Pilotlar Vakfı, Havacılık Yarışması Düzenliyor - Son Dakika
Güncel

Pilotlar Vakfı, Havacılık Yarışması Düzenliyor

Pilotlar Vakfı, Havacılık Yarışması Düzenliyor

Türkiye Pilotlar Vakfı (PILVAK) Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile ilk ve ortaöğretim öğrencilerine havacılığı sevdirmek adına havacılıkla ilgili şiir, resim, fotoğraf, kompozisyon ve kısa film yarışması düzenliyor.

11.02.2016 10:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Pilotlar Vakfı (PILVAK) Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile ilk ve ortaöğretim öğrencilerine havacılığı sevdirmek adına havacılıkla ilgili şiir, resim, fotoğraf, kompozisyon ve kısa film yarışması düzenliyor.

Türkiye Pilotlar Vakfı (PILVAK), Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile ilk ve ortaöğretim öğrencilerine havacılığı sevdirmek adına bir yarışma düzenliyor. 'Havacılıkta Gelecek Sizinle Gelecek' sloganıyla başlatılan Türkiye genelinde tüm öğrencilerin katılabileceği yarışmada, birinciye uçak bileti ve konaklama dahil bütün masrafların vakıf tarafından karşılanacağı Roma, ikinciye Saraybosna, üçüncüye ise İstanbul gezisi ile simülatör uçuşu hediye edilecek.

Son katılım tarihi 17 Mart olan yarışmada dereceye girenler 26 Nisan Dünya Pilotlar Günü'nde açıklanacak. Türk gençlerinin yeteneklerini değerlendirmek istediklerini söyleyen PİLVAK Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Belpınar, "Yarışma başladı. Milli Eğitim Bakanlığı ile yazışmalar sürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan müsaade alında. Gençlerimize şiir, kısa film, makale dallarında yarışma düzenliyoruz. Türkiye'nin tüm illerinde yapılacak ve Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde olacak. Tüm gençleri bu şekilde havacılığa teşvik edeceğiz. Bildiğiniz gibi Türkiye'de sivil havacılık büyük bir gelişme gösterdi. Türkiye'de daha önce sayın Ulaştırma Bakanımızın başlattığı 'Uçağa binmeyen kalmasın' projesi havacılığı büyük bir aşamaya getirmiştir. Şimdi her kesimden insanlar havacılığı kullanmakta zamanı kısaltmakta. Türkiye büyük bir ülke doğudan batısına iki saatlik uçuşlar yapılmakta. Uçak sayımızın artması pilot ihtiyacımızı artırmıştır. Pilot ihtiyacını artırdığı için şu anda gençler havacılığa özen göstermekte,biz bunu daha artırarak büyük bir potansiyel oluşturmak istiyoruz. Vakıf olarak' ta böyle bir yarışma düzenleyerek katkıda bulunmak istiyoruz. İnşallah ne kadar çok katılım olursa,Türk gençlerinin yeteneklerini değerlendirmiş olacağız" dedi.

İstanbul'da yapımı devam eden 3. havalimanının faaliyete geçmesiyle birlikte yetişmiş insan gücüne ihtiyaç duyulacağını vurgulayan Belpınar, "Sadece pilot olarak değil havacılığın diğer alanlarında da ihtiyaç olacak. Dışarıdan ülkemize gelen pilotlar yerine, dışarıya pilotlar transfer ederek ülkeye döviz girişini bile sağlayabiliriz. Havacılıkta gelecek gençlerle gelecek. Tüm gençlerimizi yarışmaya katılmaya davet ediyorum" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Pilotlar Vakfı, Havacılık Yarışması Düzenliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement