Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Öztaşkın'dan Tpıc İşlerine Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Öztaşkın'dan Tpıc İşlerine Ziyaret

Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Öztaşkın\'dan Tpıc İşlerine Ziyaret

Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Batman’da Turkish Petroleum International Company (TPIC) işçileriyle biraraya geldi.

05.01.2015 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Batman'da Turkish Petroleum International Company (TPIC) işçileriyle biraraya geldi.

Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, TPAO'nun TPIC'den hizmet alımını durduracağını açıklamasını üzerine, işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalan TPIC işçileriyle Batman Petrol-İş Konferans salonunda bir araya geldi.

TPIC işçilerinin durumu hakkında bilgi veren Öztaşkın, TPIC'in yetki davasının sürdüğünü belirterek, "Dava büyük ölçüde lehimize sonuçlanacaktır. Her ne kadar son dönemlerde Türkiye'de hukuk tartışmalı olsa da, eğer hukuk birazcık işleyecekse işçiler hakkında, lehte bir karar verecektir. TPIC işçisi olduğunuz, işverenin TPIC olduğu mahkeme kararıyla kanıtlanacaktır. Biz toplu iş sözleşmesine doğrudan olarak TPIC çağırıp, kendileriyle sözleşme yapacağız. Hukukun Türkiye'de ağır işlemesinden dolayı biraz daha zamana ihtiyacımız var" dedi.

İşçilerin verdiği mücadeleye destek veren Öztaşkın konuşmasını şöyle sürdürdü: "Siz işinize ekmeğinize kulelerinize sahip çıkmasaydınız, burada sizlerle buluşamazdık. Petrol-İş olarak yetkililere mesajımızı net bir şekilde verdik. Bu işçileri sokağa bırakamazsınız, bıraktığınız takdirde biz siniz peşinizi bırakmayız. Bu mesele toplumsal bir sorundur. Yıllarca çalıştırdığınız bu insanları bir anda terk edemezsiniz dedik. ve bunun siyasi sonuçlarının da olacağını söyledik. Sizin buradaki mücadeleniz siyaseti de harekete geçirdi. Siyasiler bu konuya geçici olarak bir çözüm buldu. TPAO bu konuya bir miktar ödenek ayıracak, bu ödeneklerle maaşlar ödenmeye devam edecek. Bizler bu mücadelenin ilk raundunu kazanmış durumdayız. Önemli olan sizin varlığınızın kabul edilmesiydi. İşsiz bırakılmamanızdı. İşinize dönecek kapının da açık tutulmasıydı. Şu anda bunlar sağlanmış durumda. Mücadele burada bitmeyecek, devam edilecek. 6 aylık sürenin sonun da sizin işinize devam etmeniz için şimdiden bu girişimler başlayacak."

Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, TPIC işçilerinin sonuna kadar yanında olacaklarını sözlerine ekledi. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Öztaşkın'dan Tpıc İşlerine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement