Pir Sultan Abdal 27. Geleneksel Kültür Etkinlikleri - Son Dakika
Güncel

Pir Sultan Abdal 27. Geleneksel Kültür Etkinlikleri

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Pir Sultan Abdal 27. Geleneksel Kültür Etkinlikleri Etkinlik alanından detay görüntüler Semah gösterisi Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı Genel Başkanı Murtaza Demir'in konuşması Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan'ın konuşması CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız'ın konuşması Pir Sultan Abdal heykelinden görüntü Pir Sultan Abdal 27. Geleneksel Kültür Etkinlikleri CHP Sivas Milletvekili Akyıldız: "Bizim bu birlik ve beraberliğimizden rahatsız olanlar, bundan sonra daha çok rahatsız olacaklar.

09.07.2016 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Pir Sultan Abdal 27. Geleneksel Kültür Etkinlikleri

Etkinlik alanından detay görüntüler

Semah gösterisi

Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı Genel Başkanı Murtaza Demir'in konuşması

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan'ın konuşması

CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız'ın konuşması

Pir Sultan Abdal heykelinden görüntü Pir Sultan Abdal 27. Geleneksel Kültür Etkinlikleri

CHP Sivas Milletvekili Akyıldız:

"Bizim bu birlik ve beraberliğimizden rahatsız olanlar, bundan sonra daha çok rahatsız olacaklar. Çünkü biz birliğimizi, beraberliğimizi bozmayacağız"

Halk ozanı Pir Sultan Abdal, doğum yeri olan Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Banaz köyünde düzenlenen etkinliklerle anılıyor.

Banaz köyü Topuzlu Baba Şenlik Alanı'nda düzenlenen Pir Sultan Abdal 27. Geleneksel Kültür Etkinlikleri, 2 Temmuz 1993'teki Sivas olaylarında hayatını kaybedenler anısına saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.

CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, burada yaptığı konuşmada, Banaz'da Pir Sultan Abdal'dan feyz almaya geldiklerini söyledi.

Onun kendilerine bıraktığı sevgi, saygı ve dostluğu haykırmak için burada olduklarını aktaran Akyıldız, " Türkiye'de ötekileştirmeye, ayrımcılığa ve yok saymaya, ülkemizdeki kardeşi kardeşe düşman etmeye yönelik bu politikaların karşısında durmaya geldik." dedi.

Ali Akyıldız, "inadına sevgi, barış ve kardeşlik" diyeceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ayrım yapmayacağız, ötekileştirmeyeceğiz. Biz kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz. Pirimiz bize 'önce insan' diyor. 72 millete bir nazarla bakıyoruz. Bin yıldır bu coğrafyada Alevi, Sünni, Kürt, Laz, Çerkez ve Abaza'sıyla kardeş olduk, kardeşçe yaşadık. Kız alıp verdik, akraba, dost olduk. Bizim bu birlik ve beraberliğimizden rahatsız olanlar, bundan sonra daha çok rahatsız olacaklar. Çünkü biz birliğimizi, beraberliğimizi bozmayacağız."

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan da Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini belirterek, "Birileri bizi birleştirmeden birleşmek zorundayız. Tüm muhalifler Alevi'si, Sünni'si, Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Ermeni'si bu ülkede kim varsa mutlaka bir çatı altında birleşmeli." ifadelerini kullandı.

Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı Genel Başkanı Murtaza Demir ise buraya can cana muhabbet etmeye geldiklerini söyledi.

Bu dönemde birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğuna işaret eden Demir, "Biz Sünni kardeşlerimizle kol kola, kucak kucağa olacağız. O kardeşlerimizle Atatürk ve Cumhuriyet ilkeleri çerçevesinde, birlik içinde, barışık olacağız. Ülkemizi Suriye'ye, Irak'a ya da mezhep boğazlaşması içinde olan halka benzetemeyecekler, buna karşı duracağız." şeklinde konuştu.

Bazı sanatçıların sahne aldığı etkinlikte, semah gösterileri de sunuldu. Pir Sultan Abdal'ın heykelinin olduğu yeri ziyaret eden vatandaşlar, hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Pir Sultan Abdal 27. Geleneksel Kültür Etkinlikleri yarın sona erecek.

Pir Sultan Abdal 27. Geleneksel Kültür Etkinlikleri
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pir Sultan Abdal 27. Geleneksel Kültür Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement