Pınarbaşı ve Sarız da Büyükşehir Hizmetleri ile Tanışıyor - Son Dakika
Yerel

Pınarbaşı ve Sarız da Büyükşehir Hizmetleri ile Tanışıyor

Pınarbaşı ve Sarız da Büyükşehir Hizmetleri ile Tanışıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, ilçelerdeki yatırım programının belirlenmesi için yapmış olduğu toplantıları Pınarbaşı ve Sarız ilçeleri ile devam ettirdi.

20.05.2014 09:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, ilçelerdeki yatırım programının belirlenmesi için yapmış olduğu toplantıları Pınarbaşı ve Sarız ilçeleri ile devam ettirdi. Her iki ilçeye de Büyükşehir bürokratları ile birlikte giden Başkan Özhaseki, inisiyatif alarak ilçe belediyelerinin altından kalkamayacakları hizmetleri de Büyükşehir olarak yapacaklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, ilk toplantıyı Pınarbaşı ilçesinde yaptı. Toplantıya Başkan Özhaseki'nin yanı sıra Büyükşehir bürokratı, Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş ve Pınarbaşı Belediyesi yöneticileri katıldı. Diğer ilçelerde olduğu gibi Pınarbaşı ilçesinde de öncelikle altyapıdaki sıkıntılar tespit edildi ve bu sıkıntıların giderilmesi için bu yıl yapılacak yatırımlar belirlendi. İlçe merkezi ve mahalleye dönüşen belde ve köylerdeki yol sorunu ele alınırken, yasanın Büyükşehir Belediyesine 30 metreden geniş yolları verdiğini, bu nedenle de Pınarbaşı'da Büyükşehir'in sorumluluğunda yol bulunmadığını hatırlatan Başkan Özhaseki, "İlçede 30 metreden geniş yol yok. Tüm yollar ilçe belediyelerinin sorumluluğunda; ancak bunun altından ilçe belediyesinin kalkması zor. Bu nedenle Büyükşehir olarak yardımcı olacağız" dedi. İlçenin imar durumu, yapılacak sosyal tesisler, spor alanları ve ulaşım gibi konuların ele alındığı toplantının ardından Büyükşehir Belediyesinin yapacağı gençlik merkezi ve hanımlar merkezi için belirlenen alanlarda incelemelerde bulunuldu.

"BİZİM AMACIMIZ HİZMET"

Toplantı ve incelemelerin ardından bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, hizmetler için Büyükşehire bağlanan 11 ilçeyi bir program dahilinde gezdiklerini belirterek, "Biz ne kadar dışardan tespit yaparsak yapalım, eğer sıkıntı varsa içinde yaşayanlar daha iyi birliler. Bu nedenle belediye başkanı arkadaşlarımızla bir toplantı yapıyoruz. Onlarla bir araya gelip hem bu yıl hem de önümüzdeki yıllarda yapılabilecekleri sırayla gündeme alıyoruz. Sudan, kanaldan, arıtma tesisinden başlayarak yollar, çevre düzenlemeleri, gençlik merkezi, kadınlar merkezi, mezbahalar, mezarlıklar aklınıza gelebilecek her türlü belediye hizmetleri hususunda program yapıyoruz. Bu konuların bir kısmı bu sene başlanıp bitirilecek işler. Bir kısmı da gelecek seneye yapılacak işler. Pınarbaşı'nın bir özelliği daha var; en çok köyü olan, en geniş yerleşimi olan bir ilçemiz. 150'ye yakın köyü var. Her birisinin problemleri bulunuyor ve bunların çözülmesi icap ediyor. Bu manada program yapmak için geldik. Büyükşehir Belediye statüsü içinde bir anlayış hakim olursa başarılı olunur. Bizim amacımız hizmet. İnşallah buradaki insanlara güzel hizmetler yapılır diye düşünüyoruz. Karşılıklı anlayışla tüm bu projeleri planlamış bulunuyoruz" dedi.

"BAŞKAN ÖZHASEKİ'NİN ÖZELLİĞİ KOORDİNASYONLU ÇALIŞMAK"

Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş da, Başkan Özhaseki'ye desteklerinden dolayı teşekkür ederek, "Başkanıma ve ekibine ilçemizde hoş geldiniz diyorum. Sağ olsunlar bir ekip anlayışı içinde ilçe belediyeleri ile birlikte çalışmak için geldiler. Yapılması gereken şeyleri tespit ettik. Bu yıl yapılacak, gelecek yıllarda yapılacakların planlamalarını yaptık. İnşallah yardımlaşarak koordinasyon içinde belirli bir başarıya ulaşacağımıza inanıyorum. Başkanımızın da özelliği zaten koordinasyonlu çalışmak" diye konuştu. Büyükşehir Belediyesinden hayırlı hizmetler beklediklerini ve Başkan Özhaseki'den bu hizmetler için destek aldıklarını dile getiren Ataş, sözlerini Başkan Özhaseki'ye teşekkür ederek tamamladı.

Pınarbaşı'nın ardından beraberindekilerle birlikte Sarız'a geçen Başkan Özhaseki, ilçe belediye başkanı Ömer Faruk Eroğlu tarafından karşılandı. Sarız'daki toplantıya her iki belediyenin yöneticilerinin yanı sıra Sarız'daki mahallelerin muhtarları da katılarak sorunlarını aktardı.

"BAŞKAN ÖZHASEKİ'NİN TAKDİRE ŞAYAN ÇALIŞMALARI VAR"

Sarız Belediye Başkanı Ömer Faruk Eroğlu toplantının başında ilçesi hakkında bilgi verdi. Başkan Mehmet Özhaseki'nin Kayseri'de takdire şayan hizmetlerinin bulunduğunu vurgulayan Eroğlu, "Sayın Başkan Mehmet Özhaseki, belediyecilikte sergilemiş olduğunuz bilgi, birikim ve tecrübenizle Kayseri'nin yükseliş sürecine Sarız ilçemizi de dahil edeceğinize inanıyor, takdire şayan çalışmalarınızda başarılar diliyorum" dedi.

Bu dönemde herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade eden başkan Mehmet Özhaseki de "Bu dönemde insanlar küçük düşünüp, basit polemikler yaparsa olan vatandaşa olur. İlçelerimizde yapılacak çok iş var ve biliyoruz ki bunları yapacak güçleri yok. Büyükşehir olarak inisiyatif alıp bu hizmetleri yapacağız" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pınarbaşı ve Sarız da Büyükşehir Hizmetleri ile Tanışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement