Pınaryayla Köyünde Çocuk Şenliği - Son Dakika
Yerel

Pınaryayla Köyünde Çocuk Şenliği

Pınaryayla Köyünde Çocuk Şenliği

Adıyaman Merkez Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri ile Pınaryayla İlkokulu öğrencileri Kardeş Okul Projesi kapsamında Pınaryayla Köyünde Çocuk Şenliği düzenlendi.

13.05.2014 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Merkez Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri ile Pınaryayla İlkokulu öğrencileri Kardeş Okul Projesi kapsamında Pınaryayla Köyünde Çocuk Şenliği düzenlendi.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş'ın katkı ve destekleriyle başlatılan proje kapsamında kardeş okul olan Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile Pınaryayla Köyü İlkokulunda düzenlenen çocuk şenliğinde, Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri Kitap Toplama Kampanyası çerçevesinde elde ettikleri çok sayıda kitap ve kırtasiye malzemelerini kardeş okul olan Pınaryayla İlk ve Ortaokulu öğrencilerine hediye etti.

Etkinlikler çerçevesinde Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri tarafından Pınaryaylalı öğrencilerin saç kesimi yapıldı. Halk oyunları gösterisi ile başlayan çocuk şenliğinde Vali Yardımcısı Murat Süzen üzerinde çocuk şenliği yazılı pastayı kesti. Çocuk gelişimi bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan yüz boyama, palyaço gösterisi ve sihirbazlık gösterisi ile diğer etkinlikler şenliğe ayrı bir renk kattı. Pınaryaylalı Köylüler ise, çocuk şenliği kapsamında programa katılanlara yöresel köy mutfağından çiğköfte ve gözleme ikramında bulundular.

Kardeş okul projesi kapsamında oluşturulan bu şenliğin öğrencilerin hayata daha pozitif bakmasını sağlayacağını belirten Vali Yardımcısı Murat Süzen, "Bu tür programlarla amacımız, öğrencilere sosyal açıdan destek olmak ve öğrencilerin yeni arkadaşlıklar ve dostluklar edinerek, hayata daha pozitif bakıp kaynaşmalarını sağlamaktır. Bu gün düzenlediğimiz bu şenlikte öğrencilerimiz birbirinden güzel gösteriler sunarak programa ayrı bir renk kattılar. Pınaryaylalı çocuklarımızla kardeş okul olan Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerimiz hoşça vakit geçirerek hayatları boyunca bugünü hafızalarından kolay kolay çıkaramayacaklardır" dedi.

Çocuk Şenliğine Vali Yardımcıları Murat Süzen, Yunus Emre Altıner ile Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Yetiş ve köy halkı katıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pınaryayla Köyünde Çocuk Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement