Pınar Karşıyaka Kendinden Emin - Son Dakika
Yerel

Pınar Karşıyaka Kendinden Emin

Ali Korkmaz - FIBA Erkekler Avrupa Challenge Kupası'nda adını son 4 takım arasına yazdıran Pınar Karşıyaka'nın Genel Menajeri Levent Türknas, hedeflerinin kupayı İzmir'e getirmek olduğunu söyledi.

20.03.2013 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ali Korkmaz - FIBA Erkekler Avrupa Challenge Kupası'nda adını son 4 takım arasına yazdıran Pınar Karşıyaka'nın Genel Menajeri Levent Türknas, hedeflerinin kupayı İzmir'e getirmek olduğunu söyledi.

Türknas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kupanın çeyrek final serisinin son maçında Paris Levallois'i yenerek önemli bir başarıya imza attıklarını söyledi.

Karşılaşmaya kötü başlamalarına rağmen daha sonra toparlandıklarını kaydeden Türknas, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maçı seyircimizin baskısıyla baştan sona önde götürdük ve final-four biletini kaptık. Bundan sonra ligde önemli maçlarımız var. Bunları da atlatıp, 26 Nisan'da başlayacak Avrupa Challenge Kupası hazırlıklarına başlayacağız. Dörtlü finalde rakip ne olursa olursa hedefimiz kupayı almak. Bunu da yapabilecek güçte olduğumuzu takımımız gösterdi. Dörtlü finalin İzmir'de olması için başvurumuzu yaptık. Bu konuda gerek hükümet gerekse yerel seviyede herkesin duyarlı olmasını ve bizi desteklemelerini istiyoruz. Bu konuda Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanımız Turgay Demirel, dünkü maçımıza gelerek bize desteğini gösterdi."

-Kupadaki Türk temsilcileri-

Basketbolda 2003-2004 sezonunda FIBA Avrupa Ligi, 2005-2006'dan itibaren FIBA EuroCup ve 2008-2009'dan sonra da FIBA Avrupa Challenge Kupası adıyla sürdürülen organizasyonda bu sene dörtlü finale yükselen Pınar Karşıyaka, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın ardından son 4 takım arasına kalan 3. Türk temsilcisi oldu.

Geçen sezon kupayı müzesine götüren Beşiktaş, Macaristan'da oynanan dörtlü finalde ilk maçta ev sahibi Szolnoki Olaj'ı mağlup ettikten sonra finalde Fransız Elan Chalon'u yenerek mutlu sona ulaşmıştı.

2004-2005'te o zamanki adıyla FIBA Avrupa Ligi'nde çeyrek finalde Beşiktaş'ı saf dışı bırakan Fenerbahçe, İstanbul'da yapılan dörtlü final müsabakalarını 4. sırada tamamlamıştı.

-Bu sezonun performansı-

Bu sezon üçüncü kez katıldığı Avrupa Challenge Kupası'nda (A) ve (I) Grubu'nu lider tamamlayan Pınar Karşıyaka, oynadığı 15 maçta 11 galibiyet ve 4 mağlubiyet aldı.

Kupaya ilk katıldığı 2010-2011 sezonunda çeyrek finale yükselmeyi başaran Pınar Karşıyaka, Rus ekibi Saint Petersburg'a elenmişti.

Pınar Karşıyaka, 2010-2011'de yüzde 62,5, geçen sezon yüzde 41,67 galibiyet oranıyla oynadığı kupada bu sezon ilk 15 maçlık periyotta yüzde 73,3 galibiyet oranıyla mücadele etti.

-Avrupa'da 95. randevu geride kaldı-

Avrupa kupalarında 95. maçını geride bırakan Pınar Karşıyaka, bugüne kadar 44 galibiyet, 51 mağlubiyet aldı.

Yeşil-kırmızılı ekip bu karşılaşmalarda 7513 sayı üretti, potasında ise 7502 sayı gördü.

-Rakip EWE Baskets Oldenburg-

Pınar Karşıyaka'nın dışında, BCM Gravelines Dunkerque (Fransa), Krasnye Krylia (Rusya) ve Ewe Baskets (Almanya) takımlarının mücadele edeceği dörtlü final müsabakaları, 4 takımdan birinin ev sahipliğinde 26-28 Nisan'da düzenlenecek.

Pınar Karşıyaka'nın dörtlü final ilk maçında karşılaşacağı Almanya'dan EWE Baskets Oldenburg, bu sezon kupada oynadığı 15 maçta 13 galibiyet ve 2 mağlubiyet aldı. Alman temsilcisi kupada 2008-2009 ve 2011-2012 sezonlarında ikinci turda elenmişti.

Avrupa kupalarında Türk takımlarıyla 4 maça çıkan EWE Baskets Oldenburg Banvit ve Galatasaray'la oynadığı karşılaşmalarda 1'er galibiyet ve 1'er mağlubiyet aldı.

Yayıncı: Nevbahar Kabaklı - İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Pınar Karşıyaka Kendinden Emin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement