"PKK Kaymakamları" Meclis Gündeminde - Son Dakika
Politika

"PKK Kaymakamları" Meclis Gündeminde

PKK'nın bazı ilçelere kaymakam atadığı iddiasını MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Meclis'e taşıdı.

12.09.2014 16:01  Güncelleme: 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın cevaplaması için soru önergesi verdi.

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan son zamanlarda artan PKK eylemlerine dikkat çekti. Terör örgütünün bazı ilçelere sözde kaymakam atadığı iddiasını meclis gündemine taşıyan Türkkan, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın cevaplaması isteğiyle meclise soru önergesi verdi.

Milletvekilinin soruları şöyle;

1- Son dönemde ayyuka çıkan PKK eylemleri ile ilgili Türkiye Cumhuriyeti'nin İçişleri Bakanı olarak düşünceleriniz nelerdir?

2- PKK eylemlerinin önlenmesi için bölgede ne gibi önlemler alınmıştır?

3- Güvenlik güçlerine çözüm süreci kapsamında "PKK eylemlerine müdahale etmeyiniz" yönünde bir talimatınız olmuş mudur?

4- Halktan vergi toplayan, yol kesip kimlik kontrolü yapan, adam kaçıran, sözde mahkemeler kurup yargılama yapan PKK'lılardan yakalanan olmuş mudur? Olduysa bu kişiler adalete teslim edilmiş midir?

5- Bazı şehirlere PKK tarafından atanan sözde kaymakamlar var mıdır?

6- Bu sözde kaymakamlar kendilerine terör örgütü tarafından tahsis edilen araçlara paçavralarını takarak gezmekte midirler?

7- Sözde kaymakamların güvenlik birimleri tarafından yakalanıp ilgili mercilere teslim edildiği ancak ikaz edildikten sonra serbest bırakıldıkları doğru mudur?

"PKK Kaymakamları" Meclis Gündeminde
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika 'PKK Kaymakamları' Meclis Gündeminde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • PİROO: FAŞİST GÜRUH sizin devriniz bitti bunu kabullenin artık olmadık şeyler üreterek kürt düşmanlıgı halkı kışkırtma , kendi varlıgını kürtlere karşı savaş üzerine kurmuş düşünce despotlugu. eski kürtler yok artık karşınızda ne oldugu belli olmayan kafkaslardan, balkanlardan gelip vatan perverlik yapmaktan vazgeçin kovuldugunuz yerlere gidip sizi kovanlarla yapın savaşınızı ev sahibine dil uzatmaktan vaz geçin KAHROLSUN FAŞİZİM YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİGİ 17 28 Yanıtla
  • alperenler: MHP NİN AMACI KAN ÇÜNKÜ ORDAN BESLENİYOR Öyle kaymakam atadı yok başkan atadı Hikayeleri yemeyin. 23 22 Yanıtla
  • alperenler: 1923 ten beri dewlet baş edemedi kürtlerle Adamlar haklı bence kürdistan kurulmalı. Bükemediğin bileği öpelim yeter artık. 21 23 Yanıtla
  • reis: Yıllardır mhp nasıl ülkeyi yönetiyse pkk da okadar yönetti 10 25 Yanıtla
  • diyadin04: inşşallah bu cözüm söreci iyi giderde bu yalanlardan kurtuluruz 21 9 Yanıtla
  • murat: Mhp gibi antidemokratik bir oluşumun ve söylemlere sahip bir yapının bu konuda söz söyleme hakkı yoktur.kürtler eğer bu doğru ise iyi düşünmeli bu askeri vesayet demektir.ilerisi için ip uçlarıdır.bunum kabulü cumhuriyetin ilk yıllarında ki yapı ve sonrasında halklarına yapılan yanlışlara sebep olan oluşumun bir benzeridir.elerini kafalarına alıp düşünmedilirler, çoğu kürt bile olmayan elleri silahlı bir lider kadrosunun elinemi düşmek istiyorlar.yoksa asli kurucu unsur olarak bu ülke içinde kendi siyasi yapıları ve ekonomileri ile gelişip modern güçlü bir yapıya kavuşmakmı isterler. 9 20 Yanıtla
  • VANLI: MHP NİE MECLİSE TAŞIYOKİ AYNI KAFADALAR İŞTE MHP DEĞİLMİ MOSKOVAYA BAYRAK DİKECEZ DİYEN :) 12 16 Yanıtla
  • jami: işid pkk falan dinlemez 12 14 Yanıtla klm: (çi ji Quna iş-it e waré ber bike)barış her zaman iyidir 0 0
  • sila: PKK kanymakak degil ama cuhmurbaskani atadi:)) nasil bu kafa ile yasiyor bu ülkücüler anlamak mümkün degil ugrasacak bir sey bulamayinca durmadan yalan uyduryorlar kendileri inaniyormu acba bu söylediklerine. . . 15 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.


Advertisement