Peugeot ve Citroen Grubu'ndan Toparlanma Planı - Son Dakika
Güncel

Peugeot ve Citroen Grubu'ndan Toparlanma Planı

Psa Peugeot Citroen Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Carlos Tavares, grubun toparlanmasını sağlamak amacıyla hazırlanan, 2014 - 2018 dönemini kapsayan yol haritası "Back in the Race" (Yarışa Geri Dönüş) planını duyurdu.

15.04.2014 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Psa Peugeot Citroen Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Carlos Tavares, grubun toparlanmasını sağlamak amacıyla hazırlanan, 2014 - 2018 dönemini kapsayan yol haritası "Back in the Race" (Yarışa Geri Dönüş) planını duyurdu.

Plan, en geç 2016'dan itibaren sürekli nakit fazlası, 2016-2018 dönemi için 2 milyar Euro'luk toplam nakit fazlası, 2019-2023 dönemiyle ilgili orta vadeli planda yüzde 5 hedefiyle, 2018 ufkunda Otomotiv Bölümü için yüzde 2 faaliyet karı olmak üzere 3 temel öğeden oluşuyor.

Planında, grubun dünyada tanınmış üç markası DS, Peugeot ve Citroën üzerinde yoğunlaşmayı temel alıyor. Bu çerçevede, üç marka ile hedef kitle odaklı ve tutarlı bir küresel ürün planı, uluslararası pazarlarda karlı büyüme ve Avrupa'da rekabet gücünü arttırmak için modernizasyon hedefleniyor.

Citroen'in tanınmış markası "DS"in tamamen lüks algısını yerleştirmesi için çalışmalar hızlandırılacak ve buna paralel olarak, birbirlerini tamamlama özelliklerini ön plana çıkaracak şekilde ürün gamları netleştirilerek üç marka yeniden konumlandırılacak ve fiyat konumlandırmalarını iyileştirilecek.

PSA Grubu, ürün gamlarını kademeli olarak rasyonel hale getirecek ve 2020'ye kadar 26 modele indirecek. Bu çerçevede, daha kompakt bir gama yoğunlaşacak olan PSA Grubu, daha iyi bir pazar kapsamı ve daha karlı segmentleri hedefleyerek daha yüksek bir karlılık sağlamayı hedefliyor.

GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELERDE BÜYÜME FIRSATLARINI ARAŞTIRACAK

Grup, 2020'ye kadar Dongfeng ile satışlarını üçe katlayarak ve DS markasının geliştirilmesini başarıyla gerçekleştirerek Çin'deki büyümesini hızlandırmaya devam edecek. Dongfeng ile imzalanan ortaklık ayrıca ASEAN bölgesinde de büyümenin hızlandırılmasını sağlayacak.

Bunun paralelinde, üç yıl içinde iki bölgede karlılık hedefiyle Grup Rusya'daki durumunu düzeltecek ve Latin Amerika'daki iş modelini dönüştürecek. Son olarak, PSA Grubu Afrika'da veya Akdeniz havzasında gelişmekte olan ülkelerde büyüme fırsatlarını araştıracak. Bunu yapmak üzere, 6 büyük bölge etrafında yapılandırılmış yeni bir küresel organizasyon hayata geçirilecek. Organizasyon, Avrasya, Avrupa, Orta-Doğu/Afrika, Latin Amerika, Çin ve ASEAN, Asya- Pasifik bölümlerinde oluşacak.

Özellikle Avrupa'da rekabet gücünü arttırmak için modernizasyonda, grup rekabet gücünü artırmak amacıyla, PSA Grubu fabrikalarının modernizasyonunu hızlandıracak ve bir yandan maliyetlerin ve stokların azaltılmasını sürdürerek üretim merkezlerini en iyi küresel referanslara göre adapte edecek.

ŞİRKETİN KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜNÜN SÜRDÜRÜLMESİ

Grup karlılığa geri dönüşünü hızlandırmak amacıyla gerçek bir sonuç alma kültürünü ve küresel bir yaklaşımı geliştirecek. PSA Grubu'nda başlatılan kültür değişiminin sürdürülmesi yukarıdaki dört hedefe ulaşmak için önemli bir koşul olarak kabul ediliyor.

Planla ile ilgili Carlos Tavares, "Back in the Race planıyla, karlılık yolunu yeniden bulmamız amacıyla ekiplerin tüm yaratıcı potansiyelini yönlendirerek grubun toparlanmasını hızlandırmayı hedefliyorum" dedi.

(OSS) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Peugeot ve Citroen Grubu'ndan Toparlanma Planı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement