PKK'dan Barzani'ye Sert Mesaj: Kabul Edilemez - Son Dakika
Güncel

PKK'dan Barzani'ye Sert Mesaj: Kabul Edilemez

Türk askerinin Musul'a yerleşmesi ve Barzani'nin Türkiye ziyareti sonrası ortaya çıkan yeni durum PKK'yı rahatsız etti. KDP de Şengal'de PKK uzantılı gruplardan rahatsız.

15.12.2015 09:01  Güncelleme: 09:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz günlerde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani Türkiye'yi ziyaret etmiş MİT, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Özel Kuvvetler Komutanlığını ile bir dizi temasta bulunmuştu. Bu ziyarete PKK'dan tepki gecikmedi. PKK'nın Kandil'deki yöneticilerinden Sabri Ok, Barzani'nin ziyareti ve Türk askerinin Musul'a girmesini sert bir dille eleştirdi.

"BARZANİ TÜRKİYE'YE GİTMESİN DEMİYORUZ AMA..."

İşte Sabri Ok'un ilgili açıklamaları:

"Biz KDP'nin Türkiye ile ya da başka devletlerle ilişki geliştirmesine karşı değiliz, ancak hiçbir ilişki ve anlaşma Kürtlerin özgürlük davasının karşısında ve aleyhinde olmamalıdır. Barzani şüphesiz Türkiye'ye gidebilir. Türk yetkilerle görüşmeler yapabilir. Ekonomik, kültürel anlaşmalarda yapabilirler. Nitekim Barzani MİT, Erdoğan, Davutoğlu ve Özel Kuvvetler Komutanlığını ziyaret etmiştir. Tabii ziyaretin zamanlaması önemlidir. Barzani bir Kürt siyasetçidir ve Kürdistan katliamlara uğramaktadır, işgal altındadır. Barzani, Türk Özel Kuvvetlerini de ziyaret etmiştir. Farqin'de, Sur'da, Cizre'de, Silopi'de halkımızın direndiği her yerde şehirlerimizin sokaklarında, binalarda ve duvarlarda Türk özel kuvvetlerinin, özel timlerinin yazdığı yazılar vardır. Hepsi baştan sona ırkçı, faşist ve Kürtlere hakaret dolu yazılardır. Bu yazıları yazanlar, katliam yapanlar, Kürt kadınların cesetlerini sokakta sürükleyenler, Kürtlerin cesetleri üzerinde resim çekenler talimatlarını Barzani'nin görüştüğü Türk özel kuvvetlerinden, Erdoğan'dan ve Davutoğlu'ndan almaktadırlar.

"TÜRK ORDUSUNU NASIL MUSUL'A DAVET EDER, BUNA NASIL SESSİZ KALIR"

Barzani bu konuları ne kadar gündemleştirdi, Türk hükümet ve devlet yetkilileriyle neler konuştu bilmiyoruz. Barzani uçakla Cizre, Silopi üzerinden, Nisêbin, Amed üzerinde uçarken Kürdistan'ın bu şehirleri tanklar ve toplarla dövülüyordu. Barzani buna rağmen Türk özel kuvvetleriyle, Erdoğan ve Davutoğlu ile MİT ve başkalarıyla neler görüştü bilmiyoruz. Fakat halkımız bütün bunları izlemekte ve tabii ki değerlendirmektedir. Kürdistan'ı işgal altında tutan, katliam gerçekleştiren bir gücü yani sömürgeci Türk ordusunu Musul'a davet etmek ya da buna sessiz kalmak ne kadar doğrudur halkımız daha iyi değerlendirmektedir.

"HALKIMIZ DEĞERLENDİRİYOR"

Bir taraftan Kuzey Kürdistan'da her gün Kürtlerin kanına giren, beşikteki çocukları ve hamile kadınları dahil katleden bir güç Kürdistan'ın diğer tarafında Güney'de KDP peşmergelerini eğitiyorsa halkımız bunu da değerlendirmektedir. Bir taraftan Kürde nefes aldırtmayan bir güç, Kürtlerin mezarlıklarını, dağlarını, taşlarını bombalayan bir ordu öbür yanda Güney Kürdistan'da Türk bayraklarıyla, Türk tanklarıyla binlerce askeri güç konumlanmaktadır.

"KABUL EDİLEMEZ"

Bir yandan KDP Kürdistan'da sadece bizim bayrağımız vardır derken, öbür yandan Kürtlere kan kusturan Türk ordusunun tanklarıyla ve bayraklarıyla Güney Kürdistan'da cirit atması halkımızın gözleri önünde cereyan etmektedir. Farz edelim ki bir güç Güney Kürdistan'da şehirleri bombalıyor, halkı katlediyor. PKK böyle bir güçle Kürtlerin aleyhinde asla ilişki geliştirmez. Hiçbir Kürt hareketi sömürgeci güçlerin Kürdistan'ın diğer parçalarına girmesine kolaylık sağlamamalı, buna vesile olmamalıdır. Tekrar belirtmeliyim ki KDP'nin Türklerle ekonomik, siyasi, kültürel ilişki geliştirmesine karşı değiliz. Ancak sömürgeci Türk ordusunun herhangi bir vesileyle Kürdistan'ın herhangi bir parçasına girmesi de kabul edilemez, doğru değildir."

ŞENGAL'DE DE KARŞI KARŞIYA GELDİLER! KDP, PKK'DAN RAHATSIZ

IŞİD'in elinden 15 ay sonra geri alınan Musul'a bağlı Sincar (Şengal) bugün harâbe halde. Yönetimi elinde bulunduran KDP'ye bağlı peşmergeler de, IŞİD'le savaşmak için Suriye'den gelen ama kasabaya yerleşen PKK uzantılı gruplardan rahatsız. Sincar (Şengal) Kaymakamı PKK'yı Irak'ın egemenliğini ihlâl etmekle suçluyor.

Sincar kaymakamı Mahma Halil Kasım, PKK uzantılı silahlı grupların kasabasını terk etmesini istiyor.

Kaymakam Al Jazeera'ya konuştu:

"PKK'nın Sincar(Şengal)'a girişi yasalara aykırı, Irak'ın egemenlik hakkına tecavüz. Görüyorsunuz, çadırda çalışıyoruz. Kasabada ayakta kalan binaların 6'sını işgal ettiler ve terk etmiyorlar. IŞİD'a karşı savaşırken kanını akıtanlara minnettarız. Ancak, PKK'ya muhtaç değiliz ve devlet onları Sincar(Şengal)'dan çıkartmalı. Burada kalamazlar."

Sincar(Şengal) polis müdürlüğüne yerleşen PKK uzantılı gruptan binayı terk etmelerini istediklerinde 'Bu binada Bağdat'ın emriyle duruyoruz' yanıtını aldıklarını söyleyen Kâsım, sorun çıkmaması için soğukkanlı hareket ettiklerini söylüyor:

"Peşmerge güçleri Sincar(Şengal)'ın tamamını kurtardı. Başkan Barzani ve peşmerge güçleri biz Ezidilerin arkasında. Sorun çıksın istemiyoruz. Memleketimizi terk etsinler ve her şey eskisine dönsün."

PKK\'dan Barzani\'ye Sert Mesaj: Kabul Edilemez

Son Dakika Güncel PKK'dan Barzani'ye Sert Mesaj: Kabul Edilemez - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (32)

  • mardinli: PKK yarına bırakır ama yanına bırakmaz berzani 47 33 Yanıtla
  • t.c: Sıfatlarında sıfat yok sıfatsızların 34 34 Yanıtla
  • akp ve tayip istifa etmelidir: işit destekcileri akp 22 39 Yanıtla
  • İstanbullu : yahu oturun kalkın pkk 'ye kurban olun bu sayede yaşıyorsunuz, Barzani'ye kalsa şimdi işid hepinizi kilictan geçirmişti 14 43 Yanıtla
  • Filozof: PKK lanet olası bir terör örgütüdür. 49 7 Yanıtla
  • mehmet: Domuzlar sıraya geçmiş. İsrailin domuzlari 23 26 Yanıtla
  • deli : çakal sürüsü toplanmış 38 8 Yanıtla
  • katil pkk: tiplere bak neredeyse darvinin teorisini doğruluyacaklar 30 15 Yanıtla
  • bilgin: bazani iyi bir syasetçi fakat çabuk kandırılıyor. halbuki kürtler tarih boyunca kandırılmış, kardeşlik ve islam safsatasuna çabuk kanıyorlar ve hep kaybediyorlar 18 24 Yanıtla
  • M.o.ugur : Artık sizi Kürtlerde istemiyor 29 10 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement