Pınarbaşı, Çifte Seçim Heyecanı Yaşadı - Son Dakika
Yerel

Pınarbaşı, Çifte Seçim Heyecanı Yaşadı

Pınarbaşı, Çifte Seçim Heyecanı Yaşadı

Ünye’nin Pınarbaşı Mahallesi’nde milletvekilliği genel seçimlerinin yanı sıra muhtarlık seçimi de yapıldı.

02.11.2015 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye'nin Pınarbaşı Mahallesi'nde milletvekilliği genel seçimlerinin yanı sıra muhtarlık seçimi de yapıldı. 3 adayın yarıştığı seçimlerde Mustafa Argan, Pınarbaşı Mahallesi Muhtarı seçildi.

Türkiye 5 ay arayla 2. Kez seçimlere gitti. AK Parti'nin tarihi zaferi ile sonuçlanan seçimlerde Ünye'nin Pınarbaşı Mahallesi'nde 2 sandık birden kuruldu. Kısa bir süre önce mahalle muhtarı Ahmet Bulut'un vefat etmesi dolayısıyla Pınarbaşı'nda seçmenler hem milletvekilliği için hem de muhtarlık için oy kullandı. 89 seçmeni bulunan Pınarbaşı'nda muhtarlık için üç aday yarıştı. Adaylardan Mustafa Argan, 32 oy alarak muhtar seçilirken, rakipleri Aydın Kırım 28, Faruk Çalık ise 19 oyda kaldı.

MUHTARLIK SEÇİMİ 2. KEZ KAZANDI

2014 mahalli idareler seçimlerinde de aday olan Mustafa Argan, 45 oy alarak mahalle muhtarlığına seçildi. 22 oy alan Ahmet Bulut'un itirazını inceleyen Seçim Kurulu, mahallede ikamet etmediği gerekçesi ile Mustafa Argan'ın mahalleye muhtar olamayacağına karar verdi. Seçim kurulunun kararı ile muhtar olan Ahmet Bulat, 12 Ekim 2015 tarihinde hayatını kaybetti. Milletvekilliği erken genel seçimleri ile birlikte muhtarlık seçiminin de yapıldığı Pınarbaşı Mahallesi'nde yeniden aday olan Mustafa Argan, 2014 seçimlerinde olduğu gibi 1 Kasım seçimlerinde de rakiplerini geride bırakarak muhtar seçildi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pınarbaşı, Çifte Seçim Heyecanı Yaşadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement