel

Petrol Fiyatlarının Düşmesi Otomobil Alımına Olumlu Katkı Yapacak"

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ Genel Müdürü Özer: "Toyota Türkiye olarak geçen yıl aralık ayında hiç fiyat artırmadan Rusya'ya satışlarımıza marka imajımızın güvenilir olması açısından devam ettik, ciddi zararlarla satışlar yaptık" "Düşen petrol fiyatlarının otomobil alımına, bu pazara olumlu katkısı.

30.01.2015 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ORHAN KUZU - Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ Genel Müdürü ve Üst Yöneticisi (CEO) Orhan Özer, düşen petrol fiyatlarının otomobil alımına olumlu katkı yapacağını düşündüğünü söyledi.

Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya'da yaşanan ekonomik kriz ve devalüasyon nedeniyle bu ülkeye ihracat yapan birçok şirketin olumsuz etkilendiğini belirtti.

Toyota Türkiye olarak, Rusya'nın en önemli ihraç pazarlarından biri olduğunu vurgulayan Özer, "Toyota Türkiye olarak geçen yıl aralık ayında hiç fiyat artırmadan Rusya'ya satışlarımıza marka imajımızın güvenilir olması açısından devam ettik, ciddi zararlarla satışlar yaptık" dedi.

Devalüasyon sonrası Rusya pazarının içinde bulunmanın ve mal satmanın çok ciddi zorluklar getirmeye başladığının ifade eden Özer, dengelerin yerine oturacağını, fiyat ayarlamalarının yapılıp bu ülke ile ticaretin aynı şekilde devam edeceğini düşündüklerini anlattı.

Petrol fiyatlarının düşmesi

Özer, petrol fiyatlarının düşmesi nedeniyle Türkiye'de de benzin fiyatlarının gerilediğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Düşen petrol fiyatlarının otomobil alımına, bu pazara olumlu katkısı olacaktır. Dış ticaret açısından baktığımızda petrol fiyatlarının düşmesi ciddi şekilde dış ticaret dengesinde Türkiye'ye katkı getirecektir. Ben pazara yansımasından daha çok dış ticaret yönüyle açığımızın kapanması adına olumlu bakıyorum. Düşen fiyatlar ülkemiz için hayırlıdır diye düşünüyorum." - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Petrol Fiyatlarının Düşmesi Otomobil Alımına Olumlu Katkı Yapacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement