Piyano Festivali'nde Genç Yetenekler Sahneye Çıktı - Son Dakika
Yerel

Piyano Festivali'nde Genç Yetenekler Sahneye Çıktı

Piyano Festivali\'nde Genç Yetenekler Sahneye Çıktı

16. Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nde "Genç Yetenekler" sahne aldı.

25.11.2015 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

16. Uluslararası Antalya Piyano Festivali'nde "Genç Yetenekler" sahne aldı. Genç piyanistler performansları ile ayakta alkışlandı.

2006 yılında hayatını kaybeden piyanist Kamuran Gündemir anısına her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Genç Yetenekler" konserine Antalyalılar büyük ilgi gösterdi. Yirmi yaş altı genç ve yetenekli piyanistler, 24 Kasım'da öğretmenler gününe özel olarak sahneledikleri eserlerle sanatseverlerin beğenisini kazandı. Sekiz yetenekli ismin sahne aldığı gecede ilk olarak İlayda Aksoy Fryderyk Franciszek Chopin'in "A flat Major Waltz" ve George Gershwin'in "3 Preludes" eserlerini sundu. Felix Mendelssohn- Rondo Capriccioso Op. 14 ve Moritz Moszkowski-Etude, Op. 72, No.6 eserleri Hande Önder tarafından sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Başak Merev, Fryderyk Franciszek Chopin-Etude Op. 10 No.40, Alexander Scrianbin-Etude Op. 8 No. 8, 12 ve Ahmet Adnan Saygun- Etude Op.38 No. 1 eserlerini, Fryderyk Franciszek Chopin - Ballade No. 1 G Minor, Op 23 eserini İrem Yalçıner, Fryderyk Franciszek Chopin - Etude Op. 10 No.12, Claude Debussy - Prelude Book 1 No. 11, "La danse de Puck","Puck's danse", Sergei Rachmanioff- Moment Musicaux Op. 16 No. 4'e Minor eserlerini ise genç yıldızlardan Sıla Şentürk sahneye koydu. Utku Asan, Fryderyk Franciszek Chopin - Grande Polonaise Brillante eserini, Mert Yeşilmenderes, Ahmet Adnan Saygun- sonatin, Op. 15, 1. Allegro, 2. Adagio con moto, 3. Horon Prestissimo eserlerini seslendirdi.

Son olarak Felix Mendelssohn- Rondo Capriccioso, Op. 14, Claude Debuss- Estampes "Jardins sous la pluie" Zeynep Ülbeği tarafından seslendirildi. Yaklaşık 1,5 saat süren program sonunda izleyiciler "Genç Yıldızları" uzun süre alkışladı.

Festival, 29 Kasım Pazar günü sona erecek. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Piyano Festivali'nde Genç Yetenekler Sahneye Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement