PKK 1 Çocuğu Daha Serbest Bıraktı - Son Dakika
Güncel

PKK 1 Çocuğu Daha Serbest Bıraktı

PKK 1 Çocuğu Daha Serbest Bıraktı

PKK'ya katılarak 1,5 ay önce Irak'ın kuzeyine giden 15 yaşındaki Osman Barışel'in serbest bırakılması, ailesi tarafından büyük sevinçle karşılandı.

25.06.2014 11:44  Güncelleme: 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PKK'ya katılarak 1,5 ay önce Irak'ın kuzeyine giden Muş'un Malazgirt ilçesine bağlı Kuruca köyünde yaşayan 15 yaşındaki Osman Barışel'in serbest bırakılması, ailesi tarafından büyük sevinçle karşılandı.

OKULDAN UZAKLAŞTIRILDI, DAĞA ÇIKTI

Muş'un Malazgirt ilçesine bağlı Kuruca köyünde yaşayan Osman Barışel'in amcası Selami Barışel, yeğenin Malazgirt İmam Hatip Lisesi birinci sınıfta okuduğunu ve arkadaşlarıyla yaptığı kavga sonucu disiplin kurulu kararı ile okuldan uzaklaştırıldığını söyledi. Yeğeninin bu olaydan sonra dağa çıktığını belirten Selami Barışel, yeğeninin yaşının küçük olması sebebiyle örgüt tarafından gönderilmesinin sevindirici olduğunu vurguladı.

"UMARIM TÜM ÇOCUKLAR GERİ GELİR"

Yeğeninin değer çocuklar için de bir vesile olması temennisinde bulunan Barışel, "Yeğenimin yaşı küçüktü. Geri geldiğine gerçekten çok sevindik. Umarız yaşı küçük olan tüm çocuklar geri gelir. Osman yaklaşık 1,5 ay önce okulda uzaklaştırıldıktan sonra babasına yazdığı mesajla gidip örgüte katılacağını bildirmişti. Giderken de babasına bir mesajla, 'Gidiyorum' demişti. Ondan sonra aradık, bir türlü bulamadık. Daha sonra gittiğine dair haber aldık. Babası, Diyarbakır'da annelerin küçük çocuklarının geri gönderilmesi yönünde başlattıkları eylem kapsamında Ağrı Emniyet Müdürlüğüne müracaat yaptı ancak geri gönderildiğinin haberini önceki gün aldık ve babası Silopi'ye gitti. Şu anda da oradadır. İşlemleri yapıldıktan sonra inşallah bırakırlar" diye konuştu.

"ÇÖZÜM SÜRECİNİ DESTEKLİYORUZ"

Ağabeyinin 6 tane çocuğu olduğunu ve en büyüğünün Osman olduğunu belirten Selami Barışyel, "Yeğenimin gelip tekrar okula başlamasını isteriz. Biz yaklaşık 19 aydan beri başlatılan çözüm sürecini destekliyoruz. Barış sürecinin devam etmesini istiyoruz. Bölgemizdeki herkes istiyor. İnşallah devam eder, bu kan durur. Tek isteğimiz budur" dedi.

"BARIŞ DEVAM ETSİN"

Osman'ın amcasının oğlu Sırrı Barışel ise, "Osman'ın geri gönderilmesine çok sevindik. Biz istiyoruz ki bütün küçük çocuklar geri gönderilsin. Analar ağlamasın, kan dökülmesin istiyoruz. Barış süreci devam ediyor. Barışın devam etmesini isteriz. Buralarda artık kan dökülmesin, analar ağlamasın diye başlatılan barış sürecinin olumlu geçtiğini söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

"ÇOK ÖZLEMİŞTİM"

Osman Barışel'in 11 yaşındaki kardeşi Davut Barışel ise, ağabeyinin bırakılmasına çok sevindiğini kaydetti. Barışel, "Çok özlemiştim. Küçük yaşlarda kimsenin gitmemesi lazım, zaten götürülmeleri de yanlış olur. Yaşları küçük olan herkesin bırakılmasını istiyorum çünkü analar ağlıyor. Anaların ağlamaması için bırakılsınlar. Bizim gibi yaşı küçük olan çocukların yeri okuldur" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel PKK 1 Çocuğu Daha Serbest Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Filiz: PKK Sonu gelmemiş ßir roman Bir Şiir Bir Türkü Ne güzel YAAŞASIN PeKeKe 27 7 Yanıtla Kurt: Savcılar göreve.. 0 0 aaa: sende öylesin filiz... 0 0
  • ASM: İYİ HOŞ GÜZEL DE PKK DENİLEN NEÜDÜĞÜ BELİRSİZ ÖRGÜTTEN BAŞKA BU TOPRAKLARDA KAN DÖKÜLMESİNİ İSTEYEN BİR ALLAHIN KULU YOKTUR Kİ BIRAKSINLAR GEÇMİŞLERİNİ ALSINLAR GELSİNLER SİLAHLARINI TESLİM ETSİNLER GEÇSİNLER TARLALARININ BAĞLARININ BAŞINA ÇİFTÇİLİKLE UĞRAŞSINLAR İNSAN GİBİ EVİNE ÇOLUĞUNA ÇOCUĞUNA EKMEK GÖTÜRSÜNLER OKUTSUN ADAM ETSİNLER AMA ÖYLE OLURSA O BAŞLARINDAKİ PAŞALAR GİBİ YAŞAYAN KİŞİLİKSİZLER NASIL O RAHATI BIRAKIPTA O LÜKSÜ BIRAKDA DAĞDAN İNSİNLER O KADAR KÖLELERİ VAR PARALARI VAR HAYATTA OLMAZ ÇALIŞMAK TEMİZ PARA KAZANMAK O ADAMLARIN İŞİ DEĞİL KÖLELER ÇALIŞIR PAŞALAR YER ALIŞMIŞLAR ADAMLAR KÖLE SIRTINDAN GEÇİNMEYE 3 10 Yanıtla cihan: Çözüm sürecini başlatan Aptullah öcalandır yani PKKkan dökülmesini isteyen onlar değil MHP-CHP-AKP'Dir gerilla komutanları dağda para mı alıyor sanıyorsun parayı dağdaki otellerde mi harcıyorlar saçma insan ? 0 0 ASM: ULA CİHANMISIN NE PKK SEMPATİZANISIN SENİN GİBİ MEALLLAR OLDUKÇA DAHA ÇOK SEFASINI SÜRERLER SEN DEVAM ET KÖLELİĞE YAKIŞIR SANA 0 0

Advertisement