PKK Lehine Yazılar Yazdı, Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

PKK Lehine Yazılar Yazdı, Tutuklandı

PKK Lehine Yazılar Yazdı, Tutuklandı

Ceylanpınar'da okul ve bahçe duvarlarına PKK lehine yazılar yazdığı belirlenen bir kişi çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı.

21.08.2015 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine bağlı Düzova Mahallesi'nde, okulların bahçe duvarları olmak üzere ev ve sokaklara PKK'yi övücü sözler yazan iki kişiden biri çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Ceylanpınar'a bağlı Düzova Mahallesi'ndeki Düzova İlkokul ve Ortaokulu'nun bahçe, camii, ev ve sokak duvarının çeşitli yerlerine spreyle yazı yazıldığı ihbarı alan Jandarma ekipleri çalışma başlattı.

İhbar üzerine mahallede bulunan okul bahçe duvarları ile civar ev ve sokaklar olmak üzere bazı vatandaşların evleri işaretlenerek duvarlarına yazı yazıldığını tespit eden Jandarma ekipleri şahısların eşkallerini belirleyerek çalışmalarını yoğunlaştırdı. Yapılan araştırma sonucu görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda tespit edilen 2 şahsa yönelik sabah saatlerinde operasyon düzenlendi.

Baskında şahısların evlerinde yapılan aramalarda PKK'ye ait çok sayıda örgütsel döküman ele geçirildi. Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan M. N. A ve D.N karakolda alınan ifadelerin ardından Ceylanpınar Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Savcılıkta ifadesi alınan M. N. A'nın PKK, KCK, YDG-H adına faaliyet yapmak, duvarlara yazı yazmak, örgüt projelerini desteklemek suçlarından tutuklanarak Şanlıurfa Cezaevi'ne gönderilirken, D.N. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Öte yandan Savcılıkta ifadesi alınan M. N. A'nın Ceylanpınar ilçe merkezinde geçtiğimiz yıl PKK adına olaylara karıştığı tespit edildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel PKK Lehine Yazılar Yazdı, Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement