Piazza'da Deprem Gerçeğini Hatırlatan Sergi - Son Dakika
Yerel

Piazza'da Deprem Gerçeğini Hatırlatan Sergi

Piazza\'da Deprem Gerçeğini Hatırlatan Sergi

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Kahramanmaraş Temsilciliği’nin 17 Ağustos 1999 depreminin 16’ncı yıl dönümü nedeniyle düzenlediği fotoğraf sergisi Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde ziyarete açıldı.

19.08.2015 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Kahramanmaraş Temsilciliği'nin 17 Ağustos 1999 depreminin 16'ncı yıl dönümü nedeniyle düzenlediği fotoğraf sergisi Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde ziyarete açıldı.

Fotoğraf altlarında, deprem gerçeğini hatırlatan, deprem öncesinde, deprem sırasında ve sonrası neler yapacakları konusunda Kahramanmaraşlıları bilinçlendirmek için yapılması gerekenlerin yazıldığı sergi, Piazza ziyaretçileri tarafından büyük ilgi gördü.

EKSİKLİKLER GİDERİLMEDİ, ZAAFLAR SÜRÜYOR

Fotoğraflarla deprem gerçeğine dikkat çeken İMO Kahramanmaraş Temsilciliği, 17 Ağustos 1999 depreminin 16'ncı yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yaptı. İMO'nun açıklamasında, 16 yıl önce Türkiye'nin 7.4 büyüklüğündeki merkez üssü Gölcük olan Marmara depremiyle sarsıldığını hatırlatılarak, "On beş binden fazla insanımızın öldüğü, on binlerce insanımızın sakat kalıp yüz binlerce vatandaşımızın yaralandığı deprem, milyonlarca insanımızı da psikolojik olarak etkiledi. Deprem sonrası süreçler neticesinde yeni mevzuatlarla yeni önlemler alınmaya başlandı. Ancak 12 yıl sonra meydana gelen Van depremi, sağlıksız kentleşmenin ve yapı denetim sisteminin taşıdığı eksiklik ve zaafların varlığını sürdürdüğünü bize tekrardan göstermiş oldu" denildi.

KAHRAMANMARAŞ'IN KONUMUNA DİKKAT ÇEKİLDİ

Türkiye'nin, önemli deprem kuşakları üzerinde bulunduğu, ülkemiz topraklarının yüzde 66'sının 1. ve 2. derecede deprem bölgesinde yer aldığının belirtildiği İMO açıklamasında Kahramanmaraş'ın konumuna da dikkat çekilip şöyle denildi:

"Kahramanmaraş ve bölgemiz özelinde olayı değerlendirdiğimizde şehrimizin etki alanı içinde bulunduğu Türkoğlu-Gölbaşı ve Türkoğlu- Hatay segmentlerinde 100 yıldır 7 ve üzeri büyüklüğünde bir deprem meydana gelmemesi enerji birikmesi oluşturmakta, durum da şehrimizi deprem konusunda daha da riskli bir hale getirmektedir. Bölgemizin yapı stokunun tıpkı ülkemizin genelinde olduğu gibi problemli olduğunu biliyoruz. Yakın zamanda Adana'da yaşadığımız depremi yeni bir uyarı olarak kabul edip yetkililerimizden bölgemizde alınacak önlemler üzerine duyarlı bir çalışma beklemekteyiz. Bizler İnşaat Mühendisleri Odası olarak da bu çalışmaya katkı vermeye hazır olduğumuzu buradan belirtmek istiyoruz." - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Piazza'da Deprem Gerçeğini Hatırlatan Sergi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement