Pilotlar Gençleri Ödüllendirdi - Son Dakika
Güncel

Pilotlar Gençleri Ödüllendirdi

Pilotlar Gençleri Ödüllendirdi

Haber-Kamera: Murat ÇAKIR-İSTANBUL DHAMilli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Hava Yolu Pilotları Vakfı (PİLVAK)'nın liselerde düzenlediği 'Havacılıkta Gelecek Sizinle gelecek" adlı şiir, kompozisyon, fotoğraf ve kısa film yarışması ödül töreni Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Başkanlığında gerçekleştirildi.

30.04.2016 18:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber-Kamera: Murat ÇAKIR-İSTANBUL DHA

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Hava Yolu Pilotları Vakfı (PİLVAK)'nın liselerde düzenlediği 'Havacılıkta Gelecek Sizinle gelecek" adlı şiir, kompozisyon, fotoğraf ve kısa film yarışması ödül töreni Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Başkanlığında gerçekleştirildi. Ulaştırma, Denizcilik, Haberleşme Bakanlığı Müşteşar Yardımcısı Orhan Birdal yaptığı konuşmada, 2003 yılında havacılık sektörünün toplam cirosunun 2, 2 milyar dolar olduğunu ifade ederek, geçen yıl sonunda bu cironun 26,5 milyar dolara çıktığını ve 10 yıl önce bu sektörde çalışan sayısının 50 binken bugün 120 bine çıktığını belirtti.

Orhan Birdal, Türkiye'de 2003 yılı sonu itibariyle toplam Türkiye'de uçan yolcu sayısının 33 milyon olduğuna dikkati çekerek, 'Geçen sene bu 186 milyona çıktı. Aktif çalışan havalimanı sayımız yirmi altıydı. Havalimanı sayımız bugün 55'e çıktı. Bu rakamlar gerçekten Türkiye'nin havacılıkta ne kadar büyüdüğünü gösteriyor" dedi.

THY Uçuş Eğitim Başkanı Sedat Şekerci de havacılığın Türkiye'de hızla ilerlemesinden dolayı bu süreçte ciddi manada insan kaynağına ihtiyaç duyduklarını kaydederek, 'Bu insan kaynağını sağlamak için siz gençlerimizin bu sektörü, havacılığı sevmesine, buna gönül vermesine katkıda bulunmak bizim için çok önemli. Bu katkıları da sağlamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

PİLVAK Başkanı Hüseyin Belpınar da 'Yaklaşık 5 ay süren bir çalışma neticesinde Türkiye'nin 67 ilinde yüzlerce okuldan, yüzlerce yarışmamızın katılımıyla gençlerin hem havacılığımıza hem de Türkiye'nin ihtiyaç duyduğunda, her konuda nasıl canla başla katkı sağladığını görmek bizleri duygulandırdı. Ayrıca eser değerlendirme esnasında gençlerin değil resim, fotoğraf, kısa film; gerçek uçak yapacak istek, yetenek ve kararlılıkta olduğunu görmekten hem pilot hem de emekli asker olarak mutluluk duydum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.Katkılarından dolayı DHA Muhabiri Murat Çakır'a da günün önemini belirten bir teşekkür plaketi verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Pilotlar Gençleri Ödüllendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement