Pişmaniyeye Talep Arttı, İmalathaneler Gece Mesaisine Başladı - Son Dakika
Güncel

Pişmaniyeye Talep Arttı, İmalathaneler Gece Mesaisine Başladı

Pişmaniyeye Talep Arttı, İmalathaneler Gece Mesaisine Başladı

İzmit'in ünlü tatlısı pişmaniye üretimi, yaklaşık Kurban Bayramı nedeniyle arttı.

18.09.2015 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit'in ünlü tatlısı pişmaniye üretimi, yaklaşık Kurban Bayramı nedeniyle arttı. Özellikle Kocaelililerin bayram ziyaretine giderken beraberlerinde götürdüğü, uzaktakı yakınlarına kargo ile gönderdiği gibi kente gelenlerin de mutlaka yakınları için hediyelik olarak aldığı pişmaniye imalathaneleri, talep arttığı için geceleri de çalışmaya başladı.

İzmit'te son yıllarda festivali de yapılmaya başlanan ve kentin simgesi haline gelen pişmaniye, kent ekonomisine de büyük katkı sağlıyor. Kentin en köklü firmalarından biri olan Can Pişmaniye sahiplerinden Murat Can, sadece kendi firmalarının daha önce günlük 3.5 tonluk üretimlerini bayram nedeniyle 4 tona çıkardıklarını söyledi.

Bayram nedeniyle talebin arttığını söyleyen Murat Can, pişmaniyenin artık değişik lezzetlerde üretilmeye başlandığını da belirterek, "Sadenin yanı sıra çikolata, fıstıklı, cevizli, fındıklı, meyveli pişmaniyeler de üretiyoruz. İzmit'in pişmaniyesi artık tüm dünyada tanınıyor. Başta Amerika, Avustralya olmak üzere, tüm Avrupa ülkeri, Rusya ve Türki Cumhuriyetleri dahil 15 ülkeye pişmaniye ihracatımız devam ediyor. İzmit pişmaniyesi bayramlarda hediyelik olarak çikolata ve şekerlemelerin yerini almaya başladı. Pişmaniyeyi vatandaşlarımız artık evlerinde tatlı niyetine yemeklerden sonra da tüketiyor" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Pişmaniyeye Talep Arttı, İmalathaneler Gece Mesaisine Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement