PKK'lı Gök, Hakkari'de Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

PKK'lı Gök, Hakkari'de Toprağa Verildi

PKK\'lı Gök, Hakkari\'de Toprağa Verildi

Hakkari-çukurca karayolunda güvenlik güçleri tarafından yapılan hava destekli operasyonda çıkan çatışmada öldürülen PKK'lı 'Devrin Bişeng' kod adlı Engin Gök'ün cenazesi Hakkari'de toprağa verildi.

19.08.2015 21:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari-çukurca karayolunda güvenlik güçleri tarafından yapılan hava destekli operasyonda çıkan çatışmada öldürülen PKK'lı 'Devrin Bişeng' kod adlı Engin Gök'ün cenazesi Hakkari'de toprağa verildi.

Hakkari'nin Oğul köyü yakınlarında 5 gün önce güvenlik güçleri tarafından yapılan hava destekli operasyonda çıkan çatışmada öldürülen PKK'lı Gök'ün cenazesi, Mezopatamyada Yakanlarını Kaybedenler Derneği (Meya-Der), İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi yetkilileri tarafından Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan izin üzerine bugün Hakkari'ye getriildi. Otopsi işlemlerinin yapıldığı sırada Hakkari Devlet Hastanesi önüne gelip önlem alan TOMA ve zırhlı araçların geri çekilmesi için HDP, DBP yöneticileri ile STK temsilcilerinin isteği de polis amirlerinden talepte bulundu. Bu istek üzerine zırhlı araçlar hastanenin yaklaşık 300 metre uzağına çekildi. İşlemlerinin ardında ise PKK'lı Gök'ün canazesi kalabalık eşliğinde toprağa verilmek üzere Sümbül Mahallesi'ndeki Tekser mezarlığana götürüldü.

HDP VE DBP'Lİ GÖREVLİLER, EMNİYET BİNASI ÖNÜNDE ETTEN DUVAR ÖRDÜ

Bu arada, cenazenin Hakkari Emniyet Müdürlüğü binası önünden geçişi sırasında HDP ve DBP'li yöneciler, herhangi bir taşkınlık ve provokasyonun yaşanmaması için emniyet binası ve zırhlı araçların önünde etten duvar ördü. DBP'ye ait anons aracından da sık sık sağduyu çağrıları yapıldı. Mezarlık girişinde bir süre omuzlarda taşınan PKK'lı Gök'ün cenazesi daha sonra toprağa verildi. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel PKK'lı Gök, Hakkari'de Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ketoö: Gebersin 0 0 Yanıtla

Advertisement