Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Öztaşkın Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Öztaşkın Açıklaması

"Bor madenleri üzerinde yabancı şirketler ve ülkemizdeki taşeronların iştahları hiçbir zaman bitmedi"

19.12.2014 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın,  "Bor madenleri üzerinde yabancı şirketler ve ülkemizdeki taşeronların iştahları hiçbir zaman bitmedi" dedi.

Sendikanın Bandırma Şubesinin açılış törenine katılan Öztaşkın, stratejik öneme sahip madenlerin özelleştirilmesinin söz konusu bile olmaması gerektiğini söyledi.

Öztaşkın, şunları kaydetti:

"Sendika olarak stratejik öneme sahip madenlerimizin özelleştirilmesini kabul edebilmemiz söz konusu değildir. Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada madenlerimizin özelleştirilmesine yönelik çalışmalara tepkimizi ortaya koymaktan çekinmeyiz. Bor madenleri üzerinde yabancı şirketler ve ülkemizdeki taşeronların iştahları hiçbir zaman bitmedi. Bor denilince akla Bandırma, Bandırma denilince de akla bor madeni gelmektedir. Bunda geçtiğimiz yıllarda hükumetin bor madenlerinin özelleştirilmesine yönelik yapmış olduğu girişimler sonrasında Eti Maden Bandırma İşletme Müdürlüğü işçileri ve ilçe sakinlerinin ortaya koyduğu tavrın önemli etkisi bulunmaktadır. Eti Maden bünyesindeki asit fabrikalarının özelleştirilmesine yönelik girişimlerde vazgeçilmemesi halinde buna işçiler olarak gerekli tepki Bandırma'dan veririz."

Binanın açılmasıyla sona eren törene, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Petrol-İş Sendikası Bandırma Şube Başkanı İsmail Kayan ile sendika üyeleri katıldı. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Öztaşkın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement