PKK'dan, Jirki Aşireti'ne Yanıt: Saldırıyı Biz Yapmadık - Son Dakika
Güncel

PKK'dan, Jirki Aşireti'ne Yanıt: Saldırıyı Biz Yapmadık

Jirki Aşireti Lideri Tahir Adıyaman'ın, ayağından vurulmasına ilişkin terör örgütü PKK açıklama yaptı. PKK, saldırıyı kendilerinin gerçekleştirmediklerini ileri sürdü.

14.04.2016 22:02  Güncelleme: 22:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü PKK, Jirki aşireti lideri Tahir Adıyaman'ın ayağından vurulmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, saldırıyı kendilerinin gerçekleştirmediklerini iddia etti. Açıklamada, "Bu olayın bizimle hiçbir ilgisi söz konusu değildir. Zaten mevsim koşullarından dolayı, şu anda söz konusu olay mahalli civarında güçlerimizin herhangi bir birimi de bulunmamaktadır." denildi. Jirki Aşireti, saldırının ardından, PKK'dan intikam alacaklarını açıklamıştı.

"TAHİR ADIYAMAN'A EYLEM YAPMA KARARIMIZ YOK"

İşte terör örgütü PKK tarafından yapılan açıklama:

"Jirki aşiretinden Tahir Adıyaman'ın PKK tarafından önü kesilerek yaralandığı yönünde bilgiler basına yansımıştır. Bizim hareket olarak Jirkilerden ne herhangi bir kimseye ne de Tahir Adıyaman'a karşı eylem yapma gibi bir kararımız yoktur. Bu olayın bizimle hiçbir ilgisi söz konusu değildir. Zaten mevsim koşullarından dolayı, şu anda söz konusu olay mahalli civarında güçlerimizin herhangi bir birimi de bulunmamaktadır" şeklinde açıklama yaptılar.

AŞİRETTEN İNTİKAM YEMİNİ GELMİŞTİ

Olaydan bir gün sonra Hakkari'de Jirki aşiretine mensup bir grup, basına açıklama yapmıştı.
Grup adına açıklama yapan Jirki Aşireti'nin Hakkari'deki ileri geleni Mehmet Adıyaman, "Bizler aşiret olarak bunun intikamını alacağız" demişti. Adıyaman, "Bundan sonra bizim aşiret ile PKK'lılar arasında ip kopmuştur. Bizden insanlık adına birşey beklemesinler" demişti.

EVİNE GİDERKEN SALDIRMIŞLARDI

Jirki Aşireti lideri Tahir Adıyaman'ın aracına Beytüşşebap ilçesinden Ayvalık köyünde bulunan evine seyir halindeyken, yol kesen PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmişti. Saldırıya Tahir Adıyaman'ın adamlarının karşılık vermesiyle çatışma çıkmıştı. Çatışmada yaralanan Adıyaman, Ayvalık Jandarma Karakol Komutanlığı'na kaldırılarak, askeri helikopterle götürüldüğü Şırnak'ta tedavi altına alınmıştı.

50 BİNİN ÜZERİNDE ÜYESİ VAR

Jirki aşiretinin Hakkari ve Şırnak'ta 50 binin üzerinde üyesi bulunurken, büyük bölümü de köy koruculuğu yapıyor.

PKK\'dan, Jirki Aşireti\'ne Yanıt: Saldırıyı Biz Yapmadık

Son Dakika Güncel PKK'dan, Jirki Aşireti'ne Yanıt: Saldırıyı Biz Yapmadık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (24)

  • hehe: Jirki aşiretini ve pkk yi karşı karşıya getirmek icin devlet yapmış olamazmi 13 23 Yanıtla
  • serdar talak: ipler koptu nedir abi 24 1 Yanıtla
  • marfat: Etekliler tirsmis hahaha 20 4 Yanıtla
  • METİN : ulan senin gibi adi bir haber sitesiyok üç gündür aynı haberi verip duruyorsun . haber mi bulamadınız akp nin yolsuzluklarını verinn 8 15 Yanıtla
  • şırnak: Bi dakika ben sırnaklıyım bu haberde yalan olan teksey jirki asireti nüfusu 50 bin değil Şırnak ve Beytüşşebap nüfusunun toplamı 57 bindir ulan bizim aşiret nerde o zaman bu nasıl bi yalandır be yırtıldınız resmen jirki asireti nüfusu 2 bin dir milleti kaldırmayı 11 10 Yanıtla serdar talak: hangi 57 bin sirnak tek basina 200bin nufus jirkiler 50binden bilr fazlar 7 0 Osman Öztunç: Ulan zırto ağa jirki lilerin Türkiyenin heryerine dağılmış olduğunu ve nüfüslarının 40 bini aşkın olduğunu söylüyor.hem sen ağadan dahamı iyi bileceksin zırto. 1 0 şırnak: osman malı öküz herif oranın yerlisi benim mal herif atıp tutma öküzzzzzzz 0 1
  • metin: ULAN BAŞLIYCAM JİRKİSİNE MİRKİSİNE YA 14 6 Yanıtla
  • ADIYAMANLI: yusuf yusuf yusuf yusufffffff 15 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement