Petrole Düşük Seviyelerden Sınırlı Tepki Alımı - Son Dakika
Ekonomi

Petrole Düşük Seviyelerden Sınırlı Tepki Alımı

Brent türü ham petrol fiyatları 23 Haziran'da girdiği düşüş trendine devam ederken, şu dakikalarda gelen tepki alımlarıyla sınırlı da olsa yükseliyor.

10.07.2014 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Brent türü ham petrol fiyatları 23 Haziran'da girdiği düşüş trendine devam ederken, şu dakikalarda gelen tepki alımlarıyla sınırlı da olsa yükseliyor.

Brent petrolün varil fiyatı, dün 108,80 dolardan başladığı günde analistlerin destek olarak nitelendirdikleri 108,40 doların altına düşmesinin ardından, günü 108,19 dolardan tamamlamıştı. Bugün ise Çin'de ihracatın beklentileri karşılamamasının ardından, talebe yönelik endişelerle 107,73 dolara kadar gerileyen Brent petrolün varil fiyatı, bu seviyeden gelen tepki alımlarıyla kayıplarının bir kısmını telafi ederek 108,34 dolara kadar yükseldi. Brent petrolün varil fiyatı şu dakikalarda ise 107,92 dolardan işlem görüyor.

Analistler, Brent petrolün varil fiyatının talebe yönelik endişelerle gerilemeye devam etse de dün akşam açıklanan ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanaklarında faizlerin artırılmasında aceleci davranılmayacağına ilişkin sinyallerin bu düşüşü sınırladığını belirtiyor. Brent petrolün varil fiyatı için 107,70 dolar destek seviyesinin, fiyatların bundan sonraki yönü açısından önem taşıdığına dikkati çeken analistler, bu seviyenin altına inilmesi durumunda 106,80 dolar seviyesinin destek olarak takip edileceğini kaydediyor. Analistler ayrıca, yukarı yönlü hareketin devamında ise 111 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceğini ifade ediyor.

Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatı, dün 103,43 dolardan güne başlamasının ardından, 102 dolar sınırına kadar gerileyerek günü sonlandırdı. Bugünkü işlemlerde düşüşünü art arda 9'uncu güne taşıyan WTI'nın varil fiyatı, 101,61-102,13 dolar bandında hareket ediyor.

Analistler, WTI'nın varil fiyatının 101,60 dolar desteğine kadar gerilediğine işaret ederek, bu seviyenin üzerinde kapanış gerçekleştirilmesi durumunda, 104,40 dolara kadar yükselişlerin görülebileceğini, olası düşüşlerde ise orta vadede 98,80 dolar desteğinin izleneceğini aktarıyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Petrole Düşük Seviyelerden Sınırlı Tepki Alımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement