Piri Reis Üniversitesi Gemisi Ereğli'ye Geldi - Son Dakika
Yerel

Piri Reis Üniversitesi Gemisi Ereğli'ye Geldi

Piri Reis Üniversitesi Gemisi Ereğli\'ye Geldi

Piri Reis Üniversitesi’nin denizcilik eğitimine katkı sağlamak amacıyla bünyesine kattığı ve üniversite ile aynı adı taşıyan Piri Reis Üniversitesi Gemisi Zonguldak’ın Ereğli ilçesine gelerek tanıtım yaptı.

16.08.2015 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Piri Reis Üniversitesi'nin denizcilik eğitimine katkı sağlamak amacıyla bünyesine kattığı ve üniversite ile aynı adı taşıyan Piri Reis Üniversitesi Gemisi Zonguldak'ın Ereğli ilçesine gelerek tanıtım yaptı.

Kdz. Ereğli'de Erdemir Limanı'na yanaşan gemi, basın mensuplarına tanıtıldı.

Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren ve Denizcilik Eğitimini Denize taşıyan Piri Reis Üniversitesi, kaptan adayı öğrencilerine Piri Reis Uygulama Gemisi ile deniz üzerinde eğitim veriyor. Piri Reis Üniversitesi, Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan eşliğinde 195 öğrenci, 10 Öğretim Üyesi ve 51 Personelle Kdz. Ereğli'de bulunuyor.

Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, geminin üniversite bünyesine katılmasıyla bu yıl ilk kez çıktıkları seyirde kendi öğrencileri ve diğer üniversiteden katılan öğrencilere staj yapma imkanı sağladıklarını söyledi.

Denizcilik Fakültelerinde Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ile Makine İşletme Mühendisliğinde okuyan öğrencilerin 12 aylık staj görme zorunluluğu olduğunu belirten Prof. Dr. Erdoğan, gemide 193 stajyer öğrenci bulunduğunu dile getirdi. Erdoğan açıklamasında şunları söyledi; "Gemide 6 öğretim görevlisi ve 51 personelin görev yapıyor. Gemi sadece basit bir staj gemisi değil. Bu gemi staj, eğitim ve kültür kazanma gemisidir. Öğrencilerimiz aynı anda zorunlu stajlarını tamamlıyorlar ve her gün çeşitli seminer programlarıyla bir nevi yine eğitimlerini sürdürmüş oluyorlar. Geminin mali ve teknik konuları hakkında da açıklama yapan Erdoğan, geminin Piri Reis Üniversitesi'nin kullanımına sunulmak üzere satın alınması için 7,5 milyon dolar kullanıldı. Bu rakamın 5 milyon dolarını Deniz Ticaret Odası bağış yaptı. 2,5 milyon dolarlık kısmını Dati Holding karşıladı. Bizde üniversite olarak geminin bakım ve onarımını Tuzla'daki tersanede tamamladık. Tabi bu da ciddi bir maliyet. Teknik olarak gemimiz; 127,59 metre uzunluğunda daha önce Feribot diye geçen 400 yolcu kapasiteli bir gemi Şu anda ise, biz bu geminin cinsini eğitim amaçlı gemi diye dönüştürdük. Bunu sağladığınızda bu gemide yapılan bir birimlik yapılan staj 1,5 kat sayılır. 2 ay bu gemide aktif staj yapacak öğrencilerimiz 3 ay staj yapmış gibi sayılacak."

Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem de, işbirliğinden dolayı Erdemir yöneticilerine teşekkür ederek üniversite sanayi işbirliğinin öneminin altını çizdi. Erdemir'in üniversite ve sanayi işbirliğini gün itibariyle gerçekleştirdiğini söyleyen Erdem, "Bize bu imkanları veren tüm Erdemir yöneticilerine tekrar teşekkürlerimi sunuyorum "dedi.

Yapılan açıklamaların ardından gazeteciler Rektör Erdoğan, DTO Başkanı Erdem ve Gemi Kaptanı Semih Savruncu eşliğinde gemiyi gezdiler. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Piri Reis Üniversitesi Gemisi Ereğli'ye Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement