Petrol Sondaj Sahalarında İşçi Direnişi Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Petrol Sondaj Sahalarında İşçi Direnişi Sürüyor

Petrol Sondaj Sahalarında İşçi Direnişi Sürüyor

Batmanda, TPİC işçilerinin başlattığı eylem devam ediyor.

30.06.2015 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Petrol kulelerinde eylem devam ediyor

TPAO'nun yan kuruluşu olan TPİC'in, petrol fiyatlarının düşmesinden dolayı üretimine ara vermesi, yüzlerce petrol işçisini işsiz bıraktı.

31 Aralık 2014 tarihi itibariyle asgari ücret düzeyine çekilen ve bir nevi beklemeye alınan işçiler için verilen 6 aylık süre bugün doluyor.

"TPİC işçilerinin iş akitleri 30 Haziran 2015 tarihinden itibaren tamamen feshedilecek" söylentileri nedeniyle, TPİC sondaj işçileri üretim alanlarında beklemeye başladı.

Jandarma ekiplerinin de çevrede güvenlik önlemi aldığı üretim sondaj sahalarında, önceki akşam beri bekleyiş devam ediyor.

İşçiler, işlerini kaybetmemek için her türlü direnişe hazır olduklarını belirterek, "Bu Ramazanda işsiz kalmak istemiyoruz. Eğer işimizi elimizden alsalar bizler buradan çıkmayacağız ve direneceğiz" dediler.

SAHALARDA DİRENİŞ VAR

TPİC'in sondaj ve üretim alanlarında çalışan işçiler, 7 Haziran seçimleri öncesi kendilerine vaat edilen tüm söylemlerin yerine gelmediğini belirterek, eylem kararı aldıklarını ifade ettiler.

Sondaj sahalarında kulelere çıkan işçiler direniş başlatırken, akşam saatlerine doğru bazı kulelerde müdahalelerin başladığı öğrenildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Petrol Sondaj Sahalarında İşçi Direnişi Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement