Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğüne Yapılan Saldırı Davasında Karara Yaklaşıldı - Son Dakika
Güncel

Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğüne Yapılan Saldırı Davasında Karara Yaklaşıldı

Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğüne Yapılan Saldırı Davasında Karara Yaklaşıldı

Kayseri'nin Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına 25 Mayıs 2012 tarihinde yapılan 1'i polis 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısıyla ilgili Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tutuklu bulundukları Ankara 2 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Kayseri'ye getirilen 3 sanığın ifadeleri alındı.

03.09.2014 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'nin Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına 25 Mayıs 2012 tarihinde yapılan 1'i polis 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısıyla ilgili Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada,  tutuklu bulundukları Ankara 2 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Kayseri'ye getirilen 3 sanığın ifadeleri alındı. Yardım ve yataklıktan tutuklu bulunan 3 sanık "O kişilerin örgüt üyesi olduklarını bilmiyorduk, biz kaçakçı biliyorduk" dedi. İddia makamının mütalaa için süre istediği duruşmada sanıklar, mahkeme başkanından kendi memleketlerindeki cezaevlerine nakillerini istedi.

Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Ankara 2 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan sanıklar Ali Çevik, Mahmut Denktaş ve Bakır Öztürk mahkeme salonunda hazır bulundu. Sanıklardan Bakır Öztürk, yaptığı savunmasında, "Olayla hiçbir alakam yok. Kaçakçı olduklarını sandığım o kişilere yardımcı oldum. Örgüt ile alakası olduklarını bilmiyordum. Polisler düzmece ifadeler yazıp, imzalattılar. Suçsuzum" dedi. Diğer Mahmut Denktaş savunmasında, üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, "Olaya katılan kişileri kaçakçı olarak biliyordum. Örgüt üyesi olduklarını bilmiyordum" dedi.

Diğer sanık Ali Çevik de Bakır Öztürk'ün akrabası olduğunu belirterek, savunmasında şöyle konuştu:

"Olay tarihinde tarlada bekçi olarak kalıyordum. Evim tarlanın sonundadır. Bakır, 4 kişi ile gelerek çay içip gideceklerini söyledi. Araçta kaçak mallar olduğunu söylediler, içindekileri görmedim. Araçta ölen kişiyi tanımıyorum. Tahliyemi istiyorum."

SANIKLAR CEZAEVİ NAKLİ TALEBİNDE BULUNDU

Sanıklar, ailelerinin çok mağdur olduklarını belirterek, mahkeme başkanından kendi memleketlerine yakın cezaevlerine nakillerini talep etti. Mahkeme başkanı sanıklara, "Kayseri'de terör cezaevleri olmadığı için Ankara'dan nakletmezler. Ailelerinizin olduğu şehirlere nakil için ise Bakanlığa dilekçe yazarsınız, onlar karar verir" dedi. Yaklaşık 2 yıldır süren davada artık sona yaklaşıldığını söyleyen Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkeme Başkanı, Cumhuriyet Savcısı'nın mütalaa için süre isteğini kabul ederek duruşmayı 2 ay sonraya erteledi ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

BİR SONRAKİ CELSEYE GELMEYECEKLER

Ankara 2 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan sanıklar, bir sonraki duruşma için Kayseri'ye gelmek istemediklerini belirtti. Bunun üzerine sanıklar için bir sonraki celse Ankara Ceza İnfaz Kurumu'nda görüntülü konferans yapılacak.

8 SANIKTAN 5'İ TAHLİYE OLMUŞTU

Ankara 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 17 Aralık 2012 günü görülen davada 8 sanıktan Salih Amaç, Muhittin Denktaş, Adil Deniz, Necdet Deniz ve Necdet Öztürk'ün tahliyesine karar veren mahkeme, Bakır Öztürk, Mahmut Denktaş ve Ali Çevik'in tutukluluk halinin devamını kararlaştırmıştı. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğüne Yapılan Saldırı Davasında Karara Yaklaşıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement