Peugeot'dan Engelsiz Ürün Gamı - Son Dakika
Güncel

Peugeot'dan Engelsiz Ürün Gamı

Peugeot\'dan Engelsiz Ürün Gamı

"Peugeot ile Engelsiz Yaşam" projesi kapsamında Peugeot "Engelsiz Ürün Gamı"nı pazara sunuyo

15.08.2014 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2013 yılında hayata geçirilen ve engelli bireylerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunarak sosyal yaşam seviyelerini artırmayı, sosyal hayata entegre olmalarına destek olmayı, hareketlilik ve ulaşılabilirlik imkanı kazandırmayı ve engellilik hakkında toplum bilinci geliştirerek farkındalık yaratmayı hedefleyen "Peugeot ile Engelsiz Yaşam" projesi kapsamında Peugeot "Engelsiz Ürün Gamı"nı pazara sunuyor.

Program kapsamında araç satın almak isteyen engelli müşterilerimize Peugeot Fransa onaylı özel sürüş aparatları tavsiye ediliyor. Ayrıca tekerlekli sandalye taşımak üzere dönüştürülmüş Partner Tepee araçlar sunuluyor.

Peugeot Yetkili Satıcısı'larına gelecek olan engelli müşteriler "Engelliler ile Doğru İletişim" eğitimi almış olan personel tarafından karşılanacak, kendilerine en uygun araç ve donanıma en güvenli şekilde ve en uygun koşullarda ulaşma imkanına sahip olacaklar.

Peugeot ile Engelsiz Yaşam
2013 yılında hayata geçirilen ve T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve UNDP – Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından desteklenen "Peugeot ile Engelsiz Yaşam" projesi ile engelli bireylerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunarak sosyal yaşam seviyelerini artırmak, engelli bireylere hareketlilik kazandırmak, sosyal hayata entegre olmalarına destek olmak, engellilik hakkında toplum bilinci ve anlayışı geliştirmek, farkındalık yaratmak ve konu hakkında kamuoyunda duyarlılık oluşturmak hedefleniyor.
Peugeot ile Engelsiz Yaşam projesi üç aşamadan oluşuyor. Öncelikle Peugeot çalışanları, engelliliği hissetme, engellilere saygılı olma ve engellilerle iletişim yöntemlerini öğrenmek amacıyla "Engelliler ile Doğru İletişim" eğitimleri aldı. Daha sonra engelli bireylerle daha uyumlu bir hayat geçirebilmek için engelli dostu Peugeot çalışanları ve bayileri oluşturmak üzere çalışmalar ve etkinlikler planlandı. Son olarak da engellilere hareketlilik kazandırmak ve ulaşılabilirlik sağlamak amacıyla engellilerin araç kullanımlarında sürücü ve sistem güvenliğini arttırıcı çalışmalar yapıldı.

Hedef : Hareketlilik
Peugeot, bu program dahilinde bedensel engellilerin otomobil kullanmalarını kolay ve rahat hale getirecek, hareket özgürlüğü sağlayacak sürüş donanımları sunuyor. Müşterinin zevkinize uygun bir model, araçlara uygun olarak tasarlanmış şekilde ihtiyaca göre dönüştürüyor. Kullanılan donanımlar yüksek teknoloji ile üretilmiş ve Peugeot merkezi tarafından onaylanmış ürünlerden oluşuyor ve montajları uzman bir ekip tarafından yapılıyor. İstenilen dönüşüm gerçekleştikten sonra araç garantisi devam ediyor.

Özel donanımlar, özel avantajlar
Peugeot ürün gamında bulunan tüm otomatik vitesli binek otomobiller ilgili aparatlar ile donatılabiliyor. Araçların satışı da ayrı bir kanal üzerinden ÖTV istisnasının yanı sıra uygulanan özel indirimler ile Peugeot Yetkili Satıcıları'nda gerçekleştiriliyor.
Yasal zorunluluk gereği yapılan özel tertibat kişinin engeli ile uyumlu olmalı. Bu kapsamda hareket ettirici aksam olarak debriyaj, fren ve gaz pedalları ile vites kolunda sabitlenmiş bir şekilde özel tertibat yapılması gerekiyor. Peugeot tarafından sunulan sürüş aparatları aşağıdaki şekildedir:
Elektronik Sol Gaz Pedalı: Elektronik sol gaz pedalı, otomatik vitesli araçlarda gaz pedalının sol tarafa alındığı elektronik bir sistemdir. Sağ ayağında engeli olan sürücünün sol ayağıyla gaz pedalını kullanmasını sağlar.
Twist Grip: Her iki bacağını da kullanamayan engelli sürücüler için sunulmaktadır. Bu sistem elektronik bir gaz kumandası ile mekanik freni bir araya getirmektedir. Motorsikletlerde kullanılan kavra-çevir tipi gaz kumandası fren kolunun üzerine yerleştirilmiştir ve aracın hızlanması ve fren fonksiyonu bu kumanda üzerinden idare edilir.
Radyal Gaz Kolu: Bacaklarını kullanamayan engelli sürücüler için geliştirilmiştir. Elektronik kontrollü bu sistemde, kolay bir sürüş için, direksiyonun her iki tarafında da radyal gaz kolu bulunmaktadır. Fren pedalına basıldığında radyal gaz kolu devreden çıkmaktadır.
Manuel Fren Kolu: Bacaklarını kullanmayan engelli sürücüler için bir çözüm önerisidir. Direksiyonun isteğe bağlı olarak sağına veya soluna takılabilen mekanik bir sistemdir. Kol itilerek fren uygulanır. Orjinal fren pedalı ise etkin durumdadır. Radyal gaz kolu devredeyken orjinal gaz pedalı etkin değildir.

Direksiyon Topuzlu Yardımcı Kumanda Kiti: Kollarından birinin fonksiyonsuz olduğu engelli sürücülerin kullanımı içindir. Otomatik vitesli araçlarda kullanılmak üzere yardımcı kumandaları direksiyon üzerinde toplayan kablosuz kumanda sistemidir. Yardımcı kumanda kiti, farlar (kısa ve uzun hüzme), silecekler, korna, sinyaller gibi 12'ye kadar işlevi kumanda eder.

Partner Tepee Tekerlekli Sandalye Taşıyıcı

Partner Tepee, tekerlekli sandalye kullanan engellilerin mobilizasyonu için özel olarak Fransa'da dönüştürüldü. 1 sürücü, 2 yolcu ve 1 tekerlekli sandalye oturma düzeni sunan araçta kayma önleyici arka rampa, kayma önleyici ve ses izolasyonlu geniş kesilmiş arka bölüm, tekerlekli sandalyeyi sabitlemek için Q'STRAINT kayışlar ve engelli yolcu için 3 noktalı emniyet kemeri sunulmaktadır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Peugeot'dan Engelsiz Ürün Gamı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bursa'da Otomobil ile Tır Çarpıştı: Vatandaşlar Yolcuları Kurtardı
    10:14 Bursa'da Otomobil ile Tır Çarpıştı: Vatandaşlar Yolcuları Kurtardı

    Bursa-Gemlik Yolu üzerinde meydana gelen kazada, seyir halinde olan otomobil ile tır çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle otomobil takla attı ve içinde bulunan yolcuları vatandaşlar kurtardı. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi ve yaralılar hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Konya'da Ortaokul Öğrencilerinden Dar Gelirli Ailelere Yardım Kampanyası
    10:14 Konya'da Ortaokul Öğrencilerinden Dar Gelirli Ailelere Yardım Kampanyası

    Konya'nın Hüyük ilçesinde Mutlu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından başlatılan yardım kampanyası, dar gelirli ailelere destek olmayı hedefliyor. Kampanya kapsamında 73 koli gıda malzemesi ve alışveriş yardım kartları toplandı ve ilçede yaşayan dar gelirli ailelere teslim edildi. Öğrenci velileri ve öğretmenler de kampanyaya destek verdi.

  • Amanos Dağları'ndaki Özel Harekat Polisleri Görevlerine Devam Ediyor
    10:14 Amanos Dağları'ndaki Özel Harekat Polisleri Görevlerine Devam Ediyor

    Amanos Dağları'ndaki Bayraktepe ve Sancaktepe üs bölgelerinde konuşlandırılan özel harekat polisleri, yaz kış demeden görevlerine devam ediyor. İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesine bağlı polisler, her türlü hava şartında 7 gün 24 saat vatan nöbeti tutuyor. Keşif ve gözetleme kulelerinin yanı sıra zırhlı araçlarında bulunan kameralar ve dürbünlerle bölgeyi sürekli gözetim altında tutan özel harekatçılar, teröristlere göz açtırmıyor.

  • Balıkesir'in Çallı Kırsal Mahallesi'nde 17 seçmen sandık başına gidecek
    10:14 Balıkesir'in Çallı Kırsal Mahallesi'nde 17 seçmen sandık başına gidecek

    Burhaniye ilçesinin Çallı Kırsal Mahallesi'nde su sıkıntısı nedeniyle yaşayan insanların azaldığı bir köyde, 17 seçmen Pazar günü yapılacak seçimde oy kullanacak. Köydeki 2 muhtar adayı seçim yarışına girecek.

  • Down sendromlu milli atlet Emirhan Akçakoca, Trisome Oyunları'nda dünya rekoru kırdı
    10:13 Down sendromlu milli atlet Emirhan Akçakoca, Trisome Oyunları'nda dünya rekoru kırdı

    Antalya'da düzenlenen Trisome Oyunları'nda dünya rekoru kırarak altın madalya kazanan Emirhan Akçakoca, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin'i ziyaret etti. Rektör Şahin, Akçakoca'nın uluslararası alanda elde ettiği büyük başarıdan dolayı gurur duyduğunu belirtti. Milli sporcu Akçakoca ise Namık Kemal Üniversitesi ailesinin bir parçası olmaktan gurur duyduğunu ifade etti.

  • Körfez'de düzenlenen Ortaokullar 5 ve 6. Sınıflar Arası Küçük Kızlar Voleybol Turnuvası'nda şampiyon belli oldu
    10:12 Körfez'de düzenlenen Ortaokullar 5 ve 6. Sınıflar Arası Küçük Kızlar Voleybol Turnuvası'nda şampiyon belli oldu

    Körfez Belediyesi tarafından düzenlenen Ortaokullar Arası 5 ve 6. Sınıf Küçük Kızlar Voleybol Turnuvası'nda Uluğbey Ortaokulu şampiyon oldu. Turnuvada başarı gösteren takımlara ödülleri verildi.

  • Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da seçim hazırlıkları tamamlandı
    10:07 Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da seçim hazırlıkları tamamlandı

    Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde oy kullanılacak okullarda hazırlıklar tamamlandı. Kırklareli'nde Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen okullarda okul görevlileri ve sandık kurulu başkanları tarafından paravan ve sandıklar hazır hale getirildi. Okul girişlerine, seçmenlerin sandıkları kolay bulmaları için sandık numaralarının yer aldığı yönlendirme yazıları asıldı. Edirne ve Tekirdağ'da da sandık ve oy kullanma kabinleri okullarda kuruldu.

  • Çayırova Belediyesi, Bornova Belediyesi Karşıyaka'yı mağlup etti
    10:06 Çayırova Belediyesi, Bornova Belediyesi Karşıyaka'yı mağlup etti

    Çayırova Belediyesi Basketbol Takımı, deplasmanda Bornova Belediyesi Karşıyaka'yı 80-89 yenerek Play-Off yarışında önemli bir galibiyet aldı.


Advertisement