Pınar Karşıyaka 3. Finaline Bir Galibiyet Uzakta - Son Dakika
Yerel

Pınar Karşıyaka 3. Finaline Bir Galibiyet Uzakta

Türkiye Basketbol Ligi play-off yarı final serisinde Fenerbahçe Ülker'e karşı 2-1 önde bulunan Pınar Karşıyaka, bir galibiyet daha alması halinde 28 sene sonra adını finale yazdıracak.

05.06.2015 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Basketbol Ligi play-off yarı final serisinde Fenerbahçe Ülker'e karşı 2-1 önde bulunan Pınar Karşıyaka, bir galibiyet daha alması halinde 28 sene sonra adını finale yazdıracak.

Son 6 sezondur play-off'ta yer almayı başaran ve Ufuk Sarıca yönetiminde 3 yıldır yarı finale yükselen Pınar Karşıyaka, bu sezon final için önemli bir avantaj yakaladı.

İlk turda Banvit'i eleyen ve son şampiyon Fenerbahçe Ülker'in rakibi olan Pınar Karşıyaka, deplasmanda oynadığı maçı kazanarak 1-0 öne geçtiği seride 2. maçı kaybetmesine rağmen dün rakibini yenerek seride 2-1 öne geçti.

Pınar Karşıyaka ile Fenerbahçe Ülker arasında serinin 4. müsabakası yarın saat 18.00'de Karşıyaka Spor Salonu'nda oynanacak.

İzmir temsilcisi, Fenerbahçe Ülker'i yenmesi halinde adını 28 sene sonra finale yazdıracak ve Anadolu Efes'in rakibi olacak. Serinin 4. maçını sarı-lacivertliler kazanırsa, seride durum 2-2 olacak ve finale yükselecek ekip, 9 Haziran Salı günü İstanbul'da oynanacak maçta belirlenecek.

Daha önceki finalleri

İlk olarak 1983-1984 sezonunda sırasıyla Galatasaray ve İTÜ'yü saf dışı bırakan yeşil-kırmızılı ekip, finalde Anadolu Efes'e yenilerek şampiyonluğu elde edemedi.

Pınar Karşıyaka, 3 sezon sonra İTÜ ve Anadolu Efes'i eleyerek finale çıkmış, Galatasaray'ı 2-1 yenerek mutlu sona ulaşmıştı.

-Fenerbahçe Ülker'le eşleşmeleri

Fenerbahçe Ülker'le bu sezon 4. kez play-off'ta rakip olan Pınar Karşıyaka, 2004-2005'te ilk turda karşılaştığı rakibine 3-0 yenilerek elendi.

2012-2013 sezonunda rakibine 2-0 üstünlük kuran yeşil-kırmızılı ekip adını yarı finale yazdırmıştı. İki ekibin geçen yıl yarı finaldeki mücadelesinde gülen taraf Fenerbahçe Ülker olmuştu.

-Play-off'ta 90. maç

Pınar Karşıyaka, play-off'larda 90. maçına çıkacak.

Bu sezon play-off'ta 6 maçta 4 galibiyet ve 2 yenilgi alan Pınar Karşıyaka, play-off'larda oynadığı 89 müsabakada 31 galibiyet ve 58 yenilgi aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Pınar Karşıyaka 3. Finaline Bir Galibiyet Uzakta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement