Petrol İşletme ve Arama Ruhsatı Kararları - Son Dakika
Ekonomi

Petrol İşletme ve Arama Ruhsatı Kararları

Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün 13 petrol işletme ve 4 petrol arama ruhsatına ilişkin kararları Resmi Gazetede yayımlandı.

16.12.2014 09:41  Güncelleme: 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün 13 petrol işletme ve 4 petrol arama ruhsatlarına ilişkin kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, TPAO'ya Kırklareli ve Tekirdağ illerinde Lüleburgaz ve Hayrabolu ilçelerini de kapsayacak şekilde petrol işletme ruhsatı 20 yıl süre ile verildi.

Siirt ve Batman'da Kozluk ve Baykan ilçelerini kapsayacak şekilde, TPAO'ya ARİ/TPO/K/L47-d2-1 pafta numaralı petrol işletme ruhsatı sahasının üretim olmayan kısmında da 1 yıl içinde üretime başlanması, aksi halde ruhsatın fesih işlemine tabi tutulması şartıyla 6 yıl süre ile  Kırklareli'nde Lüleburgaz ilçesini de kapsayacak şekilde 4 yıl süre ile ARİ/TPO/K/E18-c3-1 pafta numaralı petrol işletme ruhsatı verildi.

TPAO'ya Batman'da Kozluk ilçesini kapsayacak şekilde ARİ/TPO/K/L47-d1-1 pafta numaralı petrol işletme ruhsatı 3 yıl içinde Köseler-3, Köseler-4 tespit kuyularının açılması ve 120 kilometre 2B sismik çalışma yapılması şartıyla sahanın rezerv durumu da dikkate alınarak 15 yıl süre ile verildi.

Adıyaman'da merkez ve Tut ilçelerini de kapsayacak şekilde ARİ/TPO/K/M40-a4-1 pafta numaralı petrol işletme ruhsatı 20 yıl süre ile merkez, Besni ve Tut ilçelerini kapsayacak şekilde ARİ/TPO/K/M40-d1-1 pafta numaralı petrol işletme ruhsatı da 10 yıl süreyle TPAO'ya verildi.

TPAO'ya Tekirdağ ve Hayrabolu ilçelerini kapsayacak şekilde 10'ar yıl süreyle 3 adet petrol işletme ruhsatı verilirken, Tekirdağ'ın Çorlu ve Çerkezköy ilçelerini kapsayan ARİ/TPO-AOI/K/F19-b4-1 pafta numaralı müşterek petrol işletme ruhsatı yüzde 50'şer hisselerle 10 yıl süre ile TPAO ve Amity Oil International Pty Ltd. şirketine verildi.

Transatlantic Exploration Mediterranean International Pty. Ltd., Petrako Petrol Doğalgaz İnşaat Taahhüt İşleri ve Dış Tic. Ltd. Şti., Valeura Energy Netherlands B.V. şirketlerine Edirne ve Kırklareli illeri ve Süloğlu, Havsa ve merkez ilçelerini kapsayacak şekilde ARİ/TEM-PTK-VEN/K/E17-c1-1 pafta numaralı müşterek 2 petrol işletme ruhsatı verildi.

Thrace Basin Natural Gas Türkiye Corporation, Pinnacle Turkey Inc. ve Corporate Resources B.V. şirketlerine ARİ/TGT-PIN-CBV/K/F19-d4-1 pafta numaralı müşterek petrol işletme ruhsatı 10 yıl süre ile verildi.

Çalık Petrol Arama Üretim San. ve Tic. A.Ş'ye 5'er yıl süre ile 4 petrol arama ruhsatı verildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Petrol İşletme ve Arama Ruhsatı Kararları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement