PKK, Kaçırdığı 3 Anadolu Ajansı Muhabirini Serbest Bıraktı - Son Dakika
Güncel

PKK, Kaçırdığı 3 Anadolu Ajansı Muhabirini Serbest Bıraktı

PKK'lı teröristlerin iki gün önce Mardin'in Nusaybin ilçesinde kaçırdığı 3 Anadolu Ajansı muhabiri serbest bırakılırken, HDP'li vekil Ali Atalan da olayı doğruladı.

21.02.2016 12:00  Güncelleme: 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PKK'lı teröristlerin iki gün önce Mardin'in Nusaybin ilçesinde kaçırdığı 3 Anadolu Ajansı (AA) muhabiri serbest bırakıldı. HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan, "3 Muhabiri aldık, kaymakamlığa gidiyoruz" mesajını paylaştı.

AA'nın savaş muhabirliği eğitimi almış deneyimli personeli arasında bulunan muhabir Rauf Maltaş, fotomuhabiri Onur Çoban ve kameraman Kenan Yeşilyurt, bir hafta önce Mardin'in Nusaybin ilçesinde görevlendirilmişti. Bu süre zarfında haber takibi yapan ve ilçedeki gelişmeleri izleyen gazeteciler, önceki gün çekim yaptıkları Yenişehir Mahallesi'nde PKK'lı teröristler tarafından kaçırılmıştı.

İKİ GÜNDÜR HABER ALINAMIYORDU

"İlçede PKK'dan izin almadan çekim yaptıkları" gerekçesiyle fotoğraf makineleri ve kameralarına da el konulan gazeteciler, bilinmeyen bir yerde tutuluyordu. Kaçırılan gazetecilerle ilgili sevindiren haber bugün 12.30 sıralarında geldi. PKK'lı teröristlerin serbest bıraktığı 3 muhabiri HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan karşıladı. Atalan, "3 Muhabiri aldık, kaymakamlığa gidiyoruz" mesajını paylaştı.

"ALÇAKÇA BİR EYLEM"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Anadolu Ajansı'nın 3 muhabirinin kaçırılmasıyla ilgili, "Mardin'de PKK'nın 3 Anadolu Ajansı muhabirini kaçırması alçakça bir eylem. Gazetecileri hedef alarak terörün gerçek yüzünü örtbas etmeye çalışıyorlar" demişti.

İŞTE KAÇIRILAN MUHABİRLER

Onur Çoban

1980 yılında Muş'ta doğdu, aslen Denizlili. 2004 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinden mezun oldu. 2006-2011 yılları arasında Zaman gazetesinde foto muhabiri olarak görev yaptı, 2012 yılında foto muhabiri olarak Anadolu Ajansı'nda göreve başladı.

Darfur, Afganistan, Somali, Libya, Tunus, Yemen, Ukrayna ve Haiyan tayfununun yaşandığı Filipinler başta olmak üzere pek çok yerde foto muhabiri olarak gazetecilik faaliyeti yürüttü.

Libya'da çektiği fotoğraflarla 2012 yılında Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) tarafından düzenlenen yarışmada fotoröportaj dalında birincilik ödülünün sahibi olan Çoban, evlidir.

Kenan Yeşilyurt

1983 yılında Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde doğdu. 2007 yılından bu yana Anadolu Ajansı'nda kameraman olarak görev yapan Yeşilyurt, Suriye, Gazze, Mısır, Somali, Libya, Filipinler, Japonya ve Güney Afrika Cumhuriyeti'ndeki sıcak gelişmelere kamerası ile şahitlik etti.

Suriye'de çektiği görüntü ile 2012 yılında Haber Kameramanları Derneği tarafından düzenlenen Zoom Ödülleri Yarışmasında birincilik kazandı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarında bir binanın yıkılma anını kaydetti. Mısır'da Rabiatül Adeviye'deki ilk katliamı görüntüleyen tek kameraman oldu.

Yeşilyurt, evli ve bir çocuk babası.

Rauf Maltaş

1985 yılında Malatya Akçadağ'da doğdu. İlk ve orta okulu Malatya'da, liseyi Kayseri'de okudu. 2008 yılında Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünden mezun olduktan sonra dil eğitimi için bir süre Amerika'ya gitti.

Daha sonra Konya'da yerel bir televizyonda gazetecilik mesleğine adım atan Maltaş, 2009 yılında Anadolu Ajansı Şanlıurfa Bürosunda göreve başladı.

Maltaş, Suriye'deki iç savaş başta olmak üzere Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa ve Kilis sınırlarındaki gelişmeleri izledi.

Özellikle terör örgütü IŞİD'in Kobani'ye (Ayn el Arap) saldırısının ardından zaman zaman Kobani'ye giden Maltaş, Suriyeli Kürtlerin yaşadığı sıkıntıları yaptığı haberlerle dünya kamuoyuna aktardı.

PKK, Kaçırdığı 3 Anadolu Ajansı Muhabirini Serbest Bıraktı

Son Dakika Güncel PKK, Kaçırdığı 3 Anadolu Ajansı Muhabirini Serbest Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (75)

  • Doğruya doğru: Pkk yı hiç sevmem ama kaçırdıklarını öldürmüyorlar çok sonra bile olsa serbest bırakıyorlar . 63 5 Yanıtla Of Trabzon: Napalım şimdi meşrulaştıralımmı teröristleri? Ana babaların gözleri önünde kaçırdıkları onbinlerce toy gençleri napacaz? 2 5
  • karadağ: neden bu satılık ışıd yandaşlarını serbest bırakıyorsunuzkiiiiii 40 11 Yanıtla
  • karadağ: neden serbest bırakıyorlar bu ışıdd yandaşlarınıııııı kısasa kısasss 33 16 Yanıtla
  • ali: Aşk bıharda güzeldir gülum 29 13 Yanıtla
  • Kürtoglukürt: Uzun Ada'm seninleyiz 8 34 Yanıtla
  • karadağ: yeryüzüne inmiş iki naletli ırk var yahudiler ve dostlarım dedikleri moğollar 30 12 Yanıtla
  • Mardinli: Gözaltına almışlar işi yoksa bırakırlar 26 15 Yanıtla
  • Tesla: pekaka yı iyi göstermeye çalışmayın. kansızlar 21 20 Yanıtla
  • Barış Barış Barış: Kürdü türkü Yüce Allah yaratmış bilmez misiniz ırkçılığı Men etmiş sevgi saygı eşitliği emretmiş Barış Yüce Allah'ın emridir Barış varken savaşmak niye 37 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Türkiye, Trade Winds Europe/Eurasia'ya ev sahipliği yapacak
    09:51 Türkiye, Trade Winds Europe/Eurasia'ya ev sahipliği yapacak

    Türkiye, ABD liderliğindeki ticaret misyonu ve iş geliştirme forumu olan Trade Winds Europe/Eurasia'ya 16 yıl sonra yeniden ev sahipliği yapacak. İstanbul'da düzenlenecek etkinlikte 300'den fazla yerli ve yabancı katılımcı bir araya gelecek ve uluslararası ticaretin rüzgarı esecek. Etkinlik, şirketlere büyüme ve görünürlük elde etme, ABD'li firmalarla bağlantı kurma gibi fırsatlar sunacak. Türkiye'nin seçilmesi, ülkenin önemli bir pazar olduğunu ve iş dünyasına güçlü bir mesaj verdiğini gösteriyor.

  • Ergene'de Basketbol Minik Kız ve Erkek Müsabakaları Tamamlandı
    09:51 Ergene'de Basketbol Minik Kız ve Erkek Müsabakaları Tamamlandı

    Ergene Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen basketbol minik kız ve erkek müsabakaları, Ergene Belediyesi Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. 8 okuldan takımların katıldığı müsabakalarda, minik sporcular kıyasıya mücadele etti. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Şenol Doğramacı, müsabakaları yakından takip ettiğini ve dereceye giren öğrenci sporculara hediyelerini takdim ettiklerini belirtti.

  • Kırklareli Valisi Birol Ekici, huzurevi sakinleri ile iftar yaptı
    09:47 Kırklareli Valisi Birol Ekici, huzurevi sakinleri ile iftar yaptı

    Kırklareli Valisi Birol Ekici, Lüleburgaz Ramazan Yaman Huzurevi'ni ziyaret ederek yaşlılarla iftar yaptı. Ekici, yaşlıların bilgi ve tecrübelerinden yararlanılması gerektiğini vurgulayarak gereken saygı ve sevginin gösterilmesi gerektiğini belirtti.

  • Beyoğlu'ndaki 'kin' cinayetinde şüphelinin ifadesi: 'Oğlu 'Sefil Bilo', 'Küçük Emrah' diyerek beni aşağıladı'
    09:46 Beyoğlu'ndaki 'kin' cinayetinde şüphelinin ifadesi: 'Oğlu 'Sefil Bilo', 'Küçük Emrah' diyerek beni aşağıladı'

    Beyoğlu'nda yaşanan cinayetin şüphelisi, olayın ardından verdiği ifadede, oğlunun kendisini aşağıladığını ve amacının oğlunu öldürmek olduğunu ancak bulamayınca babasını öldürdüğünü söyledi. Şüphelinin geçmişte soyadını da değiştirdiği ortaya çıktı.

  • Erzincan'da Kuzular Anneleriyle Buluştu
    09:46 Erzincan'da Kuzular Anneleriyle Buluştu

    Erzincan'da baharın habercisi kuzuların anneleri ile buluşması renkli görüntüler ortaya çıkardı. Koyun ve kuzuların buluşma anları drone ile kaydedildi. Koyun besleyen üreticiler, kuzulama döneminde koyunları sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez anneleriyle buluşturuyor. Kuzulayan koyunlar bir süre yavrularıyla aynı mekanda bırakılıyor ve daha sonra ayrı yere konulan kuzular, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez anneleriyle bir araya geliyor. Bu duygusal ve renkli anlar drone ile saniye saniye kaydedildi.

  • ASO Teknopark A.Ş. Genel Kurulunda Seyit Ardıç Yeniden Başkan Seçildi
    09:44 ASO Teknopark A.Ş. Genel Kurulunda Seyit Ardıç Yeniden Başkan Seçildi

    Ankara Sanayi Odası (ASO) Teknopark A.Ş. olağan genel kurul toplantısında, ASO Başkanı Seyit Ardıç yeniden yönetim kurulu başkanı olarak seçildi. Toplantıda, şirketin yeni yönetim kurulu üyeleri de belirlendi. ASO Teknopark'ın, üretime yönelik bir tasarımla sanayi ile bütünleşen, yüzü sanayiye dönük bir teknopark olacağı vurgulandı.

  • Mersin'de İki Özel Bireyin 'Temsili Askerlik' Mutluluğu
    09:44 Mersin'de İki Özel Bireyin 'Temsili Askerlik' Mutluluğu

    Mersin'in Erdemli ilçesinde yaşayan 50 yaşındaki konuşma engelli İbrahim Atalay ile 21 yaşındaki işitme engelli Ali Develi, askerlik yapma hayallerini gerçekleştirmek için bir günlük temsili askerlik yaptı. İlçe jandarma komutanlığı tarafından eğitim verilen ve nöbet tutan özel bireylere terhis belgesi verildi. Aileler, bu mutlu anları fotoğraflayarak ölümsüzleştirdi.

  • Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı
    09:41 Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı

    Dolar 32,3750 liradan, euro ise 34,9800 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarşı'da dolar 32,3750 liradan, euro ise 34,9800 liradan alınıp satılıyor. Önceki kapanışta dolar 32,31 liradan, euro ise 34,91 liradan satılmıştı.


Advertisement