Petrol-İş Trakya Şube Başkanı Düşova: "Sendikalaşmamış İşyeri Bırakmayacağız" - Son Dakika
Yerel

Petrol-İş Trakya Şube Başkanı Düşova: "Sendikalaşmamış İşyeri Bırakmayacağız"

Petrol-İş Trakya Şube Başkanı Düşova: "Sendikalaşmamış İşyeri Bırakmayacağız"

Tekirdağ’a bağlı Çerkezköy ilçesinde Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir fabrikanın 5 işçiyi işten çıkarması Petrol İş Sendikası Trakya Şubesi tarafından protesto edildi.

22.12.2013 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'a bağlı Çerkezköy ilçesinde Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir fabrikanın 5 işçiyi işten çıkarması Petrol İş Sendikası Trakya Şubesi tarafından protesto edildi.

Fabrika önünde basın açıklaması yapan Petrol İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova, Fabrikanın yıllardır işçileri asgari ücrete mahkum ettiğini ve adeta bir koyun bir köle gibi çalıştırdığını ifade etti. Fabrika yönetiminin hukuk tanımadığını öne süren Düşova, "İşçileri günde 12 saat çalıştırıyorlar. işveren, işçilerinin emeğini alın terini ve hakkını vermiyor. İşte biz bunun için işçi kardeşlerimiz ile birlikte sendikal örgütlenme yoluna girdik. Çünkü işveren hukuk tanımaz. Hak tanımaz. İşçinin hakkını da tanımamaktadır. Nasıl ki insanları 12 saat 16 saat çalıştırıp suç işliyorlarsa insanların sendikal haklarını engelleyerek de suç işlemeye devam ediyorlar" diye konuştu.

"SENDİKALAŞMAYI ENGELLEMEK SUÇTUR"

Sendika üyeleriyle birlikte, kararlılıkla mücadelelerine devam edeceklerini söyleyen Düşova, " Türkiye'deki yasalara ve anayasaya göre sendikalaşmayı engellemek suçtur. İşveren bunun farkında değil. Öyleki arkadaşlara baskı yaparak, tehdit ederek, işten atarak sendikalaşmalarını engellemeye çalışıyorlar. Bu nedenle haklarında suç duyurusunda bulunuyorum" dedi. Fabrikada sendikalı olarak çalışan işçilerin istifaya zorlandığını söyleyen Düşova, "Fabrika küçülmeye gidiyor bahanesi ile arkadaşlarımızı çıkardılar. İşten çıkardıktan sonra kaç kişiyi işe aldığını biliyoruz. Dört arkadaşımız da huzursuzluk çıkardıkları iddiasıyla işten çıkarmıştır" dedi.

İşçilerin sendikal nedenlerden işten çıkarıldığını mahkemelerde kanıtlayacaklarını söyleyen Düşova, "Bu kararları yüzlerine çarpacağız. Sizin gibileri biz çok gördük. Hukuken demokratik mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Sizler böyle yaparak suç işliyorsunuz. Cumhuriyet Savcılıklarına gerekli bildirimler yapıldı ve davalar açılacaktır. Adam gibi adamsanız bu işçileri sendikal nedenlerden çıkardığınızı itiraf edin. Çerkezköy'de ve Türkiye'de bulunan işyerlerinde sendikasız çalışma koşulları aynıdır. Çerkezköy'de sendikalaşmamış örgütlenmemiş hiçbir işyeri bırakmayacağız" dedi.

Petrol iş Sendikası'nın her zaman işçiden yana olduğunu söyleyen Düşova, mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceklerini ifade etti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Petrol-İş Trakya Şube Başkanı Düşova: 'Sendikalaşmamış İşyeri Bırakmayacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement